A fogalmazás folyamata

A fogalmazás a dolgok összecsinálása (vagy szét-) egy másik dologgá. A fogalmazás elsősorban abban segíti az embereket, hogy a dolgokkal egészen pontosan olyasvalamit csinálhassanak, amitől elébbre jut a világ.

A fogalmazás segítségével meg lehet nevezni a benzoxónium-kloridot és az ambroxol-hidrokloridot, továbbá néhány hasonló dolgot; s ameddig ez nem történt meg, alacsonyabb volt az életszínvonal.

A fogalmazás akkor jó, ha tömör. És kerek. És feszes. És mégis könnyen olvasható. A fogalmazás akkor jó, ha nincs szóismételés. A fogalmazás akkor jó, ha nincs szóismételés. A mondatismétlést nem tiltják.

A fogalmazás az emberi agyban történik, a test többi része - beleértve a nemiszerveket, jelesül a péniszt és a vaginát - ennek van fölérendelve alárendelve. Ezzel mindössze az kerül néha kapcsolatba, hogy valaki zagyvaságokat beszél vagy ír, ekkor a köznyelv rendszerint fogalmazásgátlót [1] emleget, viccesen. A fogalmazás azonban halálosan komoly dolog, ezt bizonyítják a különböző szóalakok is. Például: ha körte helyett tőrt eszünk reggelire, könnyen meghalhatunk. [2] Még durvább példa: ha körte helyett radiátort eszünk reggelire, ugyanígy járhatunk. [3]

Az emberek éppen azért igyekeznek szellemi lehetőségeikhez mérten pontosan fogalmazni, nehogy a sok félreértés miatt az emberiség kipusztuljon.[4]

JegyzetekSzerkesztés

  1. Úteláz ... útlegá ... útelagá ...
  2. Hacsak nem vagyunk kardnyelők.
  3. Nem beszélve arról, hogy nem mindegy, a kérdéses radiátor vagy aligátor úszkál a folyóban és akar MINKET megenni reggelire.
  4. Például az ilyen lábjegyzetek miatt is.