„Isten” változatai közötti eltérés

91 bájt hozzáadva ,  2010. szeptember 28., 17:37
a
(→‎Isten(ek) a különböző vallásokban: a skizofrénia és a disszociatív személyiségzavar összekeverése nem vicc, hanem butaság)
 
==Isten(ek) a különböző vallásokban==
[[Image:1163643357427.jpg|thumb|220px|Miféle cölibátus, ember?!]]
Az ókori egyiptomiaknak állatfejű isteneik voltak, ami egyrészt ötletes volt, másrészt hasznos, mert egyrészt dekoratívak voltak és jól mutattak a templomok falán, másrészt azok se tévesztették össze őket az emberekkel, akik nem tudtak olvasni, ami akkoriban macerás volt, mert többezer hieroglifát kellett tudni hozzá.
 
A panteizmus hívei szerint Isten egyenlő a világmindenséggel, tehát mindenben ott van; mindazonáltal ha legközelebb látsz valakit a vécécsésze előtt hajlongani, ne rögtön arra gondolj, hogy éppen Istennek ezt a rendkívül ötletes megnyilvánulását imádja.
 
A [[:Kategória:Star Wars|jedi]] vallás hasonlóságot mutat a fentebb említett legtöbb vallással. Lényege, hogy midi klórián részecskék keringenek szerteszana a magukat „lovagoknak” nevező arcokban, akik így érzik egymás erejét, meg minden. Az, hogy hogyan is kerül a midi klórián a keringésbe, az tök nem egyértelmű, a jedi vallás szent digitalizált alapműveiben pl. anjakínja szkájvolker esetében ez a momentum teljesen zavaros. Az ő és egy bizonyos Józsua születése közti hasonlóság (apjuk egyik esetben sem ismert, de legalábbis mindenki összevissza fantáziál róla mindent) komoly dolog, már-már felveti a plágium problematikáját. Ez is egy bizonyíték arra, hogy még a szent emberek sem tökéletesek, nem beszélve a csonka családban felnőtt gyerekek sérült pszichéjéről.
 
A kalapácsos vallás képviselői abban hisznek, hogy Isten a kalapácsban rejtőzik. Így valahányszor az ujjukra ütnek, hangosan fohászkodnak hozzá: Az istenit!