A cseszneki vár, hogy cseszné ki! (Néha ide is járnak cseszni a lakosok, de csak mikor nincs zárva)

Csesznek bordélyház falu Veszprém megyében. Nevét mindenki kitalálhatja, hogy miről kapta, de lentebb úgyis kitárgyaljuk, a tárgyilagosság kedvéért. Híres a váráról, és buja lakosairól.

A falv alapítása, története, nevének eredeteSzerkesztés

Cseszneket nagyon régen alapították valami kereskedő népek, már senki nem emlékszik, hogy mikor. Akkor még persze nem így hívták. Most már igen. De arra sem emlékszik senki hogy hívták akkor. Mármint mikor m,ég nem Cseszneknek hívták (ezért engem is sokan Csesztetnek).[1]

A falu mezőgazdasági és kereskedő település rangját akarta betölteni, de hamar tönkrement, mert az akkori helyiek nem értettek semmihez, mindent elrontottak (elcsesztek). A gabona kiszáradt, a fazekasedények a piacon összetörtek, a tyúk megszökött. Így aztán (I)gazságos Mátyás királyhoz fordultak a helyiek. Mátyás jegyzője megkérdezte a királyt a segély kiírásakor, hogy hívják a falut. Mátyás nem hallotta ezt, és ennyit dörmögött a tekintélyes orra alatt: ezek a helyiek mindent elcsesznek... A jegyző csak a "csesznek"-et hallotta, és erre a névre írta ki a segélyt. Így a falura ráragadt a nem túl bizalomgerjesztő név.

Később a törökök is meghallották, hogy a falu nagyon béna, és gondolták, beveszik. Erre a falu hipp-hopp összedobott egy nagy várat, aminek a fele még az első éjszaka leomlott. Ehhez megint ki kéne hangsúlyozni a falu nevét, de most kivételesen nem tesszük.

A vár (csak azt nem tudni, mire vár)Szerkesztés

A csesznekiek az egri vár sikerének hallatára meghívták Dobálózó Istvánt, a hős várvédőt és vámost, hogy védje be leomlott várukat. Dobó egymillió rúpiáért és napi 3 török gyrosért vállalta volna, na meg a polgármester 17 esztendős lányának kegyeiért minden éjjel. A falubeliek tiltakoztak, legalábbis török gyrost nem tudtak szerezni, mert a törökök levágták a követek fejét (nem selyemzsinórral, karddal!). Erre Dobó megharagudott, és a polgármester lányával bezárkózott a vár épen maradt tornyába, ahol ma is csesznek, ha meg nem haltak. Ezután a vár úgy maradt, ahogy. Mindenki láthatja, akinek van szeme (akinek nincs, annak van Braille-írásos tábla, amin a Cseszneki vár körvonala van apró pöttyökből kirakva).

MaSzerkesztés

Csesznekbe ma is sok fiatal hapsi jár fel 16-17 éves szűzlányokkal, és mindig itt csesznek, életükben először. Mondhatni, a hely egy szex-zarándokhellyé vált, akárcsak a testvérvárosfalu, Pornóapáti. A falu lakosinak fejenként 10 gyerekük van legalább, mert csesznek ugyan, de a gumit még nem tudják felhúzni. Ezért is nem halt még ki a falu, sőt mi több, gyarapszik. A Szondáztató Rendőrök Ipszosza felmérte, hogy (plusz mínusz 100) közel 10000 ember lakik itt. Tavaly még csak 5000 volt. De a rezsicsökkentés mindent megoldott.

A helyet továbbá előszeretettel látogatják a hőlégballonosok, hogy fészbuk-fotókat készítsenek, és megpróbáljanak a várban landolni, ami többnyire nem jön nekik össze. Ugyanezt próbálják az ejtőernyősök is, ők persze nem hőlégballonból.

A faluban természetesen Italbolt is van, és nemrég nyílt 17 Nemzeti Dohánybolt, meg 3 nemzeti Szivarbolt.

Nevezetessegék, látványosságok, fontossági sorrendbenSzerkesztés

  • Kocsma
  • Nemzeti Dohánybolt
  • Vár
  • Bordélyház
  • III. Lakatos Márió Csáknórisz villája

JegyzetekSzerkesztés

  1. Dobj egy lájkot ha észrevetted a vesszőt a "még" szócskában!