„Csak abban bízom, hogy egy dolgot soha nem tévesztünk szem elől - hogy mindez egy egérrel kezdődött. ”

~ Walt Disney

„Mert Pest egér egy estet.”

~ Régi kuplé töredéke

Az egér (Mus musculus) az egy állat. Vagy nem. Merthogy:

Élő egerekSzerkesztés

Vadon élő vadegérSzerkesztés

A Musculus wildus maximus vadon[1] él és vad. Igen veszélyes dolgokat tud mívelni (pl. leharapja a fejed). Régebben hóhérként dolgoztatták a Merikában, de lemondott, mondván: „Én vadon élő vadegér vagyok!”

Házban élő gonoszegérSzerkesztés

A Musculus malus domesticus házban él és gonosz. Sunyi alak, és bár a fejed nem harapja le, de vandál módon mindenféle lakberendezési cikket megrág. Ezt megemészti, a végterméket meg otthagyja. Ezért gonosz (a görög „kakosz” értelmében).

Komputeroid egerekSzerkesztés

Ezek kapcsolatban állnak a számítógéppel, és valamilyen bolond nyilacskát mozgatnak, ami folyton átalakul. Homokórává.

Begolyózott egérSzerkesztés

A Musculus digitalius őse. Már majdnem ki van halva, csak egy-két ősi példánya van farokkal bedugva valami számítógépbe.[2] Hasábon golyó van, amit közlekedésre használ, de mivel öreg, ezért nem tud magától menni. Tolni kell. A fenekét nyomkodják.

Felfordult egérSzerkesztés

Más néven hanyattegér. Ez fel vagyon fordulva, a hasában levő golyót kell mozgatni. Nem jár és a farkát gyakran leamputálják, végét bedugják a számítógépbe. De a levágott farok és a felfordult egér közti szimpátiás kapcsolat révén ez nem zavaró.

Fontos!
Ha a vadon élő vadegér vagy a házban élő gonoszegér begolyózik és felfordul, ne dugjuk a számítógépbe![3]

Világító egérSzerkesztés

A modern Musculus digitalius egy radioaktív lény, szintén farokkal vagyon bedugva a számítógépbe. Ezt is tolni kell, mert lusta.

Nem igazi egerekSzerkesztés

Ez nem igazi. Hanem .

PlüssegérSzerkesztés

A nem igazi egér egy alfaja. Ez puha és strapabíróbb, mint az igazi. Minden színben előfordul. Amiben még különbözik az élő egerektől, hogy ez a kislányok kedvence is.

BőregérSzerkesztés

Ez az egér bőrből van és szőr a farka. Ez azért van, mert nagyon ritka állatfaj, így az egyetlen élő példányát az angol királynő 2008-ban lovaggá ütötte, de csak a farkát találta el.

MűbőregérSzerkesztés

A bőregér olcsóbb utánzata. Előfordulása kínai piacokon gyakori.

TársadalmukSzerkesztés

Nincs.[4]

Táplálkozási szokásaikSzerkesztés

Azon egerek, melyek a számítógépbe csatlakoznak, áramot esznek. A többi minden mást – például a nem igazi egerek ideget esznek –, az áramot nem bírják.

Előfordulási helyükSzerkesztés

Egérpad


  1. Nem a János.
  2. A macska meg fel van mászva az egérpadra.
  3. Bemászik az magától is.
  4. De van! Csak olyan titkos, hogy még nem szivárogtatta ki a WikiLék.Például Eger városát is ők alapították ez onnan sejthető hogy ha a Eger szóhoz rakunk egy ékezetet Egér jön ki...