»A nagy halat akartam megfogni: a világ legmélyebb algebrai tételét megcsinálni, többször megcsillant, egy-egy pillanatra megláttam, de annyira síkos volt, hogy mindig kicsúszott a kezemből. Ha még egyszer születnék, megfognám. A hal akkor is akkor tudja meg, hogy milyen jó a vízben, ha kiveszik belőle. Egy tudással gazdagabb, de már késő.«

Varecza László


A Biobuddha több, mint vallás és életmód. A leegyszerűsítő felfogásokkal, a közhiedelemmel ellentétben a Biobuddhaság rendkívül összetett és komplex dolog, amelynek főbb vonásait - a terjedelmi korlátok ismeretében - csak vázlatosan tudjuk megragadni. A Biobuddha megértése feltételez egyfajta beavatottságot, egyfajta intellektuális nyitottságot, egyfajta szellemi és légzési éberséget, és végül egy bizonyos transzcendentális felkészültséget.

A Biobuddha életmód (noha, tegyük hozzá sietve, ez jóval több, mint életmód, hiszen, mint fentebb is említettem, no de hagyjuk) fennkölt. Újrafogalmazza hézköznapjainkat, az ünnepnapokat pedig varázslatossá teszi, segít a barátszerzésben a magányosoknak, és felülvizsgálja a régi, barátinak hitt kapcsolatainkat. A Biobuddhaság kinyitja a szemünket a világra, amelyet eddig csak véltünk látni, ám mégsem láttunk a tantrikus transzcendentálék észre nem vétele miatt.

A Biobuddha vallás mindent megmagyaráz, de semmire sem ad metakognitív magyarázatot. Biobuddha bizonyos ételekben szokott megbújni, s amennyiben felfedezzük a szellemiség jelét (például céglogó), helyezzük a bevásárlókosárba a terméket. Az ételnek köszönhetően egy ősi, mítikus körforgás részesei lehetünk, a kontra és a pentre egymást kiegészítő szüntelen egymásbaolvadásában vehetünk részt, amennyiben táplálkozás közben optimálisan inhaláljuk a csakraburok könnyed levegőjét.

Külső hivatkozások, segédtudományokSzerkesztés

Varecza László, aki az egész világ fölött áll