Szerkesztővita:KeFe/archív2

Aktív megbeszélések
EZ A LAP EGY ARCHÍVUM. NE SZERKESZD, NE REAGÁLJ EZEKRE A HOZZÁSZÓLÁSOKRA. Ez az archív lap 2007. július 13.-tól tartalmazza a hozzászólásokat. Hozzászóláshoz használd az aktuális vitalapot, az itt található témaindító másolásával, ha szükséges.

Sablon:KözkincsSzerkesztés

Kösz a javítást. Üdv: OsvátA Palackposta 2007. július 13., 08:42 (UTC)

Nincs mit, a többi projektben is javítottam, mert így nem egymás mellett vannak a hivatkozások és különben is a szerzői jogról - nem pedig a szerzőről van szó. 89.133.81.232 2007. július 13., 08:48 (UTC)

VáltoztatásaidSzerkesztés

Szia! Elég jelentős változtatásokat végzel az Unciklopédiában. Megpróbálom ezeket figyelemmel kisérni. Nem teljesen világos elöttem, hogy mire akarsz kilukadni. Azt sem tudom ezért, hogy mindenestül egyetértek-e velük. Egy dologgal biztosan nem (ha jól értem a dolgot). Mivel az Unciklopédia szerkesztőgárdája nagyon kevés emberből áll, és mivel soha nem is fogja megközelíteni a Wikipédiáét, az onnan átvett bürokráciára itt biztosan nincs szükség. Például az azonnali törlési sablon felhízlalására. Különben is: az Unciklopédia alapjait is megváltoztató változásokat az elkészítésük előtt nem ártana megbeszélnünk. (Vannak erre a célra közösségi lapjaink is). Másképp gondolod? OsvátA Palackposta 2007. november 26., 07:46 (UTC)

1. Az "Értelmező szótárt"-t allaposítottam. Már régebben volt erről szó, akkor nem értem rá és a jelenlévőkre bíztam a megvalósítását. Úgy emlékszem neked sem volt ez ellen kifogásod, és előbb utóbb úgyis ez lesz a vége. Hát most megcsináltam.
2. Az azonnali sablont csak azért alakítottam át, hogy hasunlóan működjön, mint a többi projektben. Adminként is könnyebb a kezelése, és a szerkesztőknek sem kell az "Azonnali lapra" újra felvinni, (dátum, lapnév, indoklás, aláírás), hiszen így egyszerre el lehet intézni. Magyarul azt mondanám - kevésbé bonyolult. Ha ez neked nem elég érv a maradása mellett, akkor állítsd vissza. (én csak segíteni akartam)
3. Az Értelmező szótár allapjaiban lehetnek apróbb formázási hibák, ha ilyet találsz légyszi' javítsd!

- Üdv. » KeFe « * vitalapom 2007. november 26., 17:00 (UTC)

Az Értelmező allaposításával egyetértek (bár szerkeszteni új szerkesztőnek nehezebb lett, de nem baj).
Az azonnali sablon működése feltétlenül jó dolog. Csak az nem tetszik, hogy félképernyőnyi méretű lett.
Ez mind csak az én véleményem. Nem a közé. (De hol a köz???). Üdv: OsvátA Palackposta 2007. november 27., 07:12 (UTC)
A "köz" jelen esetben én vagyok.
A szerkesztés megkönnyítésére, szerettem volna egy sablont alkalmazni, de valamiért "szétnyomja a lepot és nem tudom mi okozza. Ha sikerül ezt a hibát rendezni, akkor maj ismét felteszem.
Szerintem nem lehet az nagy probléma, hogy megnövekedett az azonnali sablon mérete, mert ez különösen nem befolyásolja a projekt telitettségét, vagyis nem foglal el helyet. Ugyanakkor mind a szerkesztök, mind az adminok munkáját megkönnyíti. Tehát törölheted az azonnali lapot, így abban csak a fejrészt kell meghagyni, (tájékoztatás miatt). A törlésre jelölteket a kategóriákban érheted el. Viszont szükség lehet az "azonnali-várj" sablonra is, ezért azt is létrehoztam, és nem vettem ki belőle. - Üdv. » KeFe « * vitalapom 2007. november 27., 14:04 (UTC)

HibaSzerkesztés

  • Sajnos a hiba nem az én készülékembe van, hanem az unciklopédiában lehet. Nézd meg a Értelmező szótár/G lapot. És ha már megnézted - szedd ki belőle a {{sablon:újbejegyzés}}-t, jó volna, ha NCurse látná, mert valszeg ő tudna a projekt beállításain változtatni.
Most ugyanaz a problémátok, amit kérdeztem a Sablon:újbejegyzés vitalapján? Azt szerintem a div elem okozta. Akkor jelent meg a széthúzás, amikor a második párt is betetted. Az Értelmező szótár/G lappal mi a baj? Eltekintve attól, hogy volt (már nincs) ott egy elárvult (legalábbis ezt hitte magáról szegényke...)
lezáró? Gizmóka 2007. november 27., 18:45 (UTC)

Kedves Gizmóka és a többiek!

Lehet, hogy felületesen olvasok, de nem igazán értettem, amit a vitalapra írtál. Ezért nem válaszoltam. A javítást köszönöm. Nem tudom kinek az ötlete volt betenni a szerkesztést illetve a szerkesztés utáni mentést megnehezítő kis matek feladatokat. Nem tartom jó ötletnek, - hasznát sem látom, - de ma reggel már kétszer kiakadt a rendszerem (ti: újraindult) éppen akkor, amikor el szerettem volna menteni a szerkesztésemet. Ebből kifolyólag meguntam az összeadás és kivonási műveleteket egy időre. Remélem mire újra visszatérek, addigra minimum az integrálszámítással kapcsolatos feladatokat kell a szerkesztőknek megoldani, ha szerkesztéseiket menteni akarják. Nem is értem, miért nem tolonganak itt a látogatók, szerkeszteni vágyók, hiszen még plusz élvezetekhez is juttatjátok őket.
Addig is kérem a jelenlévőket, hogy az Értelmező szótár allapjainak fejrészébe helyezzétek el a sablont és a kezdőlapra mutató linket. Köszönöm.


  • A másik hiba, hogy nem műkszik az a fránya wikied, illetve ezzel is van valami probléma, mert minden lapot üresnek /* Empty */ mutatja. (nem jeleníti meg a tartalmát) - Üdv. » KeFe « * vitalapom 2007. november 27., 14:46 (UTC)
Az a baj, Feri, hogy meggondolatlanul hozol át más wikikből sablonokat, egyebeket, bennük hagysz ezt-azt: nemlétező kategóriát, linket, rövidítést, stb. Az embernek hol ideje, hol kedve, hol hozzáértése nincs utánad javítgatni. Ami a wikEdet illeti: az eredetibe barmoltak bele, azért kezdett el hülyéskedni. Egy korábbi változata működik, erre cseréld ki:
document.write('<script type="text/javascript" src="'
+ 'http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=User:Cacycle/wikEd.js&oldid=132696960'
+ '&action=raw&ctype=text/javascript&dontcountme=s"></script>');
Köszönöm. OsvátA Palackposta 2007. november 28., 06:39 (UTC)
Nem tudok ellentmondani neked, de a szándékom tisztességes. Én úgy gondolom, hogy a kevés segítség is segítség, néha váratlanul kell mással foglalkoznom, így valóban előfordul, hogy az átkozot áthozott lapban, sablonban maradnak hibák. Vagy már többször is átnézve, elsiklok (mert eléggé figyelmetlen is vagyok), 1-1 hiba felett, ilyenkor rátok hárul a javítása a lapnak, sablonnak.
Én ezért elnézéseteket is kérhetném, de hát ilyen ez a projekt, akár milyen hűje is szerkesztheti, ti meg az illenek miatt szííítok. Tényleg hülye vagyok, hogy ellenérzéseidet nem vettem komolyan, hisz nem muszály itt szerkesztenem, ez világos... Ha te valamivel nem értesz egyet, akkor az már biztos, hogy nem jó, nem idevaló?
A wikied most sem műkszik, valszeg azért mert a teljes beírást kitöröltem, mikozben te, csak egy részét javasoltad lecserélni. De már nincs is jelentősége... - Üdv. » KeFe « * vitalapom 2007. november 28., 07:02 (UTC)

Re:

  1. Az ellenérzéseim csak 1 vélemény, nem szentírás.
  2. Kérlek a Sablon:Azonnali-nál a ketegóriába sorolást is megoldani.
  3. A wikEd nálam működik. Le tudod szedni az allapomról.
Üdv: OsvátA Palackposta 2007. november 29., 07:46 (UTC)
Visszatérés KeFe/archív2 felhasználói lapjához.