Idézd be forrásaidat!

(Unciklopédia:Idézd be forrásaidat! szócikkből átirányítva)
Blaulicht.gif

Az Unciklopédia egyik legalapvetőbb szabálya, hogy Idézd forrásaidat! Hogy az olvasók ellenőrizni tudják, honnan loptad a cikket. (Igen, tényleg vannak olvasók, akik nem azért jönnek az Unciklopédiára, hogy hálásan felcsipegessék az általad elpotyogtatott tudásmorzsákat, hanem hogy szaglásszanak és kötözködjenek; az ilyenekkel szemben a legjobb eljárás, hogy kedvesen ráveszed őket, hogy regisztráljanak, aztán ha megtették, onnan már a hatalmunkban vannak, az őrületbe tudjuk kergetni őket a szerzői jogokkal, képlicencekkel, szabályzattal, satöbbivel.)

Ha egy külső forrást használsz fel egy cikkhez, ennek megnevezése elméletileg alapvető udvariasság is, gyakorlatilag valószínű, hogy ők is lopták, szóval teljesen mindegy.

A forrásidézés meneteSzerkesztés

Ha rendőrségi, vagy határőrségi, ne adj isten katonai vezető vagy, csak írd le, hogyan bánsz a beosztottaiddal. Hidd el, ha őszinte vagy, lesz benne bőven humor.

Az intézkedő rendőröknek, bármely intézkedésük tényszerű leírása hozhat kacagtató perceket. Csak bátran írd le, a közted és az intézkedés alá vont személy (úrvezető), közötti párbeszédet. A könnyünk is csorogni fog.


Példa:Szerkesztés

Járőr: „Mindkettőjüket feljelentem! A Ford vezetőjét azért, mert nem adta meg az elsőbbséget, A Suzuki vezetőjét pedig azért, mert átlépte a záróvonalat... "
Suzukis: „A Ford vezetőjének magatartása miatt, a karambol elkerülése érdekében kényszerültem átlépni a „záróvonalat”, ami nem záróvonal, hanem a „járműforgalom elöl elzárt terület”. Ahol pedig vissza tudtam térni a sávomba, ott egy intézmény bejárata van, ott nincs, és nem is lehet felfestve záróvonal... "
Járőr: "Nembaj! Ha nincs felfestve, akkor se lépheti át!"
Suzukis: ??? !!!

(...)


HatározatSzerkesztés

Határozat

Több hónap elteltével érkezett levél kivonata:

(...)

A Ford gépkocsi vezetőjét, az elkövetett elsőbbség megnemadása miatt, melyet a btk. 50 000,- Ft-ig terjedően rendeli büntetni, de súlyosbító körülményként értékeltem, hogy 2 éven belül több szabálysértést követett el, ezért 10 000,-Ft pénzbüntetésre kötelezem.

(...)

A Suzuki vezetőjét az előzési szabályok enyhébb fokozatú megszegéséért, melyet a btk. 30 000,- Ft-ig terjedően rendeli büntetni, de enyhítő körülményként vettem figyelembe, hogy 2 éven belül szabálysértést nem követett el, ezért 10 000,-Ft pénzbüntetésre kötelezem.

(...)

Szolgálunk és védünk.jpg


FellebbezésSzerkesztés

  1. A fellebbezést a levélben szereplő címre, az osztály és a határozatot aláíró személy nevét is feltüntetve, ajánlott küldeményként adtam fel.
  2. A levelem "A címzett ismeretlen" jelzéssel jött vissza.
  3. Új borítékba helyezve a Bíróság címére küldtem, aki illatékességből átküldte a rendőrségnek, aki visszaküldte a Bíróságnak.

Ugye milyen egyszerű...

Kérdések:Szerkesztés

1. Ha a záróvonal átlépéséért jelentenek fel, miért az előzési szabályok megszegéséért büntetnek?
2. Az enyhítő és súlyosbító körülmények, valamint a btk. által elrendelt büntetési tételek figyelembevételével, hol van itt az arányosság?
3. Ha a Ford elsőbbség adásra kötelezett a Suzukival szemben, akkor milyen forgalmi helyzetben tudott a Suzuki előzni?
4. Miért kell ilyen esetben a Bíróságnak (több mint 1 év elteltével) dönteni? A Szabálysértési Osztályon nincs legalább egy 8 általánost végzett személy, mióta nyugdíjba ment a WC-s néni?
5. Mire költik az állampolgárok adójából befolyt pénzt, ha a járőrök KRESZ-oktatására sem jut?
6. Vajon a rendőrjárőr hol kapott ilyen KRESZ-tudással jogosítványt?
A megfejtéseket a vitalapra kérem leírni, a 3. pont megfejtését kérem lerajzolni, vagy digitális fotóval illusztrálni. Az első 50 jó megfejtést beküldők között igen nagyértékűnek nem mondható gemkapcsot, óriás gemkapcsot, és egy agyonolvasott KRESZ-könyv fedőlapjának fénymásolatát, fődíjként egy két hetes szibériai útról szóló képet sorsolunk ki.

Figyelem! a 4. kérdés költői kérdés volt, erre nem várunk megfejtést...

Beküldési határidő: 2006. november 8., 03:04 (EST)

ForrásSzerkesztés

A rendőrség archívuma.

  • Licenc Creative Commons (magyarul)