Balaton Mackó-Alsó

A nevezetes Balaton Mackó-Alsó egy település, a Felső Trikóhegység © 80 négyzetméteres területe. Az egész is ennyi. Egyetlen ház van rajta, mégpedig a Sándoré. De ő már régen nem lakik ott.

LeltárSzerkesztés

Leltárában szerepel 2 tölgyfa, körülbelül 120 csótány és egyéb fehérjedús kártevő, és pár száz szál fű (mégpedig azért, mert Sándor ittlakása alatt számtalan liter kénes ürülék és egyéb feljövő értéktelen 'hulladék' került a talajra). A lakóterülethez tartozik még egy 10 négyzetméteres rozoga kis viskó, aminek építőanyaga masszív sár, teteje pedig feltehetőleg 20 éves szalma. Benne található egy fahordó, 2000-es érlelésű félig üres Tokaji aszúval.

Eladhatóság, megvehetőségSzerkesztés

Érdeklődni a Pistánál lehet, bérbe is adja ha kell. Kikiáltási ára 500 Ft, ebből 450 a bor, a maradék pedig úgy általában a terület. Merthogy nem ér túl sokat.

JellegzetességeSzerkesztés

Megél rajta a tölgyfa, igaz, már vagy 10 éve nincs levele, de ott van. A fű is bírja még egypár hónapig, hacsak nem egy Sándorhoz hasonló alkoholista veszi meg, aki további ásványi anyagokban gazdag tápanyaggal örvendezteti meg az amúgy sem termő-földet. Figyelemre méltó még az a pár száz csótány is, akik előszeretettel rágják szét a ház falát, és mindent, ami nem porladt szét.

IsmertetőSzerkesztés

A kertben kút található, ám rendszerint csak dísz, mivel már körülbelül azóta, amióta meg lett építve, soha egy csepp vizet nem sikerült nyerni belőle, ám ha mégis, garantáltan kólibaktériumos. Ezért ha vízre van szükségünk, kénytelenek vagyunk elmenni a 40 kilométerre található Mucsa község területére, ahol az ott lakók TALÁN adnak némi vizet, mert nem a nagylelkűségükről ismeretesek a község lakói.

Ha a házban szeretnénk lakni, fel kell készülnünk arra is, hogy meglehetősen gázos állapotok uralkodnak odabent, ezért fel kell tankolni pár száz üveg Morteinnel, és egyéb rovarirtó szerekkel, de nem elektromosokkal, mert a környéken egyáltalán nincs áram.

Ágy és toalett nem található a tanyán, ezért kénytelenek vagyunk a természet lágy ölén elvégezni kis és nagy dolgunkat. A fürdés szinte egyáltalán nem megoldható, az által, mivel nincs se fürdőszoba, sem ahhoz hasonló helyiség. Ám ha valaki kibírja évekig fürdés nélkül, azt nem féltjük, és még a kalapomat is leveszem előtte.

Ettől függetlenül igazán pofás kis hely.. lenne... ha nem volna lepusztulva.