„Isten” változatai közötti eltérés

egy bájt hozzáadva ,  2010. május 26., 06:33
a
(→‎Isten(ek) a különböző vallásokban: Semmi értelme, de kisbetűs)
A panteizmus hívei szerint Isten egyenlő a világmindenséggel, tehát mindenben ott van; mindazonáltal ha legközelebb látsz valakit a vécécsésze előtt hajlongani, ne rögtön arra gondolj, hogy éppen Istennek ezt a rendkívül ötletes megnyilvánulását imádja.
 
A [[jedi]] vallás hasonlóságot mutat a fentebb említett legtöbb vallásalvallással. Lényege, hogy midi klórián részecskék keringenek szerteszana a magukat „lovagoknak” nevező arcokban, akik így érzik egymás erejét, meg minden. Az, hogy hogyan is kerül a midi klórián a keringésbe, az tök nem egyértelmű, a jedi vallás szent digitalizált alapműveiben pl. anjakínja szkájvolker esetében ez a momentum teljesen zavaros. Az ő és egy bizonyos Józsua születése közti hasonlóság (apjuk egyik esetben sem ismert, de legalábbis mindenki összevissza fantáziál róla mindent) komoly dolog, már-már felveti a plágium problematikáját. Ez is egy bizonyíték arra, hogy még a szent emberek sem tökéletesek, nem beszélve a csonka családban felnőtt gyerekek sérült pszichéjéről.
 
A kalapácsos vallás képviselői abban hisznek, hogy Isten a kalapácsban rejtőzik. Így valahányszor az ujjukra ütnek, hangosan fohászkodnak hozzá: Az istenit!