Szerkesztővita:KeFe/archív1

Aktív megbeszélések
EZ A LAP EGY ARCHÍVUM. NE SZERKESZD, NE REAGÁLJ EZEKRE A HOZZÁSZÓLÁSOKRA. Ez az archív lap 2006. június 10.-tól tartalmazza a hozzászólásokat. Hozzászóláshoz használd az aktuális vitalapot, az itt található témaindító másolásával, ha szükséges.

ABC-sablonSzerkesztés

Mindjárt más:-), (az én izlésem szerint) OsvátA 2006. június 10., 13:00 (CDT)

SzínSzerkesztés

Kedves Ferenc! Szerintem, mielőtt változtatsz a látványon (Adjunk valamilyan színt a lapoknak, mert kiégeti a szemem :-)) -- hogy idézzelek), az ilyesmit meg kéne beszélni. Számomra, talán mások számára is, szemben veled, az a nemtetsző, ha a wikiprojektek kifestőkönyvvé válnak. OsvátA 2006. június 30., 01:30 (PDT)

Egyetértek. Ennyire bőszen nem kellene színezni. 80.98.54.134 2006. június 30., 05:17 (PDT)

Kedves OsvátA és anonim szerkesztő, úúgy gondolom, hogy az Értelmező szótár egy kicsit más lesz, mint egy-egy lap, ezért is indokolt a megkülönböztetése. De itt minden másként történhet, mint a WP-ben, vagy a többi wikiprojektben, bár a szinezés egyikben sem tilos. Legalábbis én nem találkoztam olyan szabállyal ami ezt megtiltaná. Az Unciklopédiában pedig szabályok sincsenek, akkor miért tartjátok egy lap színes megjelenését ilyen problémásnak, miért tiltakoztok? Itt nem kell egységesen megjelenni a lapoknak, ellenkezőleg, mennél színesebben kellene azokat elkészíteni. Nem arra gondolok, hogy egy pár sort tartalmazó lapot is ki kell színezni, hanem a több képernyőoldalt tartalmazókat.

Igyekesztem halvány szint adni a lapnak, nem értem mit jelent az "Ennyire bőszen nem kellene színezni". --Üdv. » KeFe « * vitalapom 2006. június 30., 21:14 (PDT)


Kedves KeFe!Szerkesztés

Tilosról, asszem, szó sincs. Én azt gondolom, hogy a Wikipédiát sok minden, pl. a külseje is megkülönbözteti az interneten futó milliónyi cifraságtól és hókuszpókusztól, látványosságtól, harsányságtól. Tartalom és forma egységéről van szó! Még a Humorpédiában is komolyan vesszük a tartalmat, (mint Karinthy), vagyis igyekszünk színvonalasak lenni, szóval (mi dilettánsok) igényességünkkel közelíteni igyekszünk a profikhoz. A Wikipédiának és társprojektjeinek puritán megjelenése (és a html-php-hez képest roppant egyszerű jelölőnyelve is) ezt fejezi ki a látogató, az új szerkesztő számára. Minél jobban bonyolódik, cifrázódik valami, annál kevésbé fognak új, önkéntes szerkesztők megjelenni és megmaradni. Pont az egyszerű forma a wikipédia-filozófia egyik lényege: ez (is) rokonszenvessé teszi: az egyszerű szerkeszthetőség.

Ezért tiltakozom sokmindennel összefüggésben, ami ez ellen hat. Ezért tiltakozom pl. az ellen is, hogy magánvitát folytatunk, vagyis nem egy közösségi lapon zajlik a beszélgetésünk.

Egy valaki (egyébként rengeteg munkával) átalakított az Unciklopédiában (még egy-két projektben) rengeteg mindent, és most persze ragaszkodik hozzá. Ezt megértem, de nem értek vele egyet.

Üdv mindenkinek! OsvátA 2006. június 30., 23:08 (PDT)

P.S.1. A Wikidézetek életének megmozgatása, felélénkítése szerintem a pozitív példa arra, hogy hogyan kell bátran és mégis szerény visszafogottsággal adni egységes formát a projektnek. (NCurse érdeme).
P.S.2. Az Értelmező szótár is az Unciklopédia egy lapja, és nem valami más: ő se nézzen ki másképp, mint a többi szócikk (vagy legyen önálló projekt, de az már nem az unci). OA

Szia! Örülök, hogy csinálod a segítség-lapokat. Ahogy megjelennek új szerkesztők, erre egyre nagyobb szükség van. Egyelőre nincs időm átnézni őket, majd megteszem. Egy megjegyzést engedj meg: nincs szükség a színes hátterekre, keretekre. Maradjon a dolog puritán, egyszerű külsejű. Ráadásul rögtön okozott valami galibát is: a bal oldali menűoszlopot likvidálja. Gondolom, nem nehéz a Wikipédia mintájánál maradni. Köszönettel: OsvátA 2006. október 16., 05:01 (EDT)

Az Unciklopédiát nem a Wikimedia Alapítvány működteti, ezért a [[w:akármi]] linkek nem mutatnak a Wikipédiára. OsvátA 2006. október 16., 06:18 (EDT)

Nem igérem, hogy meg is csinálom, csak elkezdtem, mert már nagyon időszerűnek tartom, hogy itt is legyen néhány segítólap.
Nem akartam színezni a hátteret, de az áthozott lapból elfelejtettem törölni a színezést. Egy archíváló sablonban már régebben kerete és hátteret is beraktam, mivel itt felhívja a figyelmet, hogy nem aktív lapot olvas. Remélem ez ellen nincs kifogásod!?
Amit a w:akármi linkel találtam, azt javítottam, ha maradt még benne, nyugodtan javítsd ki. Nem lehetetlen hogy elkerülte a figyelmemet. Ma is egy napot öregedtem :-)) - Üdv. » KeFe « * vitalapom 2006. október 16., 15:02 (EDT)
Köszönöm. Egyedül az aranygombost nem értem, de jó! :-) Üdv OsvátA 2006. október 16., 15:17 (EDT)

Egy régi vicc. Csak poenkodtam az aranygombossal:

A cigány odamegy a pályaudvaron várakozó szerelvényhez és a mozdony mellet állót megszólítja: Áránygombos mozdonyvezető úr neem volna egy cigarettája?

Az ad neki.

Áránygombos mozdonyvezető úr, káphatnék egy kis tűzet is?

Amikor azt is megkapja, faszikám, ugye te vagy itt a fűtő. - Üdv. » KeFe « * vitalapom 2006. október 16., 23:48 (EDT)

PolitikaaSzerkesztés

Az én véleményem erről: türelem minden hülyeséggel (helyesb.): csacsisággal szemben. Abból a szériából a legdurvábbakat/félreérthetőeket szavazás után tkp. azonnal töröltük. De ha úgy gondolod, hogy a Szovjetunió is törlendő, tedd fel szavazásra. OsvátA 2006. október 17., 03:01 (EDT)

Nem kívánom a törlését kezdeményezni, hiszen van benne humor, csak legfeljebb nem mindenki fogja érteni (a béketáboron kívüliekre gondolok). A politika bőven ad okot az élcelődésre, a sírva nevetésre, humorra, csupán attó tartok, hogy mindíg lesz egy ellentábor - különösen akkor, ha a mai pártok, vagy ezek domináns alakjai kerülnek szóba. Belátom, hogy a politika kitiltása az Uncikkekből, nem járható út.

Csak ne legyen belőle háború... - Üdv. » KeFe « * vitalapom 2006. október 18., 02:26 (EDT)

Szia KeFe! Ez itt egy vidám site, ide nem kellenek magasröptű leírások, itt mindent poénra kell venni. Felesleges létrehoznod mindenféle segítség lapot, pláne olyanokat, amiket még a wikiben sem használunk agyon. Inkább lazán írkálj, saját szavaiddal, minél rövidebb összefoglalók kellenek. Minimális szabályok. Sok öröm. :) NCurse 2006. október 22., 07:45 (EDT)

FigyelőlistádSzerkesztés

A problémát nem tudom megoldani, nem látom a figyelőlistádat. Talán Berci megoldja? Csak egy kósza tipp: nem lehet-e, hogy karakterkódolási eltérésből fakad a gond? OsvátA 2006. október 26., 05:37 (EDT)

Szótárértelmező?Szerkesztés

Ez mire jó? (A krixkraxot töröltem.) OsvátA 2006. október 26., 13:12 (EDT)

Azért hoztam létre, mert azt gondoltam, hogy ha a NEM törölhető lapot átmozgatom, akkor az új lap már törölhető lesz. Ugyan keletkezik egy átirányítás is, de ez is (általában) törölhető. Hát ennyi, - kísérleteztem ... - Üdv. » KeFe « * vitalapom 2006. október 26., 23:13 (EDT)

Ezt feltételeztem. Akkor ezt is radírozom, oké? OsvátA 2006. október 27., 01:46 (EDT)

:Kategória:» KeFe «Szerkesztés

Szia! Ezt találtam: [[Kategória:» KeFe «]]. Tényleg szükség van rá? OsvátA 2006. október 31., 01:19 (EST)

Nem emlékszem mikor, és miért hoztam létre. Természetesen törölhető, radírozd ki nyugodtan. - Üdv. » KeFe « * vitalapom 2006. október 31., 14:25 (EST)

Wikisárkány: itt jött létre, mintegy magától. Nem is tudom törölni. Majd a Berci. OsvátA 2006. október 31., 14:36 (EST)

Itt: Unciklopédia:Segítség/Sablonok listája van egy pár fölöslegesek tűnő div. Kikapod belőle? (Mert én jobbára ugatom az ilyesmi...) OsvátA 2006. november 1., 07:51 (EST)

Az általad hivatkozott lapon nincs "div", de átnéztem egy-két lapot és hahól ilyet találtam (3) azt töröltem. Ha mégsem a divekre, hanem a lapon található piros linkekre gondoltál, akkor azt Te is törölheted. De kérlek ne töröld, hiszen ezeket a sablonokat, át kell hozni, átalakítani, hogy később használni lehessen.
jelenleg nagyon lassú a szerver és nincs ennyi időm. Később majd rendezem...

- Üdv. » KeFe « * vitalapom 2006. november 2., 04:23 (EST)

divSzerkesztés

Már nincs. Úgy tűnik, Berci javította. OsvátA 2006. november 2., 04:29 (EST)

Ok. - Üdv. » KeFe « * vitalapom 2006. november 2., 04:35 (EST)

MedálSzerkesztés

Medal.gif

Kedves Ferenc! Megajándékozlak ezzel a medállal, azért a munkáért, amit az unciklopédia-lapok létrehozásával (alkalmasint helyettünk is) végzel. Barátsággal: OsvátA 2006. november 3., 02:14 (EST)


DDSzerkesztés

DD-nek írtam tegnap, azóta törölte; ideidézem:

Tudod, DD, én egy csomó hülyével, és egy csomó jó sráccal jártam egy osztályba a gimiben. Piszok régen volt. Elmegyek minden osztálytalálkozóra, és elbeszélgetek a hülyékkel is. Mellesleg bennük nem csalódtam... Én valakivel még elsőben összeverekedtem. Ő az érettségi banketten elnézést kért. Na azóta becsülöm. Négy éven át pedig félreértettem. Na ilyen a wikiszerkesztőség. Mint egy osztály. Mindenféle figurákkal. Ez (is) a jó benne. Aki akarja, fényezi a Kiváló díjat, aki akarja: összefirkálja. Nekem mindegy. Nem vagyunk egyformák. De minek nyilvánosan duzzogni? V.Zs., Leicester, még egy páran, sértetten kiszálltak. Szerintem marhaság. Mind le fogunk érettségizni.
Barátsággal OA

Nem javaslom semmire. Nem azért, mert unom, bár unom. Nem azért, mert legjobb mondataimat törölte, bár törölte. Hanem a krix-krax miatt, amivel összefirkálta a díjat, de leginkább azért, mert gyerekesen sír a díj miatt, amit ha megkapna, visszautasítaná, ezzel megszégyenítene mindenkit. Ebben én nem vagyok benne. OsvátA 2006. november 3., 14:09 (EST)

Vers-sablonSzerkesztés

Tudsz-e csinálni a vers-sablonnal valamit (keskenyíteni???)? Szétbarmolja széltében a lapot; nálam legalábbis az Unci baloldali navigációs oszlopa lecsúszik miatta a cikk alá, pl. itt: Wikisárkány. Kösz. OsvátA 2006. november 4., 02:47 (EST)

Semmi nem változott meg nálam, de kibírom. 1024x768-at használok, mint a jónép általában. (A navigáló sávnál kb. 25-50 px-lel szélesebb keretben jelenik meg a vers, nem férnek el egy más mellett, ezért (?) a baloldali oszlop -- navigáció, keresés, eszközök --- lecsúszik a vers alá.) OsvátA 2006. november 5., 11:17 (EST)

ÜdvözlésSzerkesztés

Szerény véleményem szerint ne siessük el az üdvözlést. Én speciel senkit sem üdvözölnék, aki nem regisztrált. Még olyat se nagyon, aki regisztrált ugyan, de még egy cikke sincs. (Lehet, hogy nincs igazam...) OsvátA 2006. november 8., 07:01 (EST)

Nem tudom ki van az IP cím mögött, de úgylátom tényleg van humora. A kezdőket segíteni kell, és én a jelen esetben ezt a fentiek miatt tettem meg. Bár abban igazad van hogy, ha nem jelentkezik valaki be, akkor nem kell elkapkodni az üdvözlését. Most mégis üdvözöltem, mert úgy látom van önkontrolja, saját tévedését javította, ill. törölte. Biztosan ennyiből nem állapíítható meg, hogy wikipédista lesz-e belőle, de ha segítjük - talán azzá válhat. - Üdv. » KeFe « * vitalapom 2006. november 8., 09:04 (EST)

Szerintem először megkérdezzük szépen, hogy nincs-e kedve bejelentkezni? OsvátA 2006. november 8., 09:48 (EST)

Javítottam a karakterlistát. Jó munkát nektek! :) NCurse 2006. november 8., 15:57 (EST)

Idézd be...Szerkesztés

Átfutottam, majd elolvasom rendesen. Azt hiszem, remek (wikiunci-ön) -paródia. Engedelmeddel bele fogok javítani, egyetlenegy okból: hogy mindenki (értsd=minden hülye) megértse, hogy teljesen egyértelmű legyen: ez tényleg paródia! Hogy a felületes olvasó, (akiből sok van), ne adj isten komolyra (ne!) vegye. Üdv. OsvátA 2006. november 9., 02:48 (EST)

Ez egy valóban megtörtént eset, nem kellett alakítanom rajta semmit, dokumentumokkal tudom igazolni, hogy szó szernt írtam le. Kivétel a kérdéseim, de hát azok csak úgy adódtak. Nem én tehetek róla, hogy ez önmagában is paródia, nekem nem volt akkor kedvem nevetni, csak dühös voltam, nem értettem, még ezen kívül nagyon sok dolgot az akkor történtekből. Ha az egész történetet ismernéd, még több kérdésed lenne, és mint kívülálló halálra röhögnéd magad.
Nem tudom mit szeretnél változtatni, de szerintem ez így kerek, még akkor is, ha a történet egyik fele csak. Ráadásul a mai viszonyokat adja vissza "élethűen".

- Üdv. » KeFe « * vitalapom 2006. november 10., 11:38 (EST)

FigyelmedbeSzerkesztés

Reklámkategória? OsvátA 2006. november 18., 05:39 (EST)

Reklámkategória törölve. - Üdv. » KeFe « * vitalapom 2006. november 18., 07:21 (EST)

TartalomjegyzékSzerkesztés

Gondolkozom a dolgon. Meg kell kérdezni mások véleményét is. A magamé is még alakulóban van. Végülis van egy link a Kezdőlapon. Kérdés: az általad készített Tartalomjegyzék automatikusan felveszi-e a később megszülető cikkeket? Mert ha nem, akkor mindenképpen ellenzem. Csak munkát adna vkinek (nekem? és ha fáj a fogam? stb?). Üdv és BUÉK! OsvátA 2006. december 30., 10:39 (EST)

Tér-idő összefüggésrendszerSzerkesztés

Valami az Unciklopédiá(m)ban nagyon meg van buggyanva. Berci meg mulatozik valahol. BUÉK! OsvátA 2006. december 31., 15:28 (EST)

Köszönöm, hogy szóltál. Dani22 balhéja megoldva. OsvátA 2007. január 3., 11:30 (EST)

PaxSzerkesztés

Értem. Akkor: Parker. De azt már senki sem érti. :-) OsvátA 2007. január 4., 13:09 (EST)

Az összes cikkSzerkesztés

A javaslatod hatására így oldottam meg az összes cikk ügyét: Uncikkek. Egy piros linkkel kevesebb a Friss változtatások-lapon. Üdv. OsvátA 2007. január 5., 14:05 (EST)

A Kezdőlapon van egy inputbox új cikk írásához, épp eléggé feltűnő; és egy link az összes – ábécébe rendezett – cikkre. A Kezdőlapot nem zsúfolnám, megőrizném puritán áttekinthetőségét. A Friss változtatások-lapon viszont már régen nyugtalanított a piros link. Szerintem pihenjünk most rá a dologra. Egyelőre nem piszkáljuk a Kezdőlapot. OsvátA 2007. január 5., 16:40 (EST)

Üdvözlet-szövegSzerkesztés

Kedves Feri! Ebből a szövegből:

Üdvözöllek, a Magyar Unciklopédiában! Ha még nem tetted, nem is érdemes elolvasnod az irányelveket és a gyakran felmerülő kérdéseket. A Unciklopédia-szövegek formai lehetőségeiről itt nem olvashatsz. A szerkesztést a Homokozóban gyakorolhatod, de nehogy homokos legyél. További útmutatókat a tartalmaz. Ha bármi kérdésed lenne, amire nem találsz választ, akkor a Portán vagy a Társalgó-Kocsmafalon érdeklődhetsz. satöbbi...

kapd ki, légy szíves, a homokos passzust. Egyikünkre se vet jó fényt. Rosszat igen. Köszönöm. OsvátA Ide mondd 2007. január 6., 09:24 (EST)

NévelőSzerkesztés

Ezt nem értem: Lásd még: A Wikipédiában is. Mért kell a névelőt mindenképpen nagy betűvel írni? Egyszer már javítottam. OsvátA Ide mondd 2007. január 7., 02:42 (EST)

"A"Szerkesztés

Hol van a névelő? Mert nem lelem. Csak nem a képen? Mert az az eredeti kópiája. Retusáljam? OsvátA Ide mondd 2007. január 18., 01:58 (EST)

Megoldva. OsvátA Ide mondd 2007. január 18., 02:56 (EST)

Nukleinsav: le kell tölteni a képet, újraszerkeszteni és azonos névvel felküldeni újra. Vagyis felülírni a jelenlegit. Nekem nincs kedvem ezzel piszmogni. Talán a szerzője? OsvátA Ide mondd 2007. január 19., 01:39 (EST)

Karácsony: az Unciklopédia a Commons-szal nem kommunikál. Leveszem a törlés-sablont. OsvátA Ide mondd 2007. január 19., 02:04 (EST)

ÜdvözletSzerkesztés

Szia! Légyszi figyelj már rá, hogy ha üdvözölsz valakit, akkor ne kategorizáld be egyúttal az "Unciklopédia" és a "Sablonok" kategóriákba. Ezt úgy tudod megelőzni, hogy a kategóriák nevébe a dupla [ és a kategórianév közé kettőspontot (:) írsz.

Köszönettel: Gubbubu 2007. március 23., 05:27 (EDT)

Re: SzétbarmoltaSzerkesztés

Fogalmam sincs, miről beszélsz, valószínűleg rossz szerkesztőnek címezted az üzenetet. Nem tudok róla, hogy A). te "szétbarmoltál" volna B). én töröltem volna valamit. Gubbubu 2007. március 24., 14:12 (EDT)

Én voltam, tényleg rossz címre üzentél. Megbántani nem akartalak. A lapot nem töröltem emlékeim szerint, hanem visszaállítottam a korábbi verzióra. A szétbarmolta szó (régi kedvenc szavaim egyike) nem második, hanem harmadik személyes ige. Nem te barmoltál, hanem a sablon barmolt. Az Unciklopédia baloldali szerkesztőoszlopa tűnt el miatta, a navigáció, a keresés, az eszközök klikkjei, viszont benyomta a szócikkbe az uncilogót. Elnézést (és vagy javítsd a sablont, vagy ne használd). Üdv. OsvátA Palackposta 2007. március 25., 02:51 (EDT)

Értem! Megnézem mit tudok tenni a sablonnal, de most nincs rá időm. Addig maradjon így!

Holnap visszatérek rá. - Üdv. » KeFe « * vitalapom 2007. március 25., 03:28 (EDT)

Ha te így érzed jól magadSzerkesztés

Nem arról van szó, hogy én hogy érzem magam. Az a magánügyem. Arról van szó, hogy az hogy érzi magát, akit valami sért. Üdv. OsvátA Palackposta 2007. április 1., 12:06 (EDT)

EgyetnemértésSzerkesztés

Ha nem értesz egyet a lap tartalmával, nyugudtan cseréld le. Te is segíthetsz az újonan érkezőknek – Ezzel nem tudom, mit akartál mondani, mindenesetre eldugtam. Vandálnak ne adjunk tippeket! --OsvátA Palackposta 2007. június 6., 06:19 (UTC)

TTilos a b☻menetSzerkesztés

(←) Semmilyen irányban nem tréfás. Csak izléstelen. Ugyanúgy viszonyulok hozzá, mint a BKV-ellenőrhöz, de azt már a megjegyzésed előtt megválaszoltam a kitalálójának. Üdv. OsvátA Palackposta 2007. június 17., 21:51 (UTC)

Visszatérés KeFe/archív1 felhasználói lapjához.