Személyi súlyadó?

Tudósítónk, Twiggy Szemerke,
már csont és bőr
Twiggy előlnézetben

Mottó: Semmi sem lehetetlen. Lehetetlenségek nincsenek, csak fantáziatlan emberek vannak.
Forrás: HiszTi (Hiszed vagy sem, mindegy Távirati Iroda)

 • Személyi súlyadó bevezetését tervezi a kormány?
  • Bár a kabinet – szokás szerint – most is hallgatásba próbál burkolózni, de a HiszTi hírt adott arról, hogy több civil szervezet, így a Hungaropufi, a Pannonduci és a Szendrő József Színésztársaság tiltakozik az ellen, hogy a gépkocsikra kirótt súlyadóhoz hasonlóan az állampolgároknak saját súlyuk alapján is súlyadót kelljen fizetniük jövő év elejétől.
  • Adószakértőnk, Dagobert bácsi ugyan még nem hallott az elképzelésről, de munkatársunknak elmondta: teljesen logikus fejlemény lenne ez az adónem és igazságos is. A túlsúlyos polgárok jobban terhelik súlyukkal az infrastruktúrát, az utakat, a járművek keréknyomását is növelik. Indokolt ezért, hogy az infrastruktúra karbantartásának költségeihez (persze, lehet, hogy máshoz, csak azt nem lenne illendő előre megmondani) hozzájáruljanak.
  • A kormányszóvivő, Twiggy, csak annyit árult el, hogy a kormány azt szeretné, ha a "sovány vigasz" kifejezés ismét pozitív értelmet nyerne a közbeszédben. Sejtelmesen hozzátette: A Robin Hood–adó után a Bacchus–adó sem kizárt.
  • Az ellenzék szakpolitikusa, Simítsdki Lajos, meg sem várta, hogy munkatársunk végigmondja kérdését, máris közölte: ha kormányra kerülnek, azonnal eltöröltetik ezt a törvényt.
  • A nemzetközi hírű Heartless ügynökség részéről Sivt Ellen úgy véli, országunk iránt a nemzetközi tőke bizalma csak növekedne, ha az elképzelés valóra válna. A naponta 0 – 0,1 étkezés egyrészt az egészséges táplálkozás irányába mutatna, másrészt úgy véli: ha már igaz Magyarországon, hogy eszi – nem eszi, nem kap mást – legalább próbáljunk meg lefogyni. A saját érdekünkben.