Pont ennyire vagyunk rajta a térképen
Alaposan benne vagyunk...
Hol van az a nyáj, hol a régi szerelem?

Nyájas Olvasó!

Egyszer majd találsz itt egy szócikket, ha végre felnövünk a feladathoz.
Most még nem.
Sőt:
ahogy mi itt kinézünk, egyre messzebb van. A ködtől nem látunk el a horizontig. Amit te ott látsz, az csak a virtuális horizont; arra kérünk, ne ugorj be neki.


Pedig mottónk már elég régóta [1] van:

  Rajta, nemes lelkek! álljunk ki a gátra,
  Már Európában csak mi vagyunk hátra,
  Hívnak magok után a többi nemzetek:
  – Magyarok! derék nép! mit késtek? jöjjetek!
Csokonai Vitéz Mihály


Európa – a világ közepe.

ElhelyezkedéseSzerkesztés


 „Az európai állomás határain
 sok vonat bejött és kiment.
 És mindig érkezett egy újabb szerelvény,
 mit nem jelölt a menetrend.”

 Vonattal az Eu-baHangfile

Európának az ázsiai és az Atlanti-óceán, illetve az Afrika és a Jeges-tenger Langyos-tenger között elterülő néhány szigetet, félszigetet és némi szárazföldet nevezik lakói. A világ többi részén ezt a nevet nem használják, helyette a helyi szokásoknak megfelelő „Nyugat” (értelemszerűen keleti országok), „Gyarmattartók” (Afrika), „Hitetlen kutyák” (Arábia) megnevezések használatosak. A mérvadó amerikai földrajztudomány a világ többi részével egységesen a „Balfékek” megnevezést alkalmazza.

NépeiSzerkesztés

Európa népei napjainkban már őszinte és megbonthatatlan barátságban élnek együtt. Korábbi történelmük során rendszeresek voltak az egész kontinensre kiterjedő, de a világ többi kontinenséhez viszonyítva mégiscsak jelentéktelen méretű csetepaték, amelyeket az európaiak önkényesen világháborúknak neveztek ki. Különösen tanulságos a világ többi nemzete számára a szerb-horvát, az ír-angol, a lett-orosz és a magyar-szlovák nemzetek között fennálló barátság.

Európa történetében fontos szerepet játszanak a különböző nemzetek. A "nemzet" fogalom európai találmány, eredetileg azt a célt szolgálta, hogy az országok jogalapot találjanak egy jó kis gyilkolászásra. Természetesen ez a barbarizmus ma már a múlté, az Egyesült Európában elvileg tilos háborúban gyilkolászni a gyengébbeket, a focimeccsen történő összeverés betiltásáról még nem született elvi egyetértés.[2]

Az európai nemzetek csoportokba, ún. nyelvcsaládokba szerveződtek, mivel így sokkal átfogóbb méretű össznépi hadakozásokra volt lehetőség. Az európai nyelvcsaládok a következők:

 • Germánok - két alcsoportjuk van, az északi (skandináv) germánok arról nevezetesek, hogy náluk a legtöbb az egy főre jutó szexklubok és nagydarab szőke nők[3] száma. A déli germánok inkább a sör vedelésében jeleskednek, mániájuk a világbirodalmak összehozása.
 • Latinok - a latin népeket valamikor a középkor elején egy különös vírus támadta meg, amely örökletes munkaundort váltott ki a megfertőzötteknél. A latinok betegesen vonzódnak minden olyan sportághoz, ahol 22 ember kerget egy labdát, de csak ketten érhetnek hozzá kézzel. A 20. század elején újabb tömeges kór ütötte fel a fejét, ami kismotor-fetisizmust és mobiltelefon-mániát idézett elő.
 • Szlávok - Háromféle szláv létezik:
  • A keleti szlávok jól tűrik a hideget és az alkoholt, magas szintre fejlesztették az idétlen, egymásba dugdosható fababák kultúráját. Mindenki röhög a hülye betűiken.
  • A nyugati szlávok igen ügyesek, hihetetlen mennyiségben képesek zárjegy nélküli cigarettát és vízvezeték-szerelőket exportálni.
  • A déli szlávok[4] területén három világkultúra egymásba fonódását, a jövő századok sokszínű multikulturális világát figyelheti meg az az utazó, akit nem zavarnak[5] a minduntalan a látóterébe kerülő tömegsírok, aknamezők és szétlőtt falvak.

Vannak olyan balek nemzetek, akik nyelvcsaládokon kívül akartak boldogulni. Hogy ez mennyire sikerült jól, azt mindenki tanulmányozhatja a baszkok, az írek és a magyarok történelmén.

Minduntalan heves vitát vált ki tudományos és politikai körökben a törökök Európához való tartozásának kérdése. A törökök évszázadok óta szeretnének bekerülni Európába, ehhez Bécs ostromakor voltak legközelebb, de aztán szerencsére megjött az eszük és elhúztak haza.

TörténelmeSzerkesztés

ÓkorSzerkesztés

 
A római pasiknak rövid volt a kardjuk

Európa történelme egy bikával kezdődött. A részletekre a kiskorúak védelme miatt most nem kívánunk kitérni, legyen elég annyi, hogy egy bika elrabolt egy csajt, és egészen Spanyolországig hurcolta. Az utókor valószínűleg már sosem tudja meg, hogy itt pontosan mi történt a bika, Európa és a korabeli spanyol hatóságok között, az mindenesetre bizonyos, hogy ekkor tűntek fel a torreádorok, és a bikaherepörkölt.

Az első igazi európaiak a görögök voltak. Európaihoz méltóan – roppant innovatívan – egyből fel is találtak egy csomó gusztustalan és haszontalan dolgot, például a fetasajtot, a filozófiát meg a sportot. Egyetlen értelmes találmányuk a pornográfia volt, amelyet eredetileg csak a cserépedény-piac felvirágoztatására szántak, de önálló iparággá nőtte ki magát. A görögöket a rómaiak követték, az nekik köszönhetjük a jogászokat, a borotválkozást, a vízvezeték-szerelőket, meg a lóversenyt. Magas szintű kultúrájuk bizonyítéka, hogy nem csak ismerték, de gyakorolták is a megcsalás, a válás és a prostitúció fogalmát. A rómaiak egyetlen baklövése egy palesztinai ácsmester nem túl meggyőző bizonyítékok alapján történő kivégzése volt, össze is omlott a birodalmuk, igaz nem attól és nem akkor.

Setét KorSzerkesztés

 
Leleplezett arab hódító matematika-tankönyvvel

A rómaiak uralmát a (gyűlöletkeltésre alkalmas megjegyzés törölve)[6] népek beözönlése törte meg. A (gyűlöletkeltésre alkalmas megjegyzés törölve) [7] uralkodók számos új intézményt hoztak Európába (lányrablás, boszorkányégetés, vízbefojtás, stb...) ezek nagy többsége napjainkban már büntetendő cselekmény, de büszkék vagyunk rája. Nem tudni, hogy a jövevény népeket sikerült végül megkeresztelni, vagy a kereszténységet sikerült lebutítani a (gyűlöletkeltésre alkalmas megjegyzés törölve)[8] szintjére, de ennyi idő után ez már mindegy. A setét korban Európa az idegenforgalom különböző fajtáival ismerkedett: germánok (gyalogos népirtás), vikingek (hajós népirtás), arabok (tevés népirtás) és magyarok (lovas népirtás). A középkorban (ellentétben napjainkkal) Európa megmenekült a muzulmán inváziótól is. Európában az arabok eredetileg a "négy feleség, zéró anyós, nincs adófizetés" jelszóval kampányoltak a muszlim hit mellett, de aztán egy kordovai palotában az európai ügynökök ráakadtak az arabok igazi szándékának bizonyítékaira: térképekre, matematika-könyvekre, iránytűre és a más ocsmányságokra. Így Európa megmenekült.

FelhomályosodásSzerkesztés

 
A felhomályosodás sok újdonságot hozott

A középkor után üdítően hatott a felhomályosodás. A felvilágosodás korszakában jelentek meg olyan kifinomult civilizációs vívmányok, mint az jövedelem-eltitkolás, a kamatos kamat és a devizahitel. A felvilágosodást valószínűleg a szilvapálinka egész Európában történő elterjedése okozta, de ez még nem biztos, lehet, hogy a barackpálinkáé. A felvilágosodás korában kezdték el a fiatalok tervszerű szexuális nevelését, bővebben lásd a francia filmeket. Ebben a korszakban a válás sajnos tilos volt, valószínűleg ezért tettek az európaiak hosszú felfedező utakat. A korszak nagy felfedezése, hogy nagyobb hadsereggel több országot is meg lehet támadni.

Legújabb fejleményekSzerkesztés

DomborzataSzerkesztés

Európa hegyes-völgyes táj. Éghajlata télen hideg, nyáron meleg, télen esős, tavasszal meg szeles, nem csoda, hogy lakói rövid úton megzakkantak.

Európa konyhájaSzerkesztés

Európa konyhája vagy jobbra, vagy balra nyílik az előszobából.

 
Az európai kajáldák könnyen felismerhetőek

Európa konyhája bővelkedik tradicionális ízekben. Az európai konyha remekeit ma már a világ minden aluljárójában élvezheti az, akinek az életbiztosítója emiatt nem áll el azonnal a szerződéstől. Ha Európába látogatunk, akkor feltétlenül kóstoljuk meg az alábbi tipikus ínyencségeket:

 • Dörner Kebab – nevével ellentétben nincs benne bab. Reméljük dörner sem...
 • Szusi – döglesztett hal nyersen, a magyarok kedvenc eledele. Feltűnik távol-keleti rokonaiknál is, bizonyítva ezzel a szoros kapcsolatot
 • Falafel – Még nem jöttünk rá, hogy mi ez, egyes feltételezések szerint ez okozta a 20. század elejének kivándorlási hullámát.
 • Hamburger pitában – sok juharsziruppal
 • Édes–savanyú tavaszi tekercs – Az európaiak féltve őrzik a receptjét, Neked pedig jobb, ha nem tudod meg miből készült.
 • Baklava – Az azonnali vércukormérgezésel elkövetett gyilkosság keleti eredetű segédeszköze. Vö. selyemzsinór, mézesmadzag.
 • Gyros[9] – Nyelvészek szerint a giroszkóp szavunk a gyrosból ered. Vö. gyomorforgás, hányinger, róka.
 • Hairy Haggis – A skótok nemzeti eledele. Tudva, hogy a skótok mennyire spórolósak, ne számítsunk valami nagyon nagy kulináris durranásra. A hivatalos leírás szerint ez egy olyan szőrös húsdarab[10], amit azon birkákból állítanak elő, akik nem voltak elég fürgék, hogy kitérjenek a hazafelé tartó burgonyabetakarító gép elől.[11]

A szócikk helyeSzerkesztés

Európai UnióSzerkesztés

Space


  Ez a jegyzet: lábjegyzet! Nem szól senkinek, még annak se, akit érdekel. Szinte apróbetűs. Egyáltalán nem kell elolvasni.
 1. A felvilágosodás kora óta. De hol van az már? Hol van az a nyár, hol a régi szerelem?
 2. Kivéve természetesen a rendőri erők nemzetközi direktíváit: azt kell ütni, aki nincs egyenruhában és/vagy már kifeküdt a gyepre.
 3. Ez a fogalom némi pontosításra szorul, de hát aki kikezd egy keletnémet úszónővel, az meg is érdemli az élményt.
 4. Tévesen arra következtethetünk, hogy a szlávok bírják egymást. Ez tévedés. Nem véletlen például a magyar-lengyel jóbarát frázis idegrohamig unalomig való ismételgetése. Ennek az a lényege, hogy a délszláv alternatíva felkínálásánál, a többi szláv egységesen hördül fel: akkor már inkább a magyarok!
 5. Ejtsd: golyóálló mellény van rajta. A mellényen kívül pedig egy tankot visel.
 6. amúgy barbár volt ideírva
 7. ide is barbár volt írva
 8. Ide is barbárok volt írva, a cikkíró valószínűleg antibarbarista.
 9. A világért sem mondanánk, hogy ez a gy -izé rossz, csak azt, hogy rossz helyen van a gyrosban az „o” betű, ami az elfogyasztását követő bélmozgások sebességére utalhatna.
 10. A lelkes idősebb hölgyek kedvéért itt, és most szegeznénk le, hogy nem arról a szőrös húsdarabról van szó, amit a skót férfiak gyakorta magukkal visznek, ha nagyobb kirándulásra indulnak.
 11. A titkos recept mindössze egy seprűt ír elő...