Az Alapító Apa (angolul Founder Father) nem egy foglalkozás, hanem egy kitüntető cím, olyan, mint például a Duke of Wales, vagyis Welsz hercege.

Persze vannak, akik ezt foglalkozásszerűen űzik, de ők nagyon ritkák, és ilyen módon különlegesek is.

Az alapító apaság lényegeSzerkesztés

Az olyan különleges személyeket, akik megalapítanak valamit, és azzal még az alapítás után is bajlódnak, soroljuk ide. Vigyázni kell rájuk nagyon, mert az alapítás nagyon nehéz munka, és közben rengeteg zűr és zavar keletkezik. A hozzánemértők ugyanis folyton bele-beleszólnak a dolgukba és kritizálnak nyakra-főre. Ami rémes! De minden fontos Alapító Apára - továbbiakban AA - jellemző, hogy kitartóak, nem adják fel a dolgot olyan könnyen és keresztül viszik tűzön-vízen át, amit akarnak.

Ebben segítik őket az angyalok, amivel minden AA rendelkezik. Ezek az angyalok különböző színűek, vannak köztük pirosak, zöldek és kékek, de mind azért vannak, hogy az AA-t megvédjék a rontástól és a balszerencsétől. Rendszerint kettő van belőlük, egy a bal és egy a jobb oldalon, de van akinek egyenesen három is van. A legfontosabb mindig középen áll és ő zöld színű. Valójában csak belül zöld, mert kívül kék a színe, mint a nyári égboltnak. Ennyi segítséggel az AA-k már az egész földgolyót meg tudják tartani a vállukon. Ami marha nehéz, mert az folyton mozgásban van és emiatt legalább kétszer olyan súlyos, mint egyébként. Vannak még mágikus eszközök, amivel az Alapító Apák rendelkeznek, de hogy ezek mik, azokat csak az Alapító Anyák tudnák elmesélni... De ezt inkább hagyjuk, egyelőre...

TulajdonságaikSzerkesztés

  • Szépek, vagyis nem, de ez ízlés kérdése, viszont mindegyik ELBŰVÖLŐ!!!
  • Erősek, az egész alapítási cucc elfér náluk egy laptopban és mindezt bírják cipelni. Vagy, ha nem ott, akkor a kis telefonoskütyüjükben.
  • Nagyon ügyesek, egyszerre tudnak twitterezni, vészbukozni, két újjal telózni és közben még elolvassák a Sunday Times-t.
  • Magasak, fel lehet rájuk nézni.[1]
  • Egyszuszra ki tudják mondani, hogy Szervác, Pongrácz, Bonifác, és nem törik bele a nyelvük.
  • Kultúráltak és finomak, de egyúttal ravaszak és leleményesek is, hogy hogyan tudják mindezt összeegyeztetni, az az ő titkuk.

Híres alapító apákSzerkesztés

Cuki MárkSzerkesztés

Cuki Márk alias Mark Zuckerberg, aki megalapította a vészbukot, ami a másik rémség a földön a Wikipédia mellett. Fogalma nem volt róla, hogy mi lesz ebből és nagyon elcsodálkozott, amikor az emberek ezt úgy megszerették, hogy még a cukorvész is kitört. Az ügyeskedők felvásárolták a cukrot még a neten is és mély pincékben tartogatták, csak akkor adtak el belőle egy-egy zsákkal, ha a vevők lájkolták a boltjukat.

WalesSzerkesztés

 
I. Jimbo - bűvölés közben

Jimmy – amikor megalapította a Wikipédiát – még nem tudta mit tesz az emberiséggel, egyesek szerint ez a dolog rosszabb, mint a dögvész, vagy a sárgaláz, esetleg a bárányhimlő. De miután olyan csodálatos gülü szemeket tudhat a magáénak, hogy amikor ránéz az emberre az elalél tőle, megbocsátottak neki.

Jézus KrisztusSzerkesztés

 
Isteni lájk

Valójában neki is volt alapító apája [2], de mivel a keresztény vallást neki köszönhetjük, ezért érdemeit elvitatni nem lehet. Persze, hogy ki volt az ő Alapító Atyja, ezen még viták folynak, de, mint tudjuk nem ez a lényeg.

I. IstvánSzerkesztés

...született Vajk. Koronás fő, külföldi krónikák Originál Esvány néven említik.

Orbán ViktorSzerkesztés

Fő.

SamuSzerkesztés

A tatai előember, aki már vagy félmillió éve elgondolkozott azon, hogy alapít valamit ott Tata közelében. Annyira sikeres volt ez a dolog, hogy az öregapákat azóta is tatának nevezik.

A fateromSzerkesztés

No comment, no image

Lásd mégSzerkesztés


  1. Ez relatív, nem a centiméterekre értendő.:)
  2. A szeplőtelen fogantatás tana ennek ellentmond.