Sztrájk percről percre

HétfőSzerkesztés

10:00
Sztrájkba lépnek a BKV felkelő csapatai.
10:01
Több budapesti öngyilkos lesz, amikor megtudja, hogy akár tíz percnél is hosszabbra nyúlhat a várakozás a következő buszra.
11:29
Ugrásszerűen felgyorsul a tárgyalások tempója, miután lecserélik az elnyomók képviselőjét, H. Istvánt, Kazinczy-díjas beszédügyi minisztert.
12:05
Mintegy 1200 galamb segítségével a levegőbe emelkedik egy férfi, és több megállót is megtesz.
12:32
Dempsey Gábor felajánlja árverésre szamizdat írógépét. A bevételből szándékozik kielégíteni a sztrájkolókat. Ha ez nem megy, felkínálja BKV azon szóvívőnőjeit népgazdasági hasznosításra, akik ugyan ott dolgoznak, de mégsem ott dolgoznak, mert közben nyugdíjazták saját magukat. Makepeace megsértődik és kivonul az ülésteremből.
14:59
Fekete napszemüveges emberek rabolják el Bibircsókát. Órákra nyoma veszik, aztán hirtelen felbukkanva egy sajtótájékoztatón elmondja, hogy szemét bekötötték, és az Üllői úton kilökték egy sebesen álló villamosból. Az újságírók döbbenten veszik észre, hogy Bibircsókát az ismeretlen tettesek brutálisan megcsonkították, és eltávolították arcáról védjegyét, a méretes bibircsókot. A bibircsóktalanítás után Bibircsókátlan kijelenti, hogy ezért a gaztettért mindenki megfizet, főként azok, akik ma egész éves bérletet vettek.
17:17
Türelmét vesztett utasok egy kisebb csoportja gerillatámadást intéz egy veszteglő trolibusz ellen, és sikeresen elfoglalja. Egészen Lövölde térig jutnak, amikor az itt felszálló ellenőrök leszállítják az egész harcoló alakulatot, mert egyikük sem rendelkezik érvényes menetjeggyel.

KeddSzerkesztés

8:10
Ellopják Overdose-t. Megfigyelők egy csoportja látja, amint egy illegális autószerelő műhelyben patkót cserélnek rajta, és fehérre festik. Utána eltűnik... A hatóságok a Szvatopluk Csoportot vélik az Ügy hátterében. (Kérjük szavazzon az Ügyre! Önnek melyik Ügy tetszik a legjobban? Kandida Andrea műsora!(X)).
9:37
Nagyobb csoport gyűlik össze a Márton Áron téri buszmegállóban, az 53-as járatra várakozván. A rendőrség azonnal nagy erőkkel vonul ki a helyszínre, számos utast kisünöznek a többiek közül. A megállóban maradtakkal szemben vízágyút alkalmaznak, de a nagy hidegre való tekintettel nem járnak sikerrel, mert így azokat is a járdához fagyasztják akiknek ez reggel óta még nem sikerült.
13:10
Bakuban sztrájkba lépnek a nyúlszámolók.
13:10:05
Bibircsókátlan kijelenti, hogy a Balatonaligai Szövetséges Erők szolidaritási sztrájkba lépnek. A sztrájk időpontja: 13:15-16:15. A hálás bakuiak megígérik, hogy fordított helyzetben egy napig jobb kezük helyett bal kézben tartva fognak a teáscsészéjükből inni.

SzerdaSzerkesztés

3:00
Sztrájkba lépnek a Kuala Lumpur-i hattyúnézegetők.
2:59:59
Bibircsókátlan támogatásáról biztosítja a bátor közel s távol keleti harcosokat, majd szolidaritási harcot hirdet. A sztrájk időpontja: 3:01-17:50. A távol-keletiek megígérik, hogy ha Bibircsókátlan majd legközelebb magától sztrájkol, ők szolidaritásból kék szalagot fognak hordani a jobb karjukon.
18:00
Bibircsókátlan kijelenti, hogy nem engednek, amíg az antant vissza nem szolgáltatja számukra Erdélyt.

CsütörtökSzerkesztés

15:02
A tárgyalások kimenetele igen biztató. Szegedet máris Erdélyhez csatolták.
17:43
Az utasok önszerveződésbe kezdenek. Magányos autósok járják az utakat. A járművük szélvédője mögött még a kollégiumi időkben lopott BKV járatszámtáblák. Akinek megfelel az úticél, 200 Ft ellenében beszállhat.
17:45
Lecsap az APEH az illegális személyszállítási tevékenységbe kezdett autósokra.
18:03
Kiskunhalas Erdély részévé válik. Soltvadkert lakói félpályás útlezárásokkal követelik, hogy most már hagyják abba a tárgyalásokat Erdély visszaszerzéséről.
20:15
Megalakul az utasok sztrájkbizottsága.
19:15
A pápa felemeli szavát a budapesti sztrájkhullám ellen. Enciklikájában kifejti, hogy az új vallás, a sztrájk dicsőítéséhez kapcsolódó spiritualizmus; valamint Bibircsókátlan, mint istenség imádata minden sztrájkolót rövid úton a pokolra, vagy az utcára juttat. Vagy legalábbis a négyes metró feneketlenül mély alagútjába...
19:16
A svájci gárda sztrájkba lép, így ezúttal (sem) állítják meg az amerikai fociért rajongó nőt, aki hibátlan technikával szereli a pápát, valamint további három bíborost.
19:17
A New York Jets menedzsere szerződést ajánl a virtuóz nőnek.

PéntekSzerkesztés

06.00-tól
A Nyugati téren gyalogosbérletet árulnak jutányos áron. Veszik.
12:10
Utasok egy csoportja a küllők közé hajított botokkal postásoktól és ételfutároktól kerékpárok tucatjait zsákmányolja.