A kur** anyádat

~ Oscar Wilde a lovakról/ről.
Ez egy nagyon ritka rózsaszín ló. Attól különleges, hogy ritka, és attól ritka, hogy különleges.

Ez egy nagyon ritka rózsaszín ló. Attól különleges, hogy ritka, és attól ritka, hogy különleges.

Más neve(i): rohadt dög
Elterjedés: emberek alatt
Classis (osztály): lóalkatúak
Rend: dögök
Képességei: adócsalás

A (olykor ) (németül: nem tudok) egy olyan állat, amelyben mégis megbotlunk. Egyébként, ha valakit nem érdekel, a ló az emlősök (latinul: sem tudok) osztályának páratlanujjú patások[1] rendjébe tartozó faj. Számtalan ló magát póninak titulálja. Egyes meghatározások alapján "asztal, de nem szék".[2] Ezt az állítást több ló cáfolta. Magyarországon több ismert ló élt, úgy mint Kincsem, Drágaszágom, paci, lovacska, mégis megbotlik. Vannak ám vadlovak is, amelyek vadak.

A lovak típusaiSzerkesztés

Bővebben: A ló

Rohadt sok lófajta van. Van lovacska, amely mivel nem fajtiszta, (hiszen a szülők egyike ló, a másik macska) egy alacsonyabb termetű izé. Van a paci, ez nagyon hasonló a "ló"hoz, és finom.

ErejükSzerkesztés

A lovak olyan erősek, hogy csak na. Erejüket kocsikban mérik.

LóországSzerkesztés

I. (Fűvetevő) Paci uralkodó 1436-ban építette ki átfogó birodalmát, a Lótektorátust (szakirodalomban olykor Lóország). I. Paci monopóliumot vetett ki a szénára, s beruházásokkal segítette a hazai ipart. Ám korai (1944-es) halála után már nem élt. A trónt fia vette át: I. (Fűvetevő) Nyihaha. Nyihaha gazdaságpolitikája Gyökeresen és más területeken is különbözött apjáétól: HÓDításokba kezdett. A szomszédos Kecsketisztán államot támadta meg. Lóháton vonult seregével, s valamikor megütközött a Kecskékkel. A Kecskék nem tudván mit tenni, öngyilkosok lettek, hogy megmeneküljenek a haláltól. Ezután a lovakat felsózták.

JegyzetekSzerkesztés

  1. Nem csoda, hogy megbotlik.
  2. VIDEJÓ