Erős ember vagyis badibilder a gyűjtőneve az Arnold Schwarzenegger-féle izompacsirták csoportjának, akik a kondicionáló teremben súlyos hengereket emelnek a jómadár cimborák társaságában.

DefinícióSzerkesztés

 
Erős Arnold

A badibilder kifejezés a német nyelvből eredeztethető, és „fürdőszobai képeket” jelent. Ahogyan Schwarzenegger, úgy a badibilder fogalma is amerikanizálódott: manapság minden valamire való izompacsirta-tápszer dobozán rajt' díszeleg az Amerikai Egyesült Államok világhírű lobogója, amely a közismert George W. Bush ember nevével fémjelezhető.

Az erős emberek minden nap tejet isznak.

(lásd még: Azért van itt erő, izom, mert mindennap tejet iszom. – őseredeti reklámszlogen)

PéldákSzerkesztés

Chuck Norris például erős ember, de szerintem (én) bátor is, míg

ez a seggfej Erős Pista pusztán erős, semmi különös.

Erős ember még Fekete Laci is, sőt, a világ legerősebb embere (kivéve persze Chuck Norrist).

Dr. AgySzerkesztés

Ugyanő (Ugyan? Ő?)Szerkesztés

Tanácsok erősemberséghezSzerkesztés

Sokat kell tejet inni, és tablettát kő' szedni, amit a Norbi ajánl. Ettől nem leszünk ugyan erősek, de legalább a gyártók ( Norbi, és a tehenek) nem halnak éhen a 300 milliós autójukban. Segíthet még a Lego-k hasba való beoperálása. A körömpörkölt konzerv nagyon élethűen utánozza a bicepszet, ezért minél többet ültessünk be magunknak. Meglehet, hogy félünk az esetleges veszélyektől a műtét során. Ez esetben van egy régi, de megbízhatatlan módszer: Gyúrjá' Vaze! Ez hosszadalmas és bonyolult, de legalább addig sem ezt a lapot olvasod.