Gáz

A lap korábbi változatát látod, amilyen 85.66.73.13 (vitalap) 2007. január 10., 19:20-kor történt szerkesztése után volt. (New page: '''Gáz'''. ==Általánosságban=== Légnemű anyag. Következtetésképp nem fogható meg. De ha valami nem fogható meg, valódinak tekinthető-e? Ez a kémia és a valóság abszurd e...)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Gáz.

Általánosságban=

Légnemű anyag. Következtetésképp nem fogható meg. De ha valami nem fogható meg, valódinak tekinthető-e? Ez a kémia és a valóság abszurd ellentmondása.

A kérdés hasonlatos a semmi-problémához: mint tudjuk, a semmi nem létezik. Márpedig olyasmire nem lehet a valóság törvényei szerint fogalom, ami nagyon nem létezik, vagyis elképzelhetetlen. Merthogy a semmi ilyen. A semmi – semmi. A kémia szerint viszont lehetséges ilyesmi. Tehát tegyük fel a kérdést: mi a semmi?

A semmi a kémia szerint az, ami üres, ahol nincsen anyag, ami nem létezik.

Hoppá! Szóval a kémia szerint sem létezik? De akkor hogy lehet definíciója??

De térjünk vissza a gázhoz. Mert elvileg ez a cikk arról szól. Nem a semmiről, főleg amiatt, hogy a semmi semmi. A gáz nagyon fontos dolog. Az emberek általában szeretik; ennek ellentmond azonban egy közmondás:

"Gáz van."

Előbbi ugyanis azt jelenti, valami nincs rendjén. A közmondás szótörténetileg talán összefügg a semmi-problémával.

A gáz előteremtése

A földből bányásszák, annak ellenére, hogy nem is lehet megfogni. A világ különféle részein különböző mennyiségben van jelen. A Föld jelenlegi legnagyobb gázhatalma Magyarország.

Forrásművek

  • Gáz. Unciklopédia, kiadva 2007.
  • Vége a barátságnak - vége a gáznak. Budapest, Magyarország.