„Kazincbarcika” változatai közötti eltérés

7 bájt törölve ,  2011. október 19., 04:39
a
→‎Története: pontatlanságok
(→‎Története: Búcsú napja)
a (→‎Története: pontatlanságok)
==Története==
 
Kazincbarcika csak úgy lett a semmiből.
 
Feltehetőleg '''védőszent'''jevédőszentje, ki még nem létezett a város alapítása előtt<ref>Szakadár vélemények szerint eredetileg Pécsett űzte hivatását, de a nyugatiakat ismerve nem csoda, ha feladta.</ref> hirtelen létrejött<ref>Vagy inkább csak elmenekült. Máshonnan. Ide. Ahol sokkal jobb, mi?</ref> és azt mondta: "Ímé„Ímé, lészen itt egy város, és lészek biz' én annak védőszentje"védőszentje”.
 
És aztán így is lett: egyik napról a másikra a domboldalból betondzsungel lett, és mondá mindenki, hogy ez így jó.<ref>Kivéve a vakondot...</ref>
Illetve a domboldal állatai nem annyira, de ők nem emberek, így ez őket nem zavarja.<ref>Egy nyárson forgó grill[[csirke|csirkének]] nem a látkép a legnagyobb problémája.</ref>
 
A barcikaiak nagy becsben és tiszteletben tartják védőszentjüket, ezért nevenapján biztosan ''nem'' tartanak búcsút.
 
Sajnos a védőszent nevére senki sem emlékszik már, így csak reménykednek, hogy nem találják el véletlen.
 
Mint minden jelentéktelen dolog miatt, a barcikaiak is több pártra szakadtak, bizonyítva, hogy a Turáni Átok Hartman Csomópontja húzódozik a város alatt.
Mint minden jelentéktelen dolog miatt, a barcikaiak is több pártra szakadtak, bizonyítva, hogy a Turáni Átok Hartman Csomópontja húzódozik a város alatt. Terézisták és a [[Pirézia| Pirézistákpirézisták]] harcolnak egymással.
 
A harc vérre megy és egyre fokozódik, hiszen mindkét névnap okóberoktóber 15-ödikén van.
 
Csata nélkül nem lehetne eldönteni, melyik az egyedül igaz.
 
Feltehetően a védőszent eredeti foglalkozásából származóan rövidítik Kazincbarcika nevét '''K.barcika''' formában. Mindenki előtt ismert, hogy a »K« a ''prostituált'' közkeletű rövidítése.
Mindenki előtt ismert, hogy a '''K''' a '''prostituált''' közkeletű rövidítése.
 
Városuk '''címerében''' hullámvonal jelzi a két címerállatból kifacsart vizeletmintát.
 
==Közlekedés==