Szerkesztővita:Gubbubu/Archív01

Aktív megbeszélések

Re: Idézd forrásaidatSzerkesztés

hogyhogy nem a miénk? itt van: Unciklopédia:Idézd forrásaidat. Zoknibáb 2006. június 1., 15:12 (CDT)

Ja. És a Kártékony férgek, stb. kategóriába azért raktalak bele még a régi Uncyclopediában, hogy felidegesítselek, NEM AZÉRT, HOGY MÉG DIREKT BÜSZKE IS LEGYÉL RÁ, te... te... matematikus. Zoknibáb 2006. június 1., 15:19 (CDT)

Üdvözöllek, a Magyar Unciklopédiában!
Ha még nem tetted, nem is érdemes elolvasnod az irányelveket és a gyakran felmerülő kérdéseket. A Unciklopédia-szövegek formai lehetőségeiről itt nem olvashatsz. A szerkesztést a Homokozóban nem gyakorolhatod, mert itt ilyen lap nem található. További útmutatókat a Kategória:Unciklopédia sem tartalmaz. Ha bármi kérdésed lenne, amire nem találsz választ, akkor a Portán vagy a Kocsmafalon sem érdeklődhetsz. Ha olyan hülye vagy, (Helyes,ügyes, lyóravaló, ember), mint ahogy azt én gondolom, akkor írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon. A vitalapokon így irhatod alá hozzászólásaidat: ( ~~~~ ).

Ha nagyobb baromságot írsz mint én, akkor sem foglak jobban utálni! - KeFe

Mit csinál az ember szabad idejében?Szerkesztés

A jó öreg Gubb születésnapjára (valamikor neki is van).

Van egy ember. Limerikkel.
Cvikkere kerete: nikkel.
Vitázik elánnal,
leginkább magával,
vagy azt se tudja, hogy kikkel.
©

szeptemberben van neki, 27 éves vénember lesz, ha jól tudom. de azért biztos örülni fog. a rettenetes zoknibáb 2006. június 17., 10:50 (CDT)

Nincs mit. Eszembejutott. ©


Kösz az üdvözlést és a webkúpot a fenekembe!Szerkesztés

Honnan is ismerjük egymást? Az Öreg Wikiről? --BéDéKá 2006. június 25., 06:51 (PDT)

GodsonSzerkesztés

Mi ketten értjük; már megérte. Ha reagált az illető: töröljük. (Nem túl sok kilobájt.) OsvátA 2006. augusztus 12., 04:31 (EDT)

NapóleonSzerkesztés

Szóval te sem vagy azonos. Viszont:

 1. jót röhögtem;
 2. a sablont úgy loptam (az oroszoktól). Közkincs.
OsvátA 2006. szeptember 5., 14:28 (EDT)

NewsSzerkesztés

Az Önbántalmazásért... szinte hibátlan. Kár, hogy ennyire direkt. Ki érti ezt három év múlva? Az utókornak irogat az ember. Üdv. OsvátA 2006. november 2., 14:38 (EST)

ezdedúrva, már ahogy a főhős totólottózik a képen! A baj szerintem inkább az, hogy ez még három év múlva is aktuális lesz. Flatulálok!! Számsor 2006. november 2., 17:36 (EST)

Kéretik olykor szavazgatni...Szerkesztés

...hogy ne önkényesen törölgessek minden marhaságot. OsvátA 2006. november 7., 13:40 (EST)

Eposzi jelzőkSzerkesztés

Orbánnak nincs? Szegény.... OsvátA 2006. november 18., 09:22 (EST)

Orbán nem miniszterelnök. A jó humor meg mindig ellenzéki. Gubbubu 2006. november 19., 15:52 (EST)

Erre még visszatérünk. 2010-ben. OsvátA 2006. november 19., 17:02 (EST)

Már most is aktuális. Kellene kérdésekkel zaklatni egy kicsit a Heti Hetes sztárjait (akik egyikétől idéztem) is, nem akarják-e idézetüket valóra váltani (mikor, kb. egy hónapja véletlenül odakapcsoltam, ami szerencsére igen ritkán fordul elő, de néha mégis; még mindig a Torgyánt szidták. El kellen szakadni egy kicsit az ilyesmitől.). Gubbubu 2006. november 28., 18:20 (EST)

Virághajlás a széllehelletbenSzerkesztés

Köszönöm a dolgozat elhelyezését. (Megj.: a szöveg tele van fura jelekkel. Kigyomlálod-e?) OsvátA 2006. december 13., 01:24 (EST)

Nem 100%, de nyugodtan tedd meg (ez esetben nem volt szándékos, hanem Word konverziós sajátosság). Gubbubu 2006. december 17., 10:37 (EST)

RasztafáriSzerkesztés

Telitalálat! (minden külön értesítés helyett) OsvátA Ide mondd 2007. február 12., 11:26 (EST)

UncikkekSzerkesztés

Ez a cucc: Unciklopédia:Uncikkek, amit KeFe alkotott, sorol be a Kezdőlapról elérhető listára. Ha megbűvölöd a kategóriafát, amihez én hóthülye vagyok, az rengeteg örömmel fog eltölteni. Üdv. OsvátA Palackposta 2007. március 22., 10:28 (EDT)

Bizonyára igazad van. Te jobban értesz hozzá, én meg egyáltalán nem. De azt látom, hogy mielőbb rendet kell ebben a dologban csinálni. Előre megköszönöm, ha nekifogsz. OsvátA Palackposta 2007. március 22., 17:38 (EDT)

Szia! Látom, nagyon beindultál. A főszerkesztőség nevében köszönök minden segítséget, amire a főszerkesztőség alkalmatlansága miatt valóban nagy szükség van. OsvátA Palackposta 2007. március 23., 05:20 (EDT)

ÖnsegélySzerkesztés

(Kapásból, utánanézés nélkül, vagyis pontatlanul:)

a szatíra: publicisztikus karakterű, vmi konkrét, általában jelenkori jelenség, cselekvés, személy élesen gunyoros kifigurázása. (művészies eszközökkel létrehozott izélgetés).
Az abszurd: irreális, nyakatekert, a valóságban nem létező összefüggésrendszerű történetféle (pl. Örkény egypercesek).
A blődli (németből: blöd=hülye, bamba, buta) nevetséges, harsány, valóságtól teljesen elrugaszkodott bolondozás, marháskodás, többek között kabaré-műfaj. OsvátA (Itt, az unciban, szatíra pl. a Budapest. megj.: silány)

Még két műfaj-kategória: Paródiák. Aforizmák. OsvátA


 1. A szatíra, a nevetségessé tétel két legfontosabb eszköze a paródia (egyes alakok, helyzetek túlzott, „elrajzolt” megjelenítése) és a groteszk helyzetek, figurák teremtése.
 2. Bár látszólag sokban hasonlít rá, a szatíra nem azonos a paródiával. Míg a paródiának a lényege a nevetséges hatású utánzás, a szatírának ez csak az egyik eleme, eszköze marad.

Szét barmoltaSzerkesztés

Szia Gubbbb!

Nem igazán értem, hogy a nálam igen nagy negatív tartalommal bíró "szétbarmolta" kifejezés nálad mit jelent. De valószínűsítem, hogy cselekedeteimben inkább észrevehető a segítő szándék, ezért nem értem mi ez a pejoratív jelző. Persze azt sem feltételezem rólad, hogy háborúzni szeretnél itt az Unciklopédiában, akkor meg mire véljem, hogy törlöd az általam beírt verset, és teszed ezt minden előzetes bejelentés,vagy indoklás nélkül.

Ha mégis tévednék, akkor a Wikikönyvekben folytassuk, mert itt eléggé nehezen, (lassú a lap megnyitás, mentés stb.), tudnánk kommunikálni. - Üdv. » KeFe « * vitalapom 2007. március 23., 23:22 (EDT)

Gubb, jóöreg! A szét barmolta szót én használtam, összebarmolta formában, és a tévesen hozzád intézett üzenetet megválaszoltam. Elnézést helyette is. Üdv, OsvátA Palackposta 2007. március 25., 03:04 (EDT)

Bocs, nem láttam a laptörténetben, hogy ki tette. De ez a szó OsvátA-tól sem szép. Kedvenc szavának mondani pedig, nonszensz. - Üdv. » KeFe « * vitalapom 2007. március 25., 03:41 (EDT)

SzavazásSzerkesztés

Kérlek, nézz be a szavazóoldalra, és ha úgy tartod helyesnek, szavazz is. Kösz. OsvátA Palackposta 2007. március 28., 09:36 (EDT)

GratulációSzerkesztés

Gubbubu! Ez egy spanyolviasz, szenzációs, valódi értég!!!! Az unci egyik lekjobb műve! Örömkönnyekkel küszködve: Számsor 2007. március 30., 06:25 (EDT)

>:-)Szerkesztés

Na megállj. Szeretnéd tudni, milyen lenne, ha rólad lenne uncikk, mi? (nyisd meg szerkesztésre ezt az oldalt.) a rettenetes zoknibáb 2007. április 26., 21:22 (UTC)


PirézgyűlöletSzerkesztés

Kedves Gubbubu kolléga! Tisztelettel kérlek, két dologban hallgasd meg a véleményem a pirézutálattal kapcsolatban.

1. Szellemesek a kiegészítéseid, de úgy érzem, egy kicsit túlbonyolítják a cikket

2. Kifejezetten szeretném elkerülni, hogy egyértelmű napi politikai áthallásokkal dolgozzunk.

Köszönöm, hogy elolvastad, ha esetleg még egyet is értesz, azt még jobban.

További jó munkálkodást kívánok--Hat 2007. április 27., 22:35 (UTC)

Kérdés/kérés(-ek sora)Szerkesztés

Mint hozzáértőhöz a műkedvelő, fordulok Önhöz, Jóuram!

 1. Mi a szöszöt csinál a sablonokkal az <noinclude>[[Akármi]]</noinclude>?
 2. Jót tenne nekünk is egy ilyen sablon: [1]. Megtenné-e, hogy megteszi?
 3. Botozni is tud Ön? Mert igény merült fel (becses) személyemben az uninterwiki iránt. Elég a szabadkézi pepecsből!
Mély tisztelettel
Híve


IdézettesztSzerkesztés

„Meghalsz,provokatőr!”

~ Kovács Ákos

„Meghalsz,provokatőr!”

~ Kovács Ákos
Ezatopic??

Törlendő?Szerkesztés

Halihó! Mi törlendő? [2] OsvátA Palackposta 2007. május 5., 08:34 (UTC)

Megtaláltam. Töröltem. OsvátA Palackposta 2007. május 5., 08:42 (UTC)

htmldemoSzerkesztés

font.n {font-family: times;font-style: oblique; font-variant:small-caps; font-stretch: semi-expanded; font-weight: 200; font-size: 16 pt;}

Tuttifrutti. Oblique az grafikusan döntött, lehet normal és italic még. torzulhat. a variant lehet normal. Streccsnélk normal: Alapértelmezett, normális szélesség. widest: A következő elérhető szélesebb változat. narrow: A következő rendelkezésre álló keskenyebb változat. ultra-condensed extra-condensed condensed semi-condensed semi-expanded expanded extra-expanded ultra-expanded.A véjt lehet 100, 200, bold(700), normal(400), bolder(800), lighter(100), a size lehet em (az alap x-szerese) és %-os.

Tuttifrutti. Oblique az grafikusan döntött, lehet normal és italic még. torzulhat. a variant lehet normal. Streccsnélk normal: Alapértelmezett, normális szélesség. widest: A következő elérhető szélesebb változat. narrow: A következő rendelkezésre álló keskenyebb változat. ultra-condensed extra-condensed condensed semi-condensed semi-expanded expanded extra-expanded ultra-expanded.A véjt lehet 100, 200, bold(700), normal(400), bolder(800), lighter(100), a size lehet em (az alap x-szerese) és %-os.

<text>text-align: center/left/right/justify; text-decoration: underline/line-through/overline/blink(csakNS-comp); text-transform: capitalize(Minden Szó Nagy)/uppercase(CPSLOCK)/lowercase(anticpslock); text-indent: +-%(első sor behúzás); letter-spacing: n/% word-spacing: n/%; line-height: +- n/%(előzősortávhoz%)/em(betűmérethez%; margin: (egyszerre, 4 db px v em) margin-top: margin-right: margin-bottom: margin-left: </text>

De mér' pont "té"?Szerkesztés

Szia, Gubb, reggelente általában vág az agyam, de ma nem – úgy tetsz: mér' pont a T betűhöz soroltad a Hogy' nézzünk a Szent koronára rendesen, ahogy illik? c. új (és szellemes) szócikkedet? (Továbbá: csinálnál-e vmi tipográfiai hókuszpókuszt is beléje; esetleg?) Barátilag: OsvátA Palackposta

KarácsonySzerkesztés

Békés Karácsonyt és Boldog Új Évet!


Megmaradjon bennünk
karácsonynak fénye,
szent örömben éljen
világ minden népe!
(Devecsery László)

Szeretettel, – Immanuel 2007. december 22., 09:55 (UTC)

Karácsony 2.0Szerkesztés

Békés Karácsonyt és Boldog Új Évet!


Lehet választani gazdaságos Télapót!
<< Vagy ilyet. Vagy ilyet.>>
Szeretettel, –
Gizmóka 2007. december 22., 13:20 (UTC)


EszkatológiaSzerkesztés

Szia!

Slágvortok:
Megírnád az Eszkatológia c. szócikket?
Nehogy már hülyén haljunk meg...
Ismét Üdv a magyar Unciklopédiában!
OsvátA Palackposta 2008. február 17., 09:04 (UTC)

Nem biztos, hogy meg tudom, Unciklopédia-cikket csak ihlet alapján írok, különben biztosan gyenge lesz (amúgy nem biztosan, bár lehet). De gondolkodni fogok rajta, csak váratlanul ért a felkérés. Gubbubu 2008. február 17., 09:06 (UTC)

JavításokSzerkesztés

Köszönet szakértő javításaidért. Ezeket én ugatom, sajnos (lopom, másolgatom, rontom). Üdv: OsvátA Palackposta 2008. február 29., 08:12 (UTC)

Szívesen, és csak nyugodtan ronts rajtuk. Ami elromolhat, azt el is rontják. Gubbubu 2008. február 29., 08:17 (UTC)

Mer' nem henyélünk. OsvátA Palackposta 2008. február 29., 08:19 (UTC)

KukSzerkesztés

Szia!

 1. Most már van Haiku és Haikuk kategória is. Kell ezt halmozni?
 2. A vitalapod látványa nálam szélesebb a kelleténél. A baloldali navigációs oszlop és felette az uncilogó is soványodik ettől. Valami van a lapodban, ami hibás. Talán KeFe üdvözlete a hunyó? OsvátA Palackposta 2008. március 2., 16:14 (UTC)
 1. Nem, épp kérni akartam, hogy töröljék.
 2. Nem tudom. Szerintem inkább a képeslapok. Gubbubu 2008. március 2., 16:22 (UTC)
Visszatérés Gubbubu/Archív01 felhasználói lapjához.