Varázsló itt, és amott. Mindkettőt elfüstölte a konkurencia.

A varázsló – nem ember. Az ember nem tud varázsolni.[1]

MeghatározásSzerkesztés

 
Merlin

Sokat vitatott emberi teremtmény. Létezésére nincs bizonyíték, egyik leszármazottjának a könyvelőt tartják. Az ősi mágikus tradíciók két formában maradtak fenn. Ez pedig nem más, mint a mágia használatának két nagy alapiskolája: a Külső Erők Iskolája és a Belső Erők Útja. Feltehetőleg még ma is léteznek más tradíciók, adócsalók, politikusok, vajákosok, de csak kisebb, rejtőző iskolákban. Ma már csak találgathatjuk, vajon az ősi kultúrák közül melyik használt belső és melyik külső erőket, talán az utolsó Obivan volt. Dale Carnegie feltűntével felemelkedett azonban egy új mágikus kultúra is - miként a bölcsek mondják, a legendás, ahol tradíciók születtek, a Sikerkalauz tréningeken. Azóta a mágia ezen tradíciók szerint él tovább a materialista marketing kolostorokban.

A varázsló hétköznapjaiSzerkesztés

A reggel általában az ébredéssel kezdődik. Sokan úgy gondolják, hogy a varázslók – mert elsősorban a mágia foglalkoztatja őket, könyvelés, adótanácsadás, direktmarketing – mindent varázslatok segítségével oldanak meg. Ez bizony éppúgy lehet igaz, mint óriási tévedés, de semmiképp sem válasz az igazi kérdésre. Egyszerűen csak szűkebb értelemben vett iskolájuk és agyi kapacitásuk kérdése, nem pedig a mágia ismeretéé. Ha a hétköznapok és a mágia kapcsolatát keressük egy varázsló életében, sokkal fontosabb azt vizsgálni, melyik erő oldalához tartozik: külső vagy belső erőket használ-e?

HasználataSzerkesztés

A mágiahasználat az ember lényéből fakad, igazodik az életviteléhez, és észrevétlenül átalakítja azt. A két alapiskolának is megvannak a mindennapi életre, az emberi viselkedésre gyakorolt hatásai. Általános következtetésként nyugodtan elmondhatjuk: a varázslók a mindennapi életben is iskolájuk tanításai szerint járnak el, ahhoz igazodva alakítják helyzetüket, viszonyukat a társadalommal. Ennek megfelelően kerekednek felül mindennapos problémáikon. Bár utazásuk már nem megoldott. A mai seprűk és szőnyegek szintetikus anyag tartalma elektromos töltés változást okoz, ami kisülést eredményehet. Ez pedig a frizurát teheti tönkre. A végeredmény sokszor nem tudatos döntések eredménye, ösztönös, látszólag véletlen, vagy adhoc. A jelenség kulcsa a logóban rejlik, abban, ahogyan a külső és a belső erő útjának követői megítélik saját kapcsolatukat a világgal.

Híres elemekSzerkesztés

TudodkiSzerkesztés

Nemmongyukkianevét. Tudodki. Ő szokott jó pénzért a kiscsávók homlokára villámot tetoválni. Egy angol Spiné hétkötetes önéletrajzot ír róla. Összedolgoznak. A Spiné és Tudodki.

D.V.Szerkesztés

Személyiségi jogait tiszteletben tartva, amíg be nem bizonyosodik, hogy bűnös, csak a monogramját írhatjuk ide. Ha bűnös, a sztereogramját is használjuk majd. Az arcát sem mutathatjuk. Ezért van a fején az a fekete bili. Belső informátorunk szerint van egy villám a homlokán. Négy ágú... és egy kés is... talán mert egyszer kihívta párbajra Tudodkit.

Szaru-mánSzerkesztés

Hírhedt elefántcsontkereskedő. Kíméletlen üzleti partner. Kedvenc mondása áruátvétel közben: Ne, mán, ez szaru mán?!

TöbbiekSzerkesztés

Voltak.

Már nincsenek.

Az előző három mindet kicsinálta.

Aztán felosztották egymás közt a piacot.

Lásd mégSzerkesztés

 
Mágia

  1. Ez a kijelentés nem tükrözi az Unciklopédia hivatalos álláspontját, mindössze szerkesztői magánvélemény. Kérjük tegyék le azokat a vudu babákat!