No Wikipedia.png
A Wwikipédisták, eddig még túl lusták voltak ahhoz, hogy szócikket írjanak a(z) Kardassziaiak témáról. Persze próbálkozhatsz keresgélni.
Hát nem melengetnéd az öledben?

A kardassziai erősen rabszolgatartó nép. Erről a bajorok tudnának mit mesélni. [1]

TörténelemSzerkesztés

A kardassziaiak a kurdisztánok és a kardasszíriaiak törvénytelen klónozási kísérleteinek közös eredményeként bújtak ki a világra. A paramilitáris nevelésben felnőtt kardassziaiak mindig is utálták az olyan nyálas, pacifista népséget, mint a bajoriak vagy a föderációsok. A Bajort néhány ezer évre gyarmatosították, míg végül a Föderáció anyagi szempontból hatásos rábeszélésére a kapzsi és ingatag kedélyű Gold Dukát vezetésével kivonultak onnan. Ezután összefogtak a romulánokkal, és megtámadták a Domíniumot, de a dominista harcosok, a dzsem-habarók(?) (vagy hogyafenébe hívják őket) vadászgépei bekerítették és az utolsó szögig demolekularizálták az egész inváziós flottát. Már mindenki abban reménykedett, hogy az összes kardassziai elpusztult, de kiderült, hogy Gold Dukát megmenekült a harcból, kalandos körülmények között kimentette a lányát egy breen fogolytáborból, és a pagh démonok segítségével újjáalapították a Kardassziai Birodalmat. A francba, az egész Alfa- és Deltakvadráns olyan jól megvolt nélkülük. Állítólag egy Harák nevű p(r)osztókereskedőnek is sikerült kimenekülnie a dzsem-badar gyűrűből, aki látja, lője le helyettünk is.

MegjelenésSzerkesztés

Egy karvalyt egy nőstény krokodillal keresztezve talán hasonló eredményt kapnánk. A homlokuk közepén tanyázó taraj alakja meglehetősen kétértelmű.[2]

SzaporodásSzerkesztés

Inkább ne akard tudni.

HajókSzerkesztés

 
Tipikus kardassziai drive-in büfé.

Hajóik nagyrészt megsemmisültek a Domínium elleni harcban. A Birodalmi Flotta megmaradt példányait a lelkiismeretlen Gold Dukát jó pénzért privatizálta egy ferengi kereskedőnek. Így a kardassziaiak most nem tudják elhagyni a saját bolygójukat, ami az egész Galaxis nagy-nagy örömére szolgál.

ŰrállomásokSzerkesztés

Bitang jól néznek ki.


  1. De nem teszik. Inkább lőnek.
  2. Mit gondolsz, miért említettük a nőstény krokodilt az előbb?