Ouch-voodoo-toothpick-1.jpg

A voodoo szó a benini vodun szóból származik, (a karibi térségből), ahonnét a legtöbb nyugat-indiai rabszolga származott. A voodoo manapság jelentős szerepet játszik a turistacsalogatásban.

A vudu történelmi háttereSzerkesztés

 
Egy tökéletesen felszerelt vudu rendelő teljes eszköztára.

A vudut egészen véletlenül fedezte fel Dr. Benjamin Spock, a híres vulkáni gyerekorvos. Egy kötőtűvel éppen beledöfött demonstrációs céllal egy hajasbabába, amikor tanítványai közül huszonhatan felüvöltöttek a fájdalomtól, tízen a helyszínen rögtön kimúltak lépdurranásban, hárman röhögőgörcsöt kaptak, egy diák pedig életképes kisborjúnak adott életet. Ez természetesen még az általában tökéletesen szenvtelen vulkánit is meglepte kissé, és ezért élete következő tizenhat évét[1] a különös jelenség kutatásának szentelte. Befogott néhány ezer pécsit, megvett egy közepes játékbabagyárat, és nekifogott a kísérleteknek.

A közel másfél évtizedes kínokkal teli[2] tudományos kutatás végül meghozta gyümölcsét. Dr. Spock megállapította, hogy a vudu működési mechanizmusa tömegpszichózison, és a placebóhatáson alapszik.[3][4] A kísérletsorozatot túlélő maroknyi pécsi alanynak Dr. Spock megköszönte az orvostudomány fejlődésében játszott közreműködést, és visszaengedte őket a nagy mecseki vadonba.

A gyakorlati vudumágiához nélkülözhetetlenül szükséges eszközökSzerkesztés


 • kötőtű vagy más hegyes eszköz
 • gyertyaviasz, a vudu-babák megformálásához (ha nincs, akkor bútorboltban vásárolt autentikus gyári vudu-baba is megteszi)
 • fekete kakas
 • nádkunyhó tábortűzzel és néger táncegyüttessel (ha csak egy táncos van, akkor az ráncos öregasszony legyen)
 • holdtalan éjszaka és/vagy baljós félhomály

A vudu és az akupunktúra kapcsolataSzerkesztés

A vudu, és az akupunktúra közötti hasonlóság nyilvánvaló. Mindkettőt nagy tűkkel csinálják, és kell hozzá egy célszemély. A különbség az, hogy a vuduval sokkal könnyebb visszaélni.[5]

A vudu orvosi alkalmazásaiSzerkesztés

A módszer számos területen bizonyította létjogosultságát, a nyugati orvoslás képviselői egyöntetű támogatásukról biztosították a vudu gyakorlóit.[6] Az eredmények magukért beszélnek, a beavatkozások utáni lábadozás alig hosszabb, mint a Spanyol Inkvizíció által elfogadott értékek.

Diagnosztikai eszközSzerkesztés

A vudu páratlan eszköznek bizonyult a mániákusan hazudozó betegek valós kórtörténetének megismeréséhez, így részletes vallomást tettek droghasználati szokásaikról, az USA hadititkairól, hol található a jeti, valamint, hogy ki ölte meg Kennedy elnököt.

Egy távolabbról meg nem nevezett, enyhébb hajnövekedési zavarokkal küszködő anorexiás médiaszemélyiség már jelezte, hogy szeretné alkalmazni a módszert kedvenc vallatóshowjában.

Non-invazív sebészeti megoldásSzerkesztés

A vudu elsősorban a plasztikai sebészetben hódít: a vudu szakorvos távolról képes elvégezni olyan bonyolult műtéteket, mint az orrplasztika, tartalék lábak felvarrása, vagy a felesleges lengőbordák kitépése nemzetközi szépségversenyek előtt. Mindez pontos anatómiai és tűpárnaelméleti ismereteket igényel.[7][8]

ElmekontrollSzerkesztés

A vudu a gazdasági életben is megállja helyét, így például az adóellenőrök is használják az adózási fegyelem megszilárdítására.[9]

A vudu és az életmódSzerkesztés

Britney Szpearszing óta a nagymenők a fülbelövésnek füllyukasztásnak csakis a vudu segítségével vetik magukat alá. Hasonlóképp teljesen kiváltható a fodrásznál, műkörmösnél, vagy a masszőrnél töltött idő.

Webkettes vagy virtuális vudu (VVV)Szerkesztés

A vallás követői immáron a virtuális térbe is beszivárogtak. A Fékbuszon például már régóta dívik a „bökés” (poke), ami köztudottan a vudu egyik alapcselekedete. Akit megbökünk, az aznapra jókedvű vagy rosszkedvű lesz, attól függően, hogy milyen kapcsolatban állunk vele (az ADSL 3 Mbit-en kívül). A VVV azonban függőséget okoz: a folyamatos böködést abbahagyni szinte lehetetlen, és egy idő után azt sem lehet tudni, ki kezdte.

Tudtad, hogy...

Az iszlám világban használatos szakrális fürdőhely, „mosdófal” neve is vudu? Ennek persze semmi köze nincs ehhez a szócikkhez, csak a tudásunkat akartuk megcsillantani.  Ez a jegyzet: lábjegyzet! Nem szól senkinek, még annak se, akit érdekel. Szinte apróbetűs. Egyáltalán nem kell elolvasni.
 1. Valamint a tesztalanyok életét teljesen.
 2. Főként a kísérlet résztvevői számára...
 3. Ez azt jelenti, hogy csak akkor hat rád, ha már hallottál a vuduról.
 4. Kezded már kapiskálni, miért nem kellett volna elolvasnod ezt a szócikket?
 5. Elvégre kevésbé gyanús, ha a szoba sötétjében szúrjuk egy bábu fülébe a húszcentis tűt, mintha ezt a valódi kiszemelttel tennénk, tíz tanú szeme láttára.
 6. Az ingadozók néhány fájdalmas éjszakai incidens után szintén jobb belátásra tértek.
 7. Elvégre nem mindegy, hány vattacsomót tömünk be egy mellnagyobbításra áhítózó páciens vudubábujába.
 8. A helyről nem is beszélve.
 9. Néhány jól irányzott bökés csodákat tesz a számlagyártásra hajlamos egyéneknél.