A Tantusz könyvek angolszász anyanyelvű magyarul tanulók számára

„Szerintem egy pofon egyszerűbb, de ugyanolyan kábán hagyja az embert.”

~ Chuck Norris

„Értem!”

~ Oscar Wilde, amikor nem a magyar nyelvről beszélt

A magyar nyelv egy holt nyelv, amit az űrlények beszéltek, olyankor is csak kellő mennyiségű alkohol elfogyasztása után. A legenda szerint első beszélője II.Ránkszarsz fáraó.

Nem összetévesztendő a magyarok nyelvével, akik nem tudták, hogy a nyelv csak vicc, és készítettek a nyelvről egy pontos másolatot. (Végső soron ez azt jelenti, hogy ugyanaz a nyelv, de ezt magyaroknak nem szabad említeni, mert azóta is bosszankodnak, hogy egy vicc-nyelven beszélnek.)

BesorolásaSzerkesztés

Az ugra-bugra nyelvcsaládba sorolható, legismertebb rokonai a finnemsincsmirőlbeszélnek és az észtveszejtőezaduma. Az utóbbira még nem találtak bizonyítékot, de ez senkit nem zavar, mert az előbbire sem.

SzókincsSzerkesztés

A magyar nyelvben megközelítőleg, nagyjából 7 billió szó van. Körülbelül[1]. Ebben rengeteg jövevényszó található, amik elsősorban török, szláv, német és újonnan angol nyelvből eredeztethetők, de fellelhető benne egész pontosan 10 finnugor szó is. Ezek a szavak, fej, hal, halfej, halfejlődés, halfejedelem, fejedelem, só, haj, magyar, ember. Utóbbi kettő még bizonytásra vár. A fej, a hal, a só és a haj szavak már az első magyar írásos emlékben is fellelhetők A Nagy Panaszkönyvben[2]. A haj könnyen lehet angol eredetű is, a hair-hai-haj félreolvasásából. Ez esetben a panaszkönyvi szó a sóhaj és nem a só és a haj. Ez a szó amúgy is közelebb áll a magyarok mentalitásához. A finnugor eredetű szavak száma ettől függetlenül nem csökken, talán a magyarok csavaros észjárásának köszönhetően.

Hol beszélik?Szerkesztés

Az NASA szerint a Marson, mások szerint viszont a Kárpát-medencében (a Kárpát-medence az Európa uszoda legnagyobb dzsakuddzija). Oscar Wilde így vélekedik erről a vitáról: "Nem ugyanaz a kettő?"

Kik beszélik?Szerkesztés

Elsősorban Madzsarisztán szerény lakosai, azaz rácok, tótok, svábok, besenyők, palócok, kunok, hunok, punok, romák, jászok, túszok, úszók, esetleg magyarok, stb.

Miért beszélik?Szerkesztés

Rejtély. Senki sem tudja a választ, még feltételezések sincsenek. Akinek van ide írja.  1. de ez is csak saccolt érték
  2. Sajnos még a 2. században elhagyta a táltos, a fene sem tudja melyik őshazában, mert annyi volt.)


Ez a lap sajnos még   sonka. Segíts te is, hogy igazi hemendex lehessen belőle!