Zahi Hawass (arabusul: زاهي حواس) Egyiptom főrégésze és főfőarcheológusa, Egyiptom csillaga, hasonlóan Délkelet Csillagához, csak őt nem nyelte le egy kíváncsi strucc[1].

Sokan csak Tanár Úrnak hívják, magyar névrokona iránti tiszteletből.

Az alávaló alattvalók a Zahír fényében fürösztik micsodájukat.

ÉlettörténeteSzerkesztés

A világ számos felfedezést köszönhet eme géniusznak. Kiskorát azzal kezdte, hogy Trójában kiásta Schliemannt.[2]

2002-ben neve felkerült egy CD-re, amit a két marsjáró magával vitt.[3][4]

2006-ban a Time magazin besorolta a világ 100 legbefolyásosabb embere közé. [5]

2006-ban tévés szereplései miatt Mummy-díjat kapott, amelyet rögtön megköszönt édesanyjának. [6]

Egészen napjainkig ő volt Egyiptom vezető szaktekintélye és főrégense főrégésze, köszönhetően annak, hogy azokat a külföldi szakembereket, akik ellenkezni mernének teóriáival, rövid úton kiutasította az országból vagy egyéb úton rövidítette meg őket.[7]

Aztán Orbán Viktor meglátogatta Hoszni Mubarakot. A többit már tudjuk...

MunkamódszereSzerkesztés

Csak a Zahír tehet felfedezéseket, mert a többi tudós csak amatőr árokásó. Élő adásban megtalált egy sírt.[8]Fogott egy közepes méretű pajszert és a felszíni domborművekkel nem törődve nemes egyszerűséggel addig verte és feszegette a szarkofág tetejét, amíg az végre le nem jött.

Az AknaSzerkesztés

 
Hawass számítógépe a robot kúszása végén.

Hosszas civódás[9] után a Zahír nekiállt, hogy legyőzve kételyeit, felnyissa a Titkos Kamrát. A dolog nem volt veszélytelen, mert mint kifejtette, nem akarta, hogy a pici robot mozgása miatt esetleg összedőljön az egész piramis.[10]

A robottal gondosan bejárták az aknát, mielőtt az élő adás elkezdődött, mert az nagy szívás lett volna, ha akkor szorul be a kütyü. Csak a retusálatlan képek tudtak volna bizonyítékul szolgálni, hogy az élő adásban már egy átfúrt ajtót kellett volna látni.

Hawass és a SzfinxSzerkesztés

A Zahír ellenségei meg vannak győződve róla, hogy a Szfinx alatt egy üreg rejtőzik. [11]

Az Ellenségek listája:

 • Robert Bauval
 • Erich von Däniken
 • Graham Hancock
 • Rudolf Gantenbrink
 • Nem egyiptomi archeológusok és egyiptológusok
 • Egyiptomi archeológusok és egyiptológusok
 • A teljes európai civilizáció. Lásd alább.

Műkincset vissza nem adunk?Szerkesztés

A Zahír fejébe vette, hogy visszaköveteli az Egyiptomból elrabolt és a világ számos helyén kiállított műkincsek jelentős részét.[12]

Az ÖnéletrajzSzerkesztés

A fáradhatatlan polihisztor[13] életét Don Quijote kései reinkarnációja dolgozta fel nagy sikerű eposzában a Zahírban. Hawass saját kezűleg diktálta szájból szájba élete világrengetően fontos mozzanatait.[14]

A baráti kör további tagjaiSzerkesztés

További forrásokSzerkesztés

http://uncyclopedia.org/wiki/Zahi_Hawass

  Ez a jegyzet: lábjegyzet! Nem szól senkinek, még annak se, akit érdekel. Szinte apróbetűs. Egyáltalán nem kell elolvasni.


 1. Lásd Verne, és Ütne műveiben
 2. Miután előzőleg gondosan elásta a homokozójában.
 3. Szakértők arra gyanakodnak, hogy valószínűleg emiatt robbant fel az egyik marsjáró az Endurance-kráter közepén. Nem bírta a belső lángolást.
 4. Nem akarok nagyon felvágni, de az én nevem is rajta van azon a két CD-n, mégsem jutott soha az eszembe, hogy feltüntessem ezt az apróságot az önéletrajzomban. Hasonlóan a többi 3,551,643 földihez.
 5. A maga korában Dzsingisz Kán is bekerült volna a világ 100 legbefolyásosabb embere közé, mégsem aratott osztatlan rokonszenvet.
 6. Thank you mummy for mummies.
 7. Feltéve persze, ha a kezek levágását megrövidítésnek tekintjük.
 8. Megdöbbenésének adott hangot a felfedezés láttán. Talán mert a tévéstáb előtte már járt a felfedezendő sírkamrában, hogy elhelyezze azt a webkamerát,ami majd közvetíti a felfedezést.
 9. Egy kis időbe tellett az ötlet eredeti kiagyalóját lejáratni és száműzni az Egyiptomi Birodalomból.
 10. Ha jól emlékszem, ma sem az eredeti bejáraton közlekednek a turisták, hanem egy mesterségesen vágott másikon. Az bezzeg nem rontott a statikán.
 11. Élelmes magyar kutatók titokban készítettek néhány képet a nyílásról, amik természetesen hamisítványok, hiszen nincs üreg a Szfinx alatt.
 12. A terroristák már belefáradtak, hogy országról-országra járjanak. Most viszont egyetlen egyiptomi múzeumba zsúfolva az összes, az Ősi Egyiptom iránt érdeklődő turistát, egy adag dinamittal mindet át lehet majd küldeni a Gyehennai Állami Múzeumba.
 13. Egyszer fél kezével húzott elő egy újszülöttet egy nőből, pedig az nem is volt terhes.
 14. Életének valamennyi mozzanata világrengető.
 15. A vonzás törvénye és a hasonló áltudományos művek súlyos károkat okoznak az emberek fejében. Olvassa inkább elfogulatlan napilapunkat! Ja, hogy már archiválták.