Biohazard

A művész – kérem szépen – egy igen nagy kataklizma, évtizedek alatt, sokszor sodorta már a kihalás szélére a műt.

A művész (µ-wace)
Vész a műre

A nevű állatok csoportjába azon iciri piciri élőlények tartoznak, melyek az emberi legősibb mesterséggel (barlangfestészet) egyidősek.

A mű kicsi, szőrös, műanyagból van.

A mű vész

Sokat, magáról a vészről nem tudni, ez csak amolyan egyszer lett és azóta van dolog. Míg van mű, addig lesz művész.

EvolúcióSzerkesztés

 
Picasso: Spiné kék kalapban/korszakomból.
(Hamisítvány. Bádog, olaj. A művész kezemunkája)

A mű, miután eddig ismeretlen okokból megszületett, szájában persze ott a műfogsor, egyből elkezd iskolába járni, itt is sok mindent művel, például kitalálja a művelődést, a művelődéstörténetet, de a műugrást és a művégtagot is. Hamar megunja az alsóbb iskolákat, hiszen már nem műveletlen, ezért jelentkezik a műegyetemre, ahova persze felveszik, a műszakira, mert persze nincs túljelentkezés. Így lesz egyre műveltebb. Viszont van sok vizsgája, melyeknek tétje a műtét. Ha ez nem sikerül, működik tovább, mert ez csak műhiba. A műegyetem befejezése után, kézbeveszi a diplomáját, vagy mű-oklevelét, amivel bizonyíthatja elsajátított mesterségét.

Dolgozni kezd. Persze előbb beszerzi működési engedélyét, és műszerreit, melyet a szakvizsgára készített műremek bemutatásával, műszálas papíron adnak át. Minden nap a műszak, végén műúton megy haza, egy műpártoló, műlovarnő, műbőr nyergében ülve és otthol műbútorai között műköltészettel, és egyéb művekkel, de nagy műgonddal foglalatoskodik.

Az a hely, ahol igazán létezni kezd, az a műhely.

Sok ingó és ingatlan dolgot bír, melyek a műtárgyak. Ezeket is műhelyben, egy műmárvány asztalon szokása tartani, műgyüjteményét, melyben a műgumitól, a műgyantán át, a műhajig minden megtalálható, ezért egyes kiállításat műcsarnoknak is nevezik. Ilyenkor műsorfüzetet is kiadnak, amelyet műrost és műselyem felhasználásával hoznak létre, és nem csak a műsorpolitikát, a műsoridőt, hanem a műsorszámokat és műmellékletet is leközölnek. Ebben a műfajban mindenképp műpártoló, saját műtörténeti könyvtárral, műteremmel is rendelkezik.

Van, hogy saját képzelőerejét felhasználva alkot, de nem csak műalkotásokat, hanem műdalokat is létrehoz, az előbbit persze ki is állítja a műteremében, amelyből pár száz év múlva műemlék válik.

Neki köszönhetjük a magyarban is sokszor előforduló műszó, műszál, műszem, műszak és a műszakváltás, valamint a műsor, műlesíklás, műmelléklet, műkő, műzli, stb. szavainkat is.

Nagy tudása ellenére viszont nem ért a müezinek nyelvén, nem tudja mi a müge, és a mütyür.

Hát, hiába, senki sem lehet tökéletes...


 
EZ AZ AKÁRMI A VILÁGÖKÖRSÉG RÉSZE