„Isten” változatai közötti eltérés

118 bájt hozzáadva ,  2011. július 13., 18:02
a
Az ókori görögöknél az istenek gyakorlatilag a szappanopera-szereplők és bulvárlap-sztárok szerepét töltötték be, mindenki utált mindenkit, mindenkinek törvénytelen gyereke volt és mindenki megcsalt mindenkit mindenkivel. Ezenkívül megvolt az a hasznuk, hogy a háborúkat is rájuk lehetett kenni, és nem kellett olyasmit hazudni, hogy Trójának tömegpusztító fegyverei vannak.
 
Az ókori ateisták nem hittek semmiféle istenben, ezért róluk nem is maradt fenn semmi. Mondják ezt egyesek, de csak várjuk meg a legújabb kutatásokat és akkor majd kiderül, hogy mi is az igazság!
 
A keresztények olyan istenben hisznek, akinek a neve is Isten, és egyben három személy, az Atya, a Fiú és a Szentlélek. Azt nem tudni pontosan, hogy a Szentlélek tulajdonképpen micsoda, valami madárféle lehet. Ez csak azért van, mert az emberi elme véges, és csak madárként tudja elképzelni. Pedig Isten aztán nem madár, annyi bizonyos. Isten írta a Bibliát, nagyrészt saját magáról, mert akkor ezt még nem tiltotta wikipédiás irányelv, és nem is kérdőjelezte meg. (Manapság ki hisz a médiának? Na, ugye. Ezért írta Isten a Bibliát már nagyon-nagyon rég. Akkor még lehetett hinni a híreknek.)
A zsidók meg a muzulmánok ugyanebben az Isten nevű istenben hisznek, csak ezt a szentháromság-dolgot nem erőltetik, mert ők legalább bevallják, hogy nem értik.
 
A wicca vallás szerint két isten van, illetve egy isten és egy istennő, ami megmagyarázza, miért van aránylag kevés wicca vallású a Földön: az isteneiknek jobb dolguk is van, mint híveket meg mindenfélét teremteni maguknak. ;-)
 
A hinduk szerint egy Legfelsőbb Lény van, neki van rengeteg különféle megnyilvánulása (hindu szóval: ''avatár,'' wikipédista kifejezéssel: zoknibáb).
450

szerkesztés