„Isten” változatai közötti eltérés

9 bájt törölve ,  2010. augusztus 26., 20:21
→‎Isten(ek) a különböző vallásokban: a skizofrénia és a disszociatív személyiségzavar összekeverése nem vicc, hanem butaság
(→‎Isten(ek) a különböző vallásokban: a skizofrénia és a disszociatív személyiségzavar összekeverése nem vicc, hanem butaság)
Az ókori ateisták nem hittek semmiféle istenben, ezért róluk nem is maradt fenn semmi.
 
A keresztények egy skizofrénolyan istenben hisznek, aki egy istenben három személy, az Atya, a Fiú és a Szentlélek. Azt nem tudni pontosan, hogy a Szentlélek tulajdonképpen micsoda, valami madárféle lehet (esetleg denevér, vagy repülő mókus mindenesetre repülni tud). Isteni hármasságok már az ókori Egyiptomban is voltak, ott egy istenből, egy istennőből és a gyerekükből állt mindegyik háromság, de persze rendes [[Nődox|hímsoviniszta]] keresztény nem engedheti meg magának, hogy ilyesmiben higgyen, ezért lett kitalálva a Szentlélek. Isten írta a Bibliát, nagyrészt saját magáról, mert akkor ezt még nem tiltotta wikipédiás irányelv.
 
A zsidók meg a muzulmánok ugyanebben az istenben hisznek, csak ezt a szentháromság-dolgot nem erőltetik, mert ők legalább bevallják, hogy nem értik.
2 853

szerkesztés