Széncinegék Egyesült Revírjei

Széncinegék Egyesült Revírjei
Mottó:: Nyitnikék!
Főváros Nem volt,2013-tól Revírváros,de Küncsics mert ugye miniállam,továbbra is városállam (vagy nem).
Uralkodó XI. Czinke Vincze, Küncsics uralkodója
Államforma országalakú,Küncsicsé bagolyalakú
Hivatalos nyelv Fejtsd meg, ha tudod...
Nemzeti sport Téli sportok: Cinkegolyó-csipkedés
Denevérvadászat
Nem téli sportok:
Hernyó-,
és Hernyótalpas jármű-vadászat
Független Sok ideje. Tavasztól nyárig.
Hivatalon kívüli nyelv Nem nyitnikék-nyelvek.
Fizetőeszköz CinegEuro
Népesség Számold ki.
GDP Sok CinegEuro.
Internet Top level Domain .parusmajor
Etnikai összetétel 190% Webkamera
170% Széncinegék
50% Kékcinegék
30% Egyéb cinegék
10% Többiek összessége
1% Ember
Írástudatlanság Náluk ezt a fogalmat nem ismerik.
Különleges képességek Téli kóborlás

A Széncinegék Egyesült Revírjei, vagy Széncinkeország – egy ország, amibe' széncinkék laknak.

Az ország tavasztól őszig revírekre van szakadva, amikből csak a fiókáknak van kijárásuk, anélkül, hogy jól megvernék őket.

EtnikumokSzerkesztés

Cinkeországban sok a cinke.

Webkamerák népeSzerkesztés

Nagy etnikai csoport. Kíváncsi emberek által vándoroltak a cinkék területeire, ott rögtön az odúk plafonjába. Így alakult ki a házi(odú)mozi. [1]

TörténelmükSzerkesztés

A Széncinegék Egyesült Revírjeit I.Picinke,a Szénfejű-Cinke-dinasztia alapítója alapította,de akkor csak Küncsicset. Miután Cinkánia,Ciánia,Picinkánia,Szénfejföld egyesült Küncsiccsel,létrejött a mai állam,de Küncsics a mai napig első az egyenlők között,szóval ő a leggazdagabb. A Szénfejű-Cinke családot a ciániai és szénfejföldi Faodú-ház (nem ház,csak odú) követte Küncsicsben,de Cinkánia és Picinkánia urai a régiek maradtak. Miután a Macskunió és a Macskák Egyeduralmú Köztársasága Picúr és Tom (akiknek címe főmacska volt) megevő háborút indítottak a revírség ellen,az a kutyák felé húzott,de a nagy húzásban megrándult a dereka,így végül egyezséget kötött a macskákkal,mivel nem is ennék meg,mert a cinkéknek szénízük van. Kutykutykutyó Kutykutyné érsek még püspökként a revírség miniszterelnöke lett,majd püspökfalattá szentelték és a Kutyikán főmacskája lett,de a revírségi kormányról lemondott. Persze Kutykutyne pap urunk megőrizte a hatalmát,létrehozta a Helyi,Országos Püspökáltalbirtokolt Párt-Állami Cinke Igazgató,röviden HOPPÁCI címet,és továbbra is főnökösködött.

ÁllamukSzerkesztés

Az országot az öt ország (Cinkánia,Ciánia,Picinkánia,Szénfejföld,Küncsics) saját királya,saját miniszterelnöke és saját parlamentje saját magát vezeti,de az öt király négyévente maguk közül választ egy főkirályt,jelenleg Küncsics királya a főkirály,aki már 29 vagy több vagy kevesebb,de több mint 4 éve az biztos uralkodik,szóval az ország diktatorikus revirátus,miután XI.Czinke Vincze főkirály főkirályról revírre változtatta doktori desszertációjában a nevét és így az Egyetemes Tanács is elismerte ezt,de maga az iskola nem. Az ország kormányát a nép választja. A kormány nevezi ki a(z) 50 szenátort a Szenátusba,akik az Egyetemes Tanács 100 tagjának felévé válnak,az Egyetemes Tanács másik ötven tagját XI.Czinke Vincze revír-diktátor-főkirály uralkodása óta a revír nevezi ki,előtte pedig a szolgabírók és miniszterek voltak tagjai. Az Egyetemes Tanácsot segíti a Revirátusi Bizottság,amit a lakosok választanak és ez a bizottság nevezi ki az állam főkirály-helyettesét választó Akadémiát,ami a Széncinegék Utolsó Lakatrazárt Irodája,azaz a Belügyminisztérium,röviden a SULI választó szervezete is,de a gimiket és a revirátusi szultánt,azaz a Revirátusi Királyi Monarchiai Szövetség örökös főnökét is segíti,akit egyébként nem választanak,hanem a főkirály unokaöcsének vagy unokahúgának feleségének vagy férjének sógorának az anyósának (az anyós semmiből sem maradhat ki) a nagyapja a szultán,aki kinevezi helyettesét,a tatát,valamint feleségét,a mamát.

KözizgatásSzerkesztés

A pártok keltik a legnagyobb izgalmat,de a revirátusban a diktátor-főkirály-revír betiltott minden pártot,a választott parlamentet és az Egyetemes Tanácsot,az Anyósellenes Tanácsot,az Akadémiát,a SULI-t,a HOPPÁCI-t,és a MEKKECSKE-t (Magyar Egyetemes Kisegítő Kisegítést Elvállaló Csokoládé-Ellenesek Ellenes királyi tanács) is a diktátor nevezi ki.

A MEKKECSKE és a Revirátusi Királyi MonarchiaSzerkesztés

A MEKKECSKE,azaz a Magyar Egyetemes Kisegítő Kisegítést Elvállaló Csokoládé-Ellenesek Ellenes Szövetség az itt élő magyarok egyetemi tanulmányait,valamint az egyetemi kisegítőket kisegítő,de a csokoládé-ellenesek ellen lévő személyek csoportja,de mivel a magyarok sokan vannak az egyetemistákkal együtt,a csoportnak is sok tagja van.A magyar egyetemistákat kisegítő tanárokat pénzzel kisegítőek is sokan vannak,valamint ezek a csokoládé-elleneseknek többségben ellenségei. A Revirátusi Királyi Monarchia a revirátus területén élő hercegeknek lopja a milliót,ezt a diktátor kutyájának ül!-t mondásáért felelős miniszter vezeti.

<references>