Mikulás

A lap korábbi változatát látod, amilyen OsvátA (vitalap | szerkesztései) 2007. december 1., 14:52-kor történt szerkesztése után volt. (tagolás)
Vannak elégedetlen ügyfelek is. A mai fiatalokkal pedig nem nagyon érdemes packázni.

A Mikulás (a terroristaszervezetben használt korábbi fedőnevén Télapó, amit az 1990-es, világraszóló leleplezése óta nem használunk) finn terrorista [1]

A Mikulás jellegzetes álruhája

...a Piros kabát. Ezt azzal az elgondolással hordja, hogy a piros az olyan aranyos szín, többnyire copfos kislányok hordják a játszótéren, és senkinek nem jutna eszébe rosszat feltételezni róla. Piroskát is csak akkor kapták el az állatvédők, amikor már a nyolcadik farkast mészárolta le aljas módon, addig senki nem gyanakodott rá. Egy időben azt is tervezte, hogy rózsaszínre cseréli öltözékét, de a Barbie-t gyártó cég megfenyegette, hogy bepereli hitelrontásért, meg aztán ő maga is belátta, hogy röhejesen nézne ki.

Ezenkívül szakállat is visel, mellyel egyesek szerint nagy példaképe, Oszama bin Láden előtt tiszteleg.

A Mikulás valódi neve

...Szent Miklós; nem tudni, rokona-e Szent Istvánnak, mert a Szent elég gyakori vezetéknév volt egy időben, főleg a középkorban.

 
Ha egyszer bejut, kieszi az áldozatot a vagyonából.

A terrorcselekményeket többnyire úgy követi el, hogy bemászik a kiszemelt áldozatok házába a kandallón (amibe néha tüzet raknak, ilyenkor a Mikulás vészesen közel kerül ahhoz, hogy öngyilkos terroristává avanzsáljon át), és az áldozatok cipőjébe mindenféle olyan veszélyes biológiai anyagot helyez, ami szénhidrátot (egyesek szerint szénhidrogént) tartalmaz, így nagy mértékben árt a fogaknak.

A Mikulás ólálkodik

(A Mikulásnak több esetben sikerült bejutnia olyan házakba is, ahol nincs is kandalló; a rendőrség még nyomoz, de feltételezésük szerint ezekben a házakban valaki együttműködik vele.) A Mikulás ördögi terve szerint a fogfájás annyira az őrületbe kergeti majd az áldozatot, hogy sokkal könnyebben dühbe gurul, és mindenféle gaztettet könnyebben elkövet, pl. George Duplavé Bush emiatt támadott meg több olyan országot, mikről azelőtt azt se tudta, hogy léteznek.

A Mikuláshoz hasonló terroristaeszközöket alkalmaz a Húsvéti Nyúl néven ismert hírhedt maffiavezér. Ő egyébként vérbosszút esküdött a Mikulás ellen, mert annak kedvenc rémszarvasai gyakran összetapossák a nyulakat.

Mikulás és Húsvéti Nyúl annyira gyűlölik egymást, hogy még a róluk mintázott csokifigurákat sem szabad egyszerre árulni a szupermarketekben, mert az ott dolgozók is rettegnek tőlük. Ha megfigyeled, sosem kapni egyszerre mindkettőt.

A Mikulás az előbb említett rémszarvasmeghajtású szánnal közlekedik. Biztonságos közlekedését a szabályosan kivilágított rémszarvasorrok és a csengő biztosítját. Nyáron akciósan lehet csengőhangot letölteni rá; leggyakrabban a „Gyuszi ül a fűben...”-t töltik le (találd ki kik...)

Híres Mikulások

Szlovákiában ezt a nevet gyakran adják tiszteletből gyermeküknek a fanatikus Mikulás-hívek.

A Mikulás és a járványügy

Nevezett terrorista újabban a biológiai hadviselésre nyergelt át. A H5N1 vírust nem a hattyúk, galambok, és tökös récék terjesztik. Egyetlen teremtmény van [2], aki egyetlen éjszaka leforgása alatt képes bejárni a Föld golyóját, megfertőzve minden egyes gyanútlan családot: A Mikulás.

Rémszarvasait nem ápolja, ezért Rudolfnak folyton piros az orra, ami megint csak a kezdődő madárinfluenza jele. Egy másik rémszarvasának pedig barna az orra. [3]

A pszichológusok elneveztek egy ritka betegséget a Mikulásról, ez a santaclausztrofobia. A páciens betegesen retteg a szűk kéményekbe való beszorulástól.


  1. Ld. még: Híres tenoristák.
  2. No persze, Supermant leszámítva.
  3. Ő nem beteg, csak nem tud fékezni.