Egyiptom
Címer v. zászló

Címer v. zászló

Más neve(i): جمهورية مصر العربية
Régió: Észak-afrika
Lakossága: rengeteg
Népszokása(i): vizipipa, ramadán
Helye: valami
Földrajzi fekvése: déli szélesség

Egyiptom egy hely zöld oázisok és száraz sivatagok ölelésében (az istenhátamögött) [1].

Ide vágynak az egyiptológusok.

Éghajlata nagyon meleg, mondhatni, forró, de azért még jó hely állítólag. Van itt egy csomó teve. Egy csomó piramis meg sok más régi dolog, ami az egyiptológusok kívül senkit nem érdekel. De mivel az egyiptológusok aztat mondják, hogy az egyiptomi sivatag mégis nagyon jó hely annak ellenére, hogy nincs itt semmi, turisták és turisták több tízes tömegei keresik föl.

Egyiptom ma arab[2] ország. Mindig az volt, csak az arabok előtti arabok nem voltak arabok. De erről különben is többet tudnak az egyiptológusok, akik nem állnak közelebbi kapcsolatban az arabokkal. Az araboknak van ízlésük.

Itt egy csomó állat él. Teve, sakál, skorpió, vipera, bélféreg, becelégy, cecelégy, néhány krokodil. Igazán rokonszenves kis állatkák ezek, minden ide látogató azzal akar büszkélkedni, hogy korpióférget rázott ki a cipőjéből. Sajnos ez a korpóknak nem jó, ezért védetté nyilvánították őket, kipreparálták és betették mindet a legközelebbi múzeumba. Az egyiptológusok egyébként nem itt élnek.[3]

Egyiptom sokáig az angolok befolyása alatt állt. Hál'Istennek (Allahnak) nem olyan sokáig, hogy hatottak is volna rájuk, így Egyiptom megőrizte igazi (tajparaszt) jellegét. Egyes történészek felvetették annak a lehetőségét, hogy ezért olyan sok az egyiptológus.

TeremtésmítoszaSzerkesztés

Egyiptom eredetileg a szilikátszármazékok kereskedelmi központja volt, feldobva pár reménytelenül eltévedt beduinnal. Az országnak nevezett tevecsoportosulás fejlődése akkor kezdődött el, amikor felfedezte a filmipar, hogy itt állandóan süt a nap, és nem kell magukkal cipelniük Jupiterről elnevezett lámpáikat. A filmesek elég lusta népség, így a felépített díszleteket távozásuk után egyszerűen a sivatag közepén hagyták, hiszen ki járna arra, amerre a madár sem jár?[4][5]

ÓkorSzerkesztés

KözépkorSzerkesztés

Oszmán fennhatóságSzerkesztés

20. századSzerkesztés

21. századSzerkesztés

Magyarságtudati eximpex:

  

Nézzük, kik, és mit hagytak ott?Szerkesztés

A film A hagyaték
Múmia Múmiák
Múmia 2. - A múmia a visszatér Még több múmia
Skorpiókirály Skorpiókok.
Múmia 3. - A sárkánycsászár sírja Kínaiak.
Halál a Níluson Spéci gőzhajó.[6]
Stargate Csillagkapu, piramisok.
Star Wars Mos Eisley városa, rohamosztagosok, George Lucas első két felesége[7]


  •   Megjegyzés:
Egyiptom neve bizonyítottan magyar eredetű. A szó az egy ősi tőszámnévből származik. Valószínűsíthetően azért, mert már a kalandozó magyarok felfigyeltek arra, hogy Egyiptom az egyetlen ország a belátható világon, aminek a neve 1-gyel kezdődik. A kalandozó magyarok annak idején 2-ig még nem tudtak számolni.

KépekSzerkesztés


  Ez a jegyzet: lábjegyzet! Nem szól senkinek, még annak se, akit érdekel. Szinte apróbetűs. Egyáltalán nem kell elolvasni.
  1. Egészen konkrétan: a derekánál kicsit lejjebb. Úgy két tenyérnyivel...
  2. Véletlenül se keverjük össze őket a csarabokkal! Nem szeretik; és tudod, hogy milyen egy dühös arab? Fel tudna robbanni! Fel is robban.
  3. Nem bírják ezt a meleg klímát.
  4. Mármint egészséges madár.
  5. Palikék, és a beduinok meg úgysem számítanak.
  6. Plusz két tucat hulla.
  7. Sarlakk tesztetetése során vesztették életüket...