Ismételjük, ez így nem eléggé világos

Szajkó Petya Repetavásárhelyen látta meg a napvilágot, anyja Rep Eta, apja idősb Szajkó Petya volt. Magyar politikus, egy fontos ember jobbkeze, magyar hangja és szinkronja, A zemberek című népopera szerzője. Párthűségéről szól a „Három narancs héja” című zenés bohózat. Végzettsége közömbös, nem ez adja kompetenciáit.

KiemelkedéseSzerkesztés

Pártja demokratikus választás útján, a Tajgetoszról selejtezte ki azokat, akik nem voltak képesek fejből megismételni a Nagy Ember még el sem hangzott beszédeit. A többbszázezer indulóból végül egyedül Petyát érte az a megtiszteltetés, hogy a Nagy Ember gondolatainak takarítónője, forgalomirányító rendőre, dramaturgja és kertésze legyen egy személyben.

KompetenciáiSzerkesztés

Kiváló memóriája az interaktivitás teljes hiányával párosul. Képes huszonnyolc különböző riporteri kérdésre úgy mellébeszélni, hogy közben váltogatja az előre elkészített válaszokat. Kiváló memóriája regisztrálja a kérdező újságírókat is, akik közül a rosszul kérdezők listára kerülnek (nem fekete, hanem népi, építő szándékú listára), hogy utólagosan kapjanak értesítést és így véletlenül se érkezzenek időben a következő sajtótájékoztatóra.
A helyzet fokozódásával kompetenciáit világbankiul és európaiul is képes kifejteni - olyan szinten, ahogy a kormány beszéli ezeket az idegenszerű (idegenszívű?) nyelveket.

Tanári pályájaSzerkesztés

Felelősségteljes munkája mellett nincs ideje gebinezni, melléküzemágazni, maszekolni, bétézni, offsórozni és más mocskos kapitalista dolgokat művelni, mint egyesek, mint azok, tudjátok, kikről beszélünk, Nyuszómuszó.
Mivel pártjában a hűség, a memória és a szövegvisszamondási képesség a legfontosabb kompetencia, ezeket segít kinevelni A Zúj Ember Kovácsa című népfőiskolán, ahol a szabadgondolkodók legfeljebb a mellékhelyiségeket takaríthatják, ha egyáltalán beengedik oda őket.
Kedvenc mondása: "Én nem Ő vagyok, de Őhozzá mindig hű leszek" egy egész generációnak ad reményt, hogy gondolkodás és félredumálás nélkül, feltételen hűséggel fog előre jutni az életben. (Feltéve, hogy pártja időközben nem tiltja be az "Előrét", több mint kellemetlen múltbeli asszociációja miatt.)