Unciklopédia:News

Magyarország
második leggyalázatosabb információforrása

MELLÉKLET

Hírek a világból, és ami mögöttük van.

A hír szent, de nem igaz. A vélemény szabad, de tartsd meg magadnak.

Gyorshírek

Elmúlt >>>

Közelmúltidéző >>>

Arra van a tegnapi újság >>>

Uborkaszezon >>>

Turkáló >>>

Fontos partnerünk Kazahsztán

2015.04.01.

 
Vezéregyéniség

Kitűnő a politikai együttműködés Magyarország és Kazahsztán között,

és ez jó alapot biztosít a két ország közötti gazdasági kapcsolatépítéshez – mondta Szijgyáros Péter szerdán Asztanában. Majd csütörtökön is mond valamit. A miniszter kiemelte: Kazahsztán fontos mindenféle partnere Magyarországnak, és még nagyon sok lehetőség kínálkozik a tőlük való tanulásra. Az előkészítő tanfolyamra, azaz a nulladik évfolyamra már be is iratkoztunk. Közép-Európa és Kazahsztán egyaránt dinamikusan növekvő része az izének. A magyar kormány a keleti nyitás politikája révén megnyitotta az iskolakapukat. A magyar kormány eddig is és továbbá. Így biztatta a miniszter a magyar és a kazah keményen dolgozó kisembereket.

(Eredeti, jócskán rongált formában innen: [1])

Itt szobrozunk

2014.08.02.

A leggyorsabb magyar szobrász...

...nem antiszemita, nem kortárs és nem elvtárs, mint ahogy azt egy interjúban kifejtette, miután az éjszaka leple alatt a helyére csempészték förmedvényét a belvárosban. Olyan szobrot csinál, amilyet a kormány kér tőle, és olyan színvonalon, amire képes.
A leggyorsabb magyar szobrász sértetten és elborult elmével nyilatkozik. Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia hibbant elnöke nem állt még a nyilvánosság elé, mert a kommunista giccsben verhetetlen iparművész látványvilága elég közel áll a német megszállás emlékművéhez, bár kétségtelen, hogy utóbbi sokkal humorosabb, mint Fekete panelkonyhái. A nép például már meg is fejtette a szobrot: Conchita Wurst felajánlja mellimplátumát egy keselyűnek.
Természetesen nem minden magyar bolondult meg, de éppen elég ahhoz, hogy úgy nézzenek ránk a civilizált népek, mint valami nem túl érdekes, de rendkívül virulens gombára, ami – nicsak! – megeszi a szigetelést a panelházak elemei közül és egyéb furcsaságokra is képes.

(Eredeti, de rongált formában innen: az Amerikai Nép Szava loptuk)


Nemzeti Színház az egész világ

2013.05.23.

 
A másik meg csak hallgat

Erényi Imre, hajdan erős magyar

Erényi Imre, hajdan erős magyar csak egy tünet, de a betegség máshol van. Ő mindig önimádó volt, de rajta már nincs mit szeretni; amire rájött régen. Imádja hát azt, akit éppen elébe raknak. A királyt, az alkirályt, az igazgató főrendezőt. Azok meg csak hallgatnak. A király, az alkirály, az igazgató főrendező. Csak a nénikék nevetnek a kispolgári szalonban. Másutt az úri közönség kínjában röhög.
Fogunk mi még sírni is.

(Innenonnan)


Gólyahír

2013.03.13

Megérkezett az első gólya az országba.

Hétfőn reggel megérkezett az első gólya az országba, ezúttal is a Veszprém megyei Tüskevár községbe – közölte tudósítónkkal és a fél világgal Molnár Levente polgármester. Legalább tíz éve mindig februárban, még tél idején tér vissza a Kossuth utca 9. előtti villanyoszlopon található fészkébe a gólya. Ezek semmiből nem tanulnak. Sem a polgármester, sem a gólya. A HAHA ezügyben nem tüntetett. „Hülye gólya” – nyilatkozta röviden szóvivőjük. És legyintett. Rendes magyar madár egyáltalán ez a gólya (?), gondolta magában tudósítónk, vagy egy ide-oda emigrálgató bolygó zsidó (?); De nem merte kimondani. („Kinek beszélek?”).

(HVG)


Bojkottálják az LGT-t

2013.02.15.

 
Foto no!

Bojkottálja a magyar sajtófotósok többsége az LGT csütörtöki főpróbáját,

és pénteki és szombati koncertjét is, mivel a zenekar olyan szerződést akart aláíratni a sajtó képviselőivel, amely alapján lemondanak képeik jelentős részéről.
A külföldi sztárok is gyakran íratnak alá szerződéseket a fotósokkal a koncerteken készült képek felhasználásáról, de még a kifejezetten hisztis Lady Gaga és menedzsmentje sem akarta azt, amit Presser és zenekara: hogy a fotósok küldjenek át minden a koncerten készült képet a zenekar menedzsmentjének, amiből aztán tíz képet kiválaszt az LGT, hogy ingyen felhasználhassák a reklámjaikhoz és egyéb kiadványaikhoz.
Az LGT emellett fenntartja magának a jogot, hogy bármely kép felhasználását, akár utólag is megtiltsák, ha a kép szerintük sérti a személyiségi jogaikat. Vagyis akár a cikk megjelenése után is levetethetnek egy képet az internetről, ha szerintük szarul néznek ki a fotón.
Mindettől nem az LGT lesz szegényebb, csak a világkáoszháló.

(Index)


Vár a bulvár

2013.02.15.)

Gesztesi Károly megígérte, hogy nem pofozza fel Sebestyén Balázst

Ez az Unciklopédiát megnyugtatja. Sebestyén ugyanis valamelyik haknitévében, vagy haknirádióban azt mondta, hogy (idézzük): "Egyedül Gesztesi nézett ki úgy, mintha egy végbéltükrözésre várna, lehet, hogy masszív családi zsarolással fenyítették be ebbe a műsorba. Az volt az arcán, hogy mikor adhatja már le a számlát." Mi meg egy kurva szót nem értünk az egészből. Nem nézünk és nem hallgatunk ilyeneket. Gesztesi pedig már belefáradt, hogy ezek csak úgy odatartják a képüket. Ott szerepel, ahol neki tetszik, és úgy szerepel, ahogy neki tetszik. Slussz.

(Kiskegyed)

 • Azt is megírta még a Kiskegyes, hogy „Hímtagot szolgáltak fel egy étteremben!” – a lapzártánk közeledte miatt nem volt már időnk a cikket elolvasni, de eddig jó.

Pápátlanítás

 
Híveim! És politikusok!

2013.02.14.

Lemond a pápa

Az egyházfő, XVI. Benedek pápa február 11-én bejelentette, hogy lemond pápai jogáról. A hírnek hatalmas jelentősége van, ugyanis a hír utáni másodpercekben 1 forintért kellett 238 eurót fizetni, ami miatt nőtt a vatikán államadóssága. Emellett beszüntették a 2013 - Pápa Style naptárakat, és Bruce Willással elkezdték forgatni a 2013- Pápageddon és a P Hard - Vallásos az életed című filmeket. A pápa lemondásának több oka is lehet. Ilyen például a januárban előkerült un. „Római beszéd”, melyben kijelentette, hogy pápai ideje alatt nem csinált semmit, és hogy elloptaszúrta nem is kicsit, hanem nagyon. Okozhatja az a szabály is, miszerint a pápa nem mond le, hanem szokás szerint csak meghal, és XVI. Benedek egy hegylakó. Legnagyobb valószínűséggel az okozta, hogy a Disney lefizette őt, hogy páp helyett legyen ő az új Star Wars trilógia Darth Sidiousa. Az új pápa nevéről már folynak a találgatások, de valószínűleg a magyar V. Orbán (magyaros átírásban Orbán V.) lesz az új pápa. A címért küzd a szintén magyar Ferencova "Elkurova" Gyurcsányova, valamint a ex főpolgármester, Gáborosz Demszhosz, aki már el is kezdte a Vatikáni metró építését, ami éppen az ex főpolgármester horvátországi villájáig tart. A versenybe való beszállásáért küzd még Bajnai Gordon, a vatikánadót bevezetni kívánó Matolcsy György, és Sólyom László, aki megpróbálja magát átcsempészni a szlovák határon át Olaszországba.

(Világsajtó)


Richárd a király

2013.02.08.

 
Ha jobban megnézed a képet, oda van írva a lényeg

Brit kutatók bejelentették

2013. február 4-én brit kutatók bejelentették: a DNS-vizsgálatok igazolták, hogy a tavaly szeptemberben egy parkoló alatt talált csontváz III. Richárd angol királyé, aki elkótyavetyélte volna országát egy lóért. Meg is verte ezért az Isten. (Meg egy kisebb Tudor-párti különítmény). A leicesteri önkormányzat egy parkolójában egy középkori ferences kolostor, a Greyfriars maradványaira bukkantak. Bár a király sírjának otthont adó templom eredeti helyét nem tudták meghatározni, mert a történelem folyamán ide-oda mászkált, de az hétszentség, hogy a csatában elesett III. Richárdé a csontkollekció, ugyanis fekete-fehéren oda is volt írva, bár óangol nyelven, amit már senki sem ért. Na, ezért volt szükséges a DNS-vizsgálat, ahol közel nyolcvan százalékos valószínűséggel megállították, hogy a parkolásért cirka 550 éve nem fizető személy Richárd. Ugyanakkor továbbra is húsz százalék az esély arra, hogy megtalálták Petőfi von Barguzint.

(Világsajtó)


BTK módosítás

Ez a video már nem érhető el, mert Szalai Annamária betiltotta.

2012.07.27.

A mai napon a Parlament elfogadta

a BTK azon kiegészítését, mely szerint 2 évtől 6 évig büntetendő a félreszavazás, vagyis amikor valaki a választásokon olyan pártra szavaz orvosi igazolás nélkül, aki nem volt az előző ciklusban kormánypárti koalíció része. A bűnözők egyben 3 évre visszamenőlegesen elveszítik szavazati jogukat, összesen 8 évre. Az igazolásokat a Miniszterelnöki Hivatal vagy a Közgép-Egészségügy ZRt. adja ki.

(grin)


Forza Italia!

 
Büszke magára

2011.10.05.

Eltűnt az olasz Wikipédia összes szócikke mára virradóra!

A Wikipedia olasz kiadásának eltűnése egy az üzemeltetők által szándékosan előidézett állapot, amellyel egy leendő olasz törvénnyel szemben demonstrálnak. Ez előírja a weboldalak számára, hogy azok 48 órán belül helyesbítést közöljenek minden általuk korábban publikált cikkhez, amelyet valaki saját magára nézve sértőnek talál, anélkül, hogy a helyesbítést magát megkérdőjelezhetnék, harmadik fél általi felülvizsgálatát kérhetnék, vagy az ügyben bírósági döntés születne. Azok az oldalak, akik az új előírásnak nem tesznek eleget, 12.000 eurónyi büntetésre számíthatnak.

(Világsajtó)


Hej, haj, lék!

 
Egy szavazó vár sorára

2011.09.23.

Helyi népszavazást tartanak a Józsefvárosban.

Helyi népszavazást tartanak a Józsefvárosban 2011. szeptember 25-én a hajléktalanokat érintő kérdésekben. A hajléktalanok szerint őket érintő kérdés csak egy van: a hajlék. Ezt azonban nem kérdezi senki.

Amit kérdeznek:
 1. Támogatja-e, hogy hatályban maradjon a józsefvárosi képviselő-testület kukázást tiltó rendelete?
 2. Támogatja-e, hogy a képviselő-testület rendeletben tiltsa meg a közterületen történő életvitelszerű lakhatást?
 3. Támogatja-e, hogy Józsefváros polgármestere még az idén tárgyalásokat folytasson a Fővárosi Önkormányzat vezetésével a hajléktalanellátás színvonalának emelése és a kerület – hajléktalanokkal kapcsolatos – tehermentesítése érdekében?
Kocsis Máté polgármester hangsúlyozta, ezek a kérdések a kerület legsúlyosabb problémái. A hajléktalanok szerint ez legyen Kocsis Máté legsúlyosabb problémája.

Lapbezárta után jóval: az érvénytelennek bizonyult józsefvárosi népszavazáson, amin a kerület lakóinak több mint 80 százaléka nem vett részt, a Belügyminisztérium és a kerületi polgármester szerint is szerint győzött a győzelem.

(Helyi lap)


Jeges tea

2010.12.30.

Ukrajnában későn avatkoztak be (Vigyázat csúnya szavak lehetnek benne!)

Vizsgálatot indított a médiahatóság a Tilos Rádiónál...

...mert a rádió még szeptemberben az amerikai Ice-T egyik számát olyan idősávban játszotta le, amikor azt 16 év alattiak is hallhatták. A hatóság szerint az obszcén dal károsan befolyásolhatta a fiatalok erkölcsi fejlődését. A Tilos Rádió nem ért egyet a hatósággal.

Az Unciklopédia News nem ért egyet az öncenzúrával. Az Unciklopédia News nem ért egyet sajátmagával. Az Unciklopédia News nem ért angolul. Az Unciklopédia News már semmit sem ért.

Az Unciklopédia kijelenti, hogy soha nem alkalmaz öncenzúrát.

Az Unciklopédia szervereit az elmúlt percekben ért Denial of Service támadásnak bizonyára semmi köze nincs az eredeti hírhez. Mindenesetre mégis megpróbáljuk az öncenzúrát, hátha abbahagyják, és szabadon engedik a többi túszt is.

(Minden Hírfolyam)


Miss World

 
Képünkön egyikük sem látható, mert Twiggy kitakarja őket

2010.10.30.

A Kínában megrendezett 60. Miss World szépségversenyt az amerikai Alexandria Mills nyerte.

A magyar versenyző, Kaló Jennifer nem jutott be a legjobb 25 közé. Vagy 26., vagy 126., vagy 1126. lett. Ki tudja? De ettől nem esünk kétségbe. Kis ország vagyunk. Nekünk Mohács kell. Balsors, akit régen tép. Nyomják Krahácsot. IMF. Gyurcsány. FIFA. FINA Dopping Bizottság. Kompország. Duhaj kedvek Eldorádója. Gémeskút, malomalja, fokos. És sorolhatnánk.

(ÚjKína)


Nyomoznak a sukorói kaszinótojás maffia után

2010.07.30.

Hihetetlen összeesküvés nyomaira bukkantak!

 
A gyilkos fegyver

A napokban történt súlyos támadás ismét rávilágított a hazai közbizonytalanság siralmas helyzetére.

A tyúktojással való visszaélések már korábban is a hatóságok látókörébe és esernyőjére kerültek. A Demsey-érában még ártalmatlan, puha tojásokkal dobálóztak, de az elkövetők azóta felbátorodtak és manapság már keményre főzött, mi több, kaszinótojással támadják a nemzeti egység alappillérének számító nyilatkozatot!

Az első elkövetőket a helyszínen garázdaság vádjával perbe fogták, akik megátalkodottságukra jellemző módon nem kértek maguknak ügyvédet.

Olaszország, ahol szuvenírdobálás óta tudják, milyen nagy érték a személyi kultusz, azonnal elküldette hozzánk legjobb restaurátorait, hogy a sérült műkincs helyreállításában segédkezzenek. Az első vizsgálatok sajnos nem biztatnak túl sok jóval, a hatezer forintosra becsült kiáltványban közel negyedmillió forintos kár keletkezett, az eszmei érték csökkenése pedig emberi ésszel egyenesen felfoghatatlan!

A szakértők megállapították, hogy a kaszinótojás egy helyen teljesen átszakította a nyilatkozat pergamenjét, a majonéz pedig annyira átnedvesítette a festéket, hogy több pont tartalma egymásba folyt!

A súlyosan sérült kiáltványt folyékony nitrogénbe süllyesztették, fájdalmai miatt altatásban tartják, és folyamatosan figyelik az életjeleit.

A rendőrség speciálisan kiképzett egységei eközben több ismert fővárosi vendéglő(s)re is lecsaptak, ahol kivétel nélkül találtak kaszinótojás előállításra alkalmas eszközöket! Volt, ahol a már elkészített, és csőre töltött kaszinótojásokat megpróbálták elrejteni és sima tojássalátának álcázni, de a szemfüles nyomozóknak a bizonyítékokat sikerült még időben lefoglalni, és elfogyasztással ártalmatlanítani.

A kaszinótojások forró nyomát követve természetesen eljutottak a sukorói kaszinóig. Jelenleg azt vizsgálják, hogy a baromfibusinessben komoly érdekeltségekkel rendelkező Gordonka hol lehet érintett az ügyben.

A hatóságok kérik a lakosságot, ne lankadjon az éberségük, és ha bárhol kaszinótojásos szendvicset fogyasztó ellenállókat látnak, azonnal értesítsék a legközelebbi fekvőrendőrt. Felkérik továbbá a lakosságot, hogy bár teljességgel érthető, ha az önbíráskodás bűnébe esnének, mégse tegyék, várják meg a kiérkező hatóságokat! Ezek mindenre elszánt, kaszinótojással felfegyverzett gonosztevők!

(HírSaláta)


Újabb részletek derültek ki a lottónyertesről!

2010.07.07.

A nyomozás és a nyertes további részletei csak nálunk!

 
Az első részlet napvilágra került. Még továbbiak követik! Csak nálunk!

A Zala megyében pusztító újságírók kötelességüknek érezték, hogy az újdonsült lottónyertes és családja életét veszélybe sodorják, és ezáltal akár több heti szalagcímet is biztosítsanak a hajtóvadászat eseményei számára. A kötelességtudó újságírók első lépésben valamennyi zalai településen feladtak egy-egy szelvényt, hogy kiderítsék, hol egyezik a szelvényen található titkos városkód. Így jutottak el Zala@-ba.

Az újságírók kötelességüknek érezték, hogy tájékoztassák az élőhely első embereit, hogy sok pénz állt a házhoz, és a falu üldözöttjére rámosolygott a szerencse, legalábbis, amíg a kötelességüket tudó újságírók rá nem szálltak. A falu prominensei máris elköltötték a teljes nyereményt új iskolára, wellness-szálloda építésére, és kaszinóváros létesítésére. Minden lakó jogosult a maradék nyeremény 1/1700 -ad részére, pusztán azért, mert közös településen laknak a nyertessel, akinek emiatt kötelessége a többiekre szórni az általa nyert TELJES összeget.

A kötelességtudó újságírók a bulvársajtó szlogenjének megfelelően viselkedtek, vagyis: szolgálunk és szemétkedünk, hogy egy ócska szalagcím érdekében minél több embernek tegyük tönkre az egész életét.

A újságírók tájékoztatási kötelességüknek érezték, hogy kihallgassák a falu mind az 1700 lakóját, részletesen elemezzék a lottózó és a közeli benzínkút biztonsági kamerájának felvételeit, továbbá a faluban található féknyomokat.

A újságírók kötelességüknek érezték, hogy lehallgassák a falu valamennyi vezetékes és mobil telefonját, tudva, hogy a nyertesnek előbb vagy utóbb telefonon kell jelentkeznie a nyereményért.

A találgatások máris elkezdődtek, sokan a helyi pszichiátriai intézet lakóira gyanakszanak. A feltevés igen valószínű, mert ha eddig nem is volt ott lakó, a nyeremény összegéről, és a rá vadászó kötelességtudó újságírókról értesülve végül így is, úgy is ott fog kikötni.

Egy névtelenül nyilatkozó ( már) bent lakó például felújítaná a közösség gumiszobáját, valamint annyi Nemzeti Nyilatkozatot rendelne, amennyivel a falakat teljesen ki lehetne tapétázni. A közelben sétáló ápolók ezt hallva azonnal nyugtatólövedékekkel szórták meg a hátsó fertályát, majd intézkedtek a nyilatkozó gyógyszeradagjának drasztikus emeléséről.

Az OVH is kiszállt a helyszínre, és nyomozásba kezdett. Feltételezésük szerint a nyertes időgépet épített az összegből, és azzal visszament a múlt hétre, hogy elárulja magának a nyertes számokat. A gyors reagálású narancskommandó jelenleg is tachyon nyomokat keres a lottózó környékén.

A lakosság józan része eközben az Uncológusokat ostromolja kérdéseivel, az iránt érdeklődve, hogy miféle kötelesség lehet az, amire a kötelességüket tudó úgynevezett újságírók hivatkoznak.

Egy magát megnevezni nem kívánó baseballsapkás személy eközben Alsó-Hátasztánban kutat a nyertes után. Eddig hazahozott négy magyar hadifoglyot, tucatnyi Petőfi leszármazottat, néhány hazánkba és tagba szakadt honfitársunkat, valamint egy teljes magyarul beszélő amerikai (natív) indián törzset. Egy fapados légitársaság a megnövekedett forgalom miatt rendszeres járatot indított Alsó-Hátasztánba...

Jelenleg egyébként csak annyi bizonyosat tudni a nyertesről, hogy megfordult Zala@-ban, nős, három gyerek anyja, (ki) van - legalább négy kereke, és vagy profi módon kezeli az időgépet, vagy Paul, a jóspolip valamelyik rokona.

Feltűnő ismertetőjele, hogy a bőre több helyen is kidudorodik, mert a bőre alatt is pénz van, továbbá a kötelességtudó újságíróknak hála most már igencsak űzött a tekintete.

(Zalai Keselyű)


Végveszélyben a forint!

2010.06.06.

Aggasztó hírek kerültek napvilágra az elmúlt órákban! A történések röviden:

 
A csillagról már nem is beszélve...

Többen látták, hogy Íjgyártó Péter kinyitja a száját. Mire kiderült, hogy nem megint nyilatkozni akar, csak ásított egyet, a hongkongi tőzsde és néhány tucat tizedik emeleti bróker már zuhanni kezdett. A forint követte a tőzsde mozgását.

Kóla Lajos cáfolta a magyar atomfegyver program létét, és azt is tagadta, hogy holdudvarközeli erőknek érdekében állna a kiégett fűtőelemek Burmába juttatása. A sugárzó kazetták külföldre küldésének semmi köze ahhoz, hogy a napokban tett nyilatkozatok miatt legyengült a forint, és azóta nagyon nagy haszonnal lehet termékeket exportálni.

Újabb csontvázak kerültek napvilágra, ezúttal a Bakonyban! Az Ajkaceratops habitusa, azaz megjelenése azt sugallja, hogy a volt kormánypárt ásta el Iharkúton, hátha ott nem találják meg a hazánk érdekeit messzemenően szem előtt tartó nyilatkozó erők. A dinoszaurusz bőrfoszlányai arra engednek következtetni, hogy pikkelyei vörösek voltak! Az hogy szarvakkal is rendelkezett, egyértelműen jelzi, hogy a pokol erőinek szolgálatában állt! A hír hallatán a forint vett egy mély lélegzetet, és ismét zuhanni kezdett.

Felfüggesztik a gazdasági alkotmányt, így amíg az ország helyzete nem rendeződik, betiltják az alvást.

Megkezdődik az adóreform. Elsőként a potyautasokat szűrik ki. A földeken álló madárijesztőkkel foglalkoztatási szerződést kell kötni, be kell utánuk fizetni az adókat és járulékokat. A kertben nézelődő anyósra ugyanez vonatkozik!

Nem emelkedik a kenyér ára, csak nem lesz...

Megalakítják a gazdasági Darwin-díjat.

Új állami pénznyelőket hoznak létre.

Cáfolták, hogy a görög nyelv államnyelvvé emelése összefüggne a gazdasági helyzettel.

A pokol erői megnevezték államfőjelöltjüket. A szingaléz riksaolajozót senki sem ismeri, de állítólag ez csak jól jöhet.

A devizahitelesek és a külföldi nyaralásukat tervezők cáfolták, hogy a kezükben tartott benzineskannáknak, illetve égő gyufáknak bármilyen köze lenne ahhoz, hogy blokád alá vették a Parlament épületét...

A forint közben elvégzett gyorstalpalón egy bungee jumping tanfolyamot, és felkészülten várja a további nyilatkozókat.

(Hírhiénák)


Józsi, Józsi, mi bajod?

2010.05.18.

Végre megszűnik a Barát Józsi!

Az a bizonyos kereskedelmi csatorna a döntés okaként azt hozta fel, hogy egyre nehezebb olyan műsort készíteni, ami jó eséllyel száll harcba a nézők kegyetlenségeiért, ugyanakkor maradéktalanul megfelel a törvény előírásainak. Az előre leforgatott részek még műsorra kerülnek, újabb epizódokat azonban már nem vesznek fel. Ez egy nagyon friss döntés volt – mondta Barát Józsi, aki hétfőn reggel szembesült azzal, hogy ennyi volt. Természetesen lehetett sejteni, hogy ez lesz a vége, hiszen egyszer mindennek vége. Tudom, hogy a TV2 igényt tart rám, így nem keseredtem el. Amíg van porszívó, addig takarítónőre is szükség van – ahogy mifelénk mondják – tette hozzá a a neves indiai sorselemző.

(Blickhu)


Kampánycsend

2010.04.10.

 
...!

Megszegték a kampánycsendet?

A péntek éjféltől vasárnap hajnalig, a választás kezdetéig tartó kampánycsend keretében szombaton délelőtt 11 órakor pantomimesek és mozgásművészek özönlötték el a rekettyésújfalui Kecele teret. A (z) mindegy, melyik párt helyi képviselője szervezte meg a hangháborító rendezvényt a kampánycsend idejére a többi, nem fontos, mely pártok ellen. Elmondása szerint nem ütközik semmilyen törvénybe a nem szólás eme szabadságának kinyilvánítása. Az Unciklopédia hírforrása szerint még most is folyik a hangtalanságkeltés és nesztelen uszítás mozdulatokkal, grimaszokkal és segédeszközökkel. A téren hol tapsolást imitálnak a nézők, hol fújolást tátognak. A rendőrség szótlan.

(UnciNews)


Cáfolat

2010.03.27.

Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke cáfolta Bárki Béla állításait.

Egy árva szó sem igaz. – mondta.

(Napisajtó)


Az Overdose-paktum

2010.03.12.

 
Még vacillál...
 
Végre magyar kézben! Ennek mindenki örül.

Az állandó patairha-gyulladásáról híres ló magyar kézbe került!

Napvilágra került a lócsodát megvásárló konzorcium tagjai által megkötött megállapodás néhány részlete!

A felek megállapodnak abban, hogy csakis magyar színekben indulhat a ló: feje és nyaka piros, háta és hasa fehér, fara pedig zöld lesz. Versenyszezonon kívül a közös lónak turós lesz a háta.

A konzorcium tagjai vállalják a versenyeztetés valamennyi költségét, így többek között:

 • heti fürdőmedencés úsztatás Michael Phelpset kérve fel úszóedzőként, arra az esetre, ha a füves pálya mégsem jönne be
 • a kotnyeles újságírók gyors és nyom nélküli eltakarítása a színről, így a jövőben nem fognak feltenni olyan kínos kérdéseket, minthogy:
  • mikor nyert ez a ló legutóbb versenyt
  • mikor fog legközelebb versenyezni
  • fog-e versenyezni még valaha
  • fog-e még versenyezni lovak számára rendezett versenyeken valaha
  • mitől magyar a ló, ha nem beszéli jól a nyelvünket és/vagy nem szerepel családfáján a Vereckei-hágón átkelt mének egyikének leszármazottja sem
 • a felbőszült nézők elmegyógyászati kezelésnek minden költsége, amire abban az esetben kerül sor, ha az elcsépelt klub a másfél perces futamból megint négy órás szájbatépős közvetítést produkál

Az ötven százalékos tulajdonrész azt jelenti, hogy a felek a ló testének ötven százalékával szabadon rendelkezhetnek. Még nem tisztázott, hogy a zalai és gyulai húskombinátok miért szerepelnek a konzorciumban tettestársként csendestársként.

A felek fejenként két-két nokiadoboznyi összeggel lépnek be a konzorciumba.

Ha a rendőrség bármilyen okból nyomozni kezdene, a ló tulajdonjogát azonnal a lányaikra íratják és tagadni fogják, hogy a csoport bármelyik tagját ismerték volna; sőt, sohasem jártak Makaón, még alvajárva sem.

A megállapodás része az is, hogy Overdose nevét hagyománytiszteletből Kincsem után Drágaszágomra változtatják.

(LooNews)


Szőnyeg alá söprés

 
Az egyetlen elégedett vásárló

2010.02.28.

A Napi Gazdaságban egy február 15-én megjelent cikke szerint a piaci ár háromszorosáért lehet szőnyeget venni az egyik budapesti kiárusításon.

A szerzők figyelmét egy a Népszabadságban megjelentetett hirdetés keltette fel, amely szerint az üzletet egy „tapasztalt csomózásügyi szakértő”, nevezetesen Rotraut Braun felügyeli. Csakhogy ilyet – az interneten – nem leltek. Ráakadtak viszont egy 2008-as német rendőrségi felhívásra, amely egy csaló szőnyegest keres: a hirdetésben megjelent arckép pedig igencsak hasonlít ehhez. Kis utánjárással felderítették, hogy a forgalmazó Bayerische Verwertungs Gesellschaft nem tett eleget bejelentési kötelezettségének a kerületi polgármesteri hivatalban és adószámot sem igényelt tevékenységéhez. Vélhetően az ellenőrző szervektől tartva a kiárusítás csak hétvégente folyik – ilyenkor hivatalszünet van Németországban. Magyarországon pedig szabad árak vannak. Eladó és vevő önállóan dönt arról, hogy sokallja, vagy kevesli-e? Esetleg minden úgy jó, ahogy van. A hatóság ebbe nem szól bele.

(Wikihírek)


Újabb járvány terjed Magyarországon

2010.02.21.

 
Az idén ez a törzs a legszaporább

A H1N1 után újabb gyorsan fertőző, igen agresszív víruscsalád ütötte fel a fejét Magyarországon. A szakemberek szerint az ország népességének akár 60%-a is megfertőződhet.

A tavaly májusi járvány után újabb újabb súlyos egészségügyi kockázattal néz szembe hazánk. A politicus voksolicus nevű vírus egyre több embert fertőz meg. A szakemberek tartanak tőle, hogy a jelenleg felfutó fázisban lévő járványnak sokkal több ember eshet áldozatul, mint a tavaly nyári enyhébb lefolyású pandémiának.

A fertőzést valószínűleg a pandémia korai szakaszában megfertőződött személyek, a primer fertőzöttek terjesztik. A korábbi időszakban megfertőződött személyek viselkedése furcsa változásokat mutat. Az ilyen személyek a vírus által generált belső parancstól vezérelve útra kelnek, majd mindenféle cédulák gyűjtésére hivatkozva kopogtatnak be a még nem fertőzött személyek lakásába. Társalgás közben észrevétlenül fertőzik meg a velük beszélgetésbe elegyedő személyt, létrehozva ezzel a szekunder fertőzöttek nagy táborát. A pandémia kiteljesedését a szekunder csoport által továbbfertőzöttek (családtagok, munkatársak, barátok) okozzák. A betegség kezdeti szakaszában a fertőzött személy furcsa bizonytalanságot érez, elsősorban ellenségességet a más vírustörzsekkel fertőzött személyekkel szemben. Az elhatalmasodó betegséget a viselkedés megváltozása jelzi: politikai fórumokon való részvétel, közéleti szereplők becsmérlése, szórólapok böngészése, súlyos fertőzöttség esetén agresszió a más vírustörzsek által megbetegített egyedekkel szemben. A szakemberek a járvány tetőzését április közepére-végére várják, a fertőzöttek száma akár a lakosság 60%-a is lehet. A megfelelő immunrendszerrel bíró emberek szervezetében ekkorra várható a undorodis politicus nevű ellenanyag termelődése, amely gyorsan legyőzi a túlszaporodott vírusokat. A gyenge immunrendszerrel rendelkezők azonban legalább négy évig magukban hordozzák a fertőzést.

A virológusok sikeresen határozták meg a legnagyobb vírustörzseket, amelyeket a könnyebb megkülönböztethetőség érdekében színekkel jelöltek meg. A 2006-os nagy járvány idején legtöbb megbetegedést okozó vörös vírustörzs visszaszorulóban van, főként a főváros régi munkáskerületeiben betegített meg sok embert. Jelenleg a legéletképesebbnek a narancsvírus mutatkozik, amely a fertőzések több mint feléért felelős. A zöld vírustörzs jelentősen visszaszorult az 1990-es évek óta, az azóta javarészt kihalt kék vírustörzs maradványaival képzett mutációja pedig már nem olyan fertőzőképes, mint a korábbiak. Főként Kelet-Magyarországon mutatkozik virulensnek a barna vírustörzs, amely egyes hírek szerint a határokon túl is képes megbetegedést okozni.

Antivirus Nachrichten nyomán


Kívánságszezon: Dévényi Tibibácsi tiltakozik

2010.02.09

 
Az Aranyhal aláírta a petíciót?

A szakmát sújtó hitelvesztés miatt Dévényi Tibibácsi és a Kívánságteljesítők Magyarországi Közösségének (KMK) tagjai petícióval tiltakoznak a kontárok tevékenysége ellen. Exkluzív villáminterjúnk a repülő pöttyös labdák urával:

– Úgy érzem, hogy elértem azt, amit a kívánságteljesítői pályán ember fia elérhet. Ezekkel az újonnan jöttekkel azonban nagyon nehéz versenyre kelni. – Kezdte sajtótájékoztatóját Dévényi Tibibácsi, a királyi televízió Három Kívánság című műsorának egykori házigazdája. – A 80-as években, amikor a dolgozni kezdtem, az embereknek olyan kérései voltak, hogy játsszak le nekik mindenféle zenéket, találkozni akartak Nagy Feróval, Détári Lajossal, vagy utazni egy mozdonyon. Napjainkra teljesen megváltoztak a kívánságteljesítőkkel szembeni igények, ám én úgy gondolom, hogy meggondolatlanság egy józan kívánságteljesítő részéről, ha ezeknek az igényeknek kritikátlanul meg akar felelni.

– Ezen a pályán mindig meg kellett küzdeni az ügyfelekért, a hiteltelenség azon nyomban megbosszulja magát. Emlékszem például, hogy az egész KMK a Tündér Keresztanyát vigasztalta pár éve, mert egy őt igen negatív színben feltüntető amerikai rajzfilmet vetítettek a moziban. – emlékezett vissza mindenki Tibibácsija. – Ezek az újonnan jöttek azonban teljesen összezavarták a piacot. A mi időnkben a kívánni akaróknak legalább minimális erőfeszítést kellett tenni, az én esetemben csak a stúdióba kellett bejönni, de ismerek olyan tagtársat is, aki 200 évig kuksolt valami vacak lámpásban egy barlang mélyén. Ha valaki kívánni akart, akkor oda kellett lemásznia hozzá. Az 1990 óta munkába állt fiatalok azonban alaposan elvétették a lépést. Ők maguk keresik meg az ügyfelet, ami szerintem helytelen. A második hibát ott követik el, hogy megpróbálják elérni, hogy az ügyfél azt kívánja tőlük, amit ők nyújtani akarnak. Ez szakmaetikailag helytelen. A legrosszabb azonban a harmadik hibájuk: eszük ágában sincs teljesíteni az ügyfél kérését. Százszor is megetetik az ügyfelet olyanokkal, hogy "adócsökkentés, kisebb állam, több nyugdíj, jobb oktatás", aztán amikor teljesítésre kerül a sor, akkor valahogy mindig csak adóemelés, pártfinanszírozásos korrupció, reálérték-csökkenés és PISA-lebőgés lesz belőle. Tudják micsoda balhé lett volna abból, ha az aranyhal nem pontosan olyan aranypalotát varázsolt volna a legkisebb királyfinak, amilyet az kitalált?!?!? – mérgelődik Tibibácsi. – A Kívánságteljesítők Magyarországi Közösségének tagjaival úgy döntöttünk, hogy petícióval tiltakozunk e jelenség ellen. ''

Tibibácsi petíciójára eddig csak a Vezénylő Tábornok Egységpárt reagált érdemben. Szöveggyártó Péter szerint a petíció egyértelműen politikai ellenfeleik provokációja, amelyen minden valószínűség szerint vitatható az Aranyhal aláírásának hitelessége. Választási győzelme után a pártnak elsődleges feladata lesz a KMK és a politikai szféra összefonódásának vizsgálata. A Magyar Nemzet délutáni internetes kiadásában megjelent cikk szerint a Koponyányi Monyók nevű KMK-s jelöltként szerepelt a Szegfűpárt egy 1994-es választási listájának 97. helyén, így a két szervezet közötti átfedés bizonyítottnak tekinthető.

(OldNews)


Vezetőcsere a rendőrségen

2010.01.27.

 
Kedd reggeli munkakezdés az Akácfa utcában

Vizsgálat indul a rendőrségen az elmúlt héten tapasztalt sikertelen nyomozómunka miatt.

 
Az új járat az Akácfa utca és a Gyorskocsi utca között

„Elfogadhatatlan, megmagyarázhatatlan, érthetetlen, kiábrándító!” – E szavak kíséretében jelentette be rögtönzött sajtótájékoztatóján a belügyminiszter, hogy leváltotta a budapesti rendőrkapitányság vezetőit, illetve a nyomozati munkában közvetlenül érintett vezető munkatársakat. A szemlátomást feldúlt miniszter haragját az váltotta ki, hogy az elmúlt héten egyetlen volt vagy jelenlegi BKV-vezetőt sem sikerült legalább előzetes letartóztatásba helyezni.

Vállalom a felelősséget. – nyilatkozta a nyomozás leváltott vezetője. – Bár leváltásommal nem tudok egyet érteni, de úgy gondolom, hogy tudom hol hibáztam. Munkacsoportom a múlt héten túlságosan sok időt fordított a 2004-es tanácsadói szerződések áttekintésére, csak pénteken délután jöttünk rá, hogy ezek már elévült ügyek. Mire az Akácfa utcába rohantunk volna frissebb szerződésekért, addigra már véget ért a munkaidő és mindenki hazament. – ismerte el felelősségét a távozó kapitány.

A személycserék után a rendőrségi munka átszervezése már tegnap látványos eredményt hozott. A rendőrség megszállta a BKV székházát, jelentős mennyiségű iratot és igazgatótanácsi tagot foglaltak le. Az iratokat megfelelő kapacitású hatósági jármű hiányában egy kék színű városi busszal szállították át a Teve utcába. Az akciócsoport munkáját az új rendőrkapitány személyesen irányította. Az újságírókat nem engedték be az épületbe, de kiszivárogtatott információk szerint a kapitány több kiürített irodát is alaposan megszemlélt, mivel tervei között szerepel, hogy állandó jellegű rendőrőrsöt hoz létre a BKV irodaházán belül. Ennek oka, hogy a rendőrségnek jelentős anyagi terhet jelent az Akácfa utcába történő rendszeres kivonulás.

A sarokba szorított BKV-vezetés váratlan helyről kapott segítséget: a szakszervezetek jelezték, hogy nem nézik tovább tétlenül a menedzsment tagjainak rabosítását. '„'Ezt már nem hagyhatjuk annyiban. Ha ez így folytatódik tovább, akkor nem lesz tovább kivel egyezkedni a sztrájkköveteléseinkről.” – mondta a szakszervezeti sztrájkbizottság vezetője.

(Uncitávirati Iroda)


Véget ért a gyászkorszak: Lali és Bocsi visszatért

2010.01.20.

 
Bocsi és Lali volt a Sláger

15 millió magyar és Győzike kebléről szakadt fel sóhaj hétfőn reggel: a Retro FM-en két hónap kihagyás után megszólalt a közkedvelt reggeli műsor, a Sutyerák.

Véget ért a magyar társadalom egészét megrázó gyászidőszak. Pontosan két hónap szünet után újra megszólalt az ország kedvenc reggeli műsora, amelyet Lali és Bocsi, a kereskedelmi rádiózás két istene celebrált az újonnan felépített budai szentélyből. Tudósítónk a helyszínről jelentette:

Rákai Philip becslése szerint közel másfél milliós tömeg gyűlt össze a Sutyerák új stúdiója előtt, hogy közösen ünnepeljék a műsor újraindulását. A tömeg fél hat tájban jelképesen halomba gyűjtötte majd elégette a gyász időszakát jelképező piros és kék szalagocskákat, illetve egy Vissza a Slágert! kezdetű népszavazási petíció aláírt példányait. Hat óra előtt pár percel közfelkiáltással visszavonták az Országos Rádió Terrorizáló Testület tagjaira kiadott kilövési engedélyeket, majd a sokaság félig-meddig eksztázisba kerülve számolta a műsor visszatértéig hátra lévő perceket. Néhány rajongót szólaltatunk meg a tömegből:

Szalay Annamária (ORTT): Nagyon megbántuk az októberi döntésünket, nyilvánvalóan elhamarkodottan határoztunk. Az elmúlt két hónapban az ORTT bevételei elapadtak, a Sutyerákra kirótt bírságok nélkül folyamatosan a fizetésképtelenség peremén egyensúlyozik a testület. Nagyon bízunk Bocsiban és Laliban, reméljük hamarosan a régi formájukba lendülnek a fiúk.

Balázs Sebestyén (Danubius Rádió): Nagyon hiányoztak már a srácok, több mint két hónapja nem alázott meg senki. A többiekkel beláttuk, hogy csak Laliék fényében vagyunk valakik.

Shocker Zsoltti: Haver, két hónapig vállalati évzárókon meg nyugdíjasklubbokban szerencsétlenkedtem 50 ezer forintér'... alig van zsé, Vaskos Tecát ki kellett állítanom a Soroksári útra. Remélem visszavesznek a srácok a műsorba, különben mehetünk vissza a nagymutterral a miskolci balettba ugrálni.

Taxis Józsi: No, én azér szeretem Bocsiékat, mer ők végre megértenek minket, meg őket én is megértem. Ez egy ilyen műsor, hogy minket megért. Én is kültem esemest, meg aláírtam a lapot, de mosmár végre megin van Sutyerák, és ez fontos nekem.

(Helyszíni tudósítónktól)


Az „Által mennék én a Dunán ladikon, de ladikon...” hadművelet leírása az Unciklopédia birtokába jutott

2010.01.12.

 
A B hadseregcsoport gyakorlatozik

Az Unciklopédia leleplezi a titkos magyar hadműveletek tervét.

Hihetetlen, de igaz: Magyarország évtizedek óta északi szomszédjának lerohanására készül. Az unciklopédia titkos tevékenységet végző ügynökei a Piás Slota fedőnevű informátoruktól kapott füles alapján a hajmáskéri lőtéren megszerezték a Szlovákia elleni hadműveletek pontos terveit, amelyek alapján mindenki előtt nyilvánvalóvá válik az agresszív magyar külpolitikai törekvések veszélyes mivolta. Sajnálatos módon helyhiány miatt nem áll módunkban közölni az ún. rózsaszín dosszié teljes tartalmát, ezért a hadműveletet csak áttekintően, pontokba szedve tesszük közszemlére:

Szárazföldi hadműveletek:

 • A Hadseregcsoport; Kiindulási körzet: Mosonmagyaróvár északi része; Kitűzött cél: Rajka felszabadítása, a településre betört és ott lakásnak álcázott állásokat kiépítő szlovák irreguláris csapatok kiszorítása. Igényelt szállítóeszközök: Helyközi buszjárat.
 • B Hadseregcsoport; Kiindulási körzet: Esztergom-Dorog; Kitűzött cél: Nyitra-Léva-Zólyom vonal elérése egy héten belül. Szállítóeszköz: két tucat kerékpár. A dunai átkeléshez igényelt "Nimitz" 2 típusú repülőgép-hordozó anyahajó közbeszereztetése folyamatban van.
 • C Hadseregcsoport; Kiindulási körzet: Salgótarján, Salgói vár a JOJOKA nevű ügynöktől kapott infók alapján. Kitűzött cél: A füleki Kéthaver söröző és az ott felhalmozott utánpótláskészlet elfoglalása, megtartása a felmentő alakulatok érkezéséig. Szállítóeszköz: túrabakancs.
 • D Hadseregcsoport; Kiindulási körzet: Sátoraljaújhely; Kitűzött cél: a szlovákújhelyi hídon elhelyezett műszaki blokád felszámolása, az út megnyitása az autóval érkező Magyar Közúti Inváziós Hadtest előtt.

Vízi hadműveletek:

 • Dunai flottilla: a magyar hajóhad a BKV-tól rekvirált Hapci és Döme nevű átkelőhajókkal felhajózik a Dunán, majd Pozsonyba érve kazettáról bejátszott magyar nyelvű idegenvezetéssel magára vonja a szlovák hadiflotta figyelmét.

Légi hadműveletek:

 • Desszant egység ledobása az ótátrafüredi sztrapacskasütő körzetében.

A hadműveletek elkezdésének a dokumentumban nem volt kitűzött időpontja, annyi azonban biztosnak látszik, hogy az invázió a küszöbön áll. A sztrájk örve alatt Drégelypalánk körzetébe csoportosították át a BKV roncsbusz-flottáját. A közelmúltban több magyar vezető is hazaérkezett téli szabadságáról. A magyar tervezők számítanak a helyi magyar lakosság rokonszenvére és támogatására is, bevonuló erőinket előzetes telefonos közvélemény-kutatás alapján több helyen is megtapsolják majd. Információink szerint már Komáromba szállították azt a fehér lovat, amelyen Vona Gábor átúszik majd a Dunán.

(Fedett informátorunk alapján)


Ekszpícsájn

2009.12.333.

Egy pekingi bíróság megtiltotta a Windows XP és a Microsoft korábbi operációs rendszereinek forgalmazását az országban.

A döntés nem jogerős, de a szoftvergyártó addig is felfüggesztette a forgalmazást. A bíróság azért mondta ki az emberiség számára kötelező operációs rendszer forgalmazásának tilalmát, mert szerinte a Microsoft nem a szerződésnek megfelelően használta a helyi Zhongyi Electronics vállalat fejlesztéseit és kínai betűtípusait. Az ügy egészen a Windows 95-ig nyúlik vissza. Ebben és szinte az összes későbbi változatban felhasználták a Zhongyi Electronics szellemi tulajdonát képező fejlesztéseket. A Windows 7-et, és elődjét, a Vistát nem érinti az ügy, mert ezekben már nem szerepelnek a kérdéses kódok. A két és fél évvel ezelőtt indult perben éppen Barack Obama amerikai elnök kínai látogatása idején hirdettek ítéletet. A Microsoft közleményben jelentette be, hogy tiszteletben tartja a szellemi tulajdoni jogokat, és a határozat ellen fellebbezni fog. Ez egy rohadt nagy ellentmondás – de nem az első, és nem is az utolsó a cég történetében.

(Wikihírek)


Kezdeményezés a bűnözés visszaszorítására

2009.11.29.

 
Diego a dédpapira ütött. Vasrúddal. Azóta ő a főnök.

Az Criminals Union kiáll az emberibb bűnüldözésért.

Sajtótájékoztatón ismertették az Criminals Union választási programjának bűnüldözési reformra vonatkozó részleteit. A párt szerint elfogadhatatlanul magas Magyarországon a bűncselekmények száma és ennek mérséklésére a szűkös állami költségvetés miatt nincs lehetőség. A szervezet azonban megtalálta azt a módszert, amely költségkímélő módon képes visszaszorítani a bűnözést. A meggondolatlanul magas büntetési tételek miatt rengeteg ember van börtönben, ellátásuk jelentős költséget jelent az állam számára. A párt száműzné az előítéleteken alapuló és sértő "bűn" szót, amelyet az "alternatív jövedelemszerzés" kifejezéssel helyettesítene. "Konfliktusok helyett elfogadás, konfrontáció helyett együttélés!" összegzi a párt elképzeléseit Diego (hájas) Kapone, a szervezet olasz származású alapítója.

A párt a bűncselekmények számának mérséklését a következő programpontokkal kívánja elérni:

 • Jelenleg 20 000 forint az az értékhatár, amely fölött a lopás bűncselekménynek minősül. Ez mesterségesen magasan tartja a bűnözési rátát és piactorzító hatású a kisebb összegek irányába. Ha a határt 500 ezer forintra emelnénk, akkor az a bűncselekmények 90%-os csökkenését jelentené.
 • Be kell vezetni az áldozat jövedelmével arányos büntetések kiszabásának elvét. A kisnyugdíjasok kifosztásáért például a kisebb társadalmi kár szellemében kisebb büntetés járjon, mint mondjuk egy városi terepjáró feltöréséért!
 • Segíteni kell a bűnözők és a társadalom harmonikus együttélését. Ezért meg kell alkotni a rablás- és lopásetikai kódexet és meg kell büntetni azokat az áldozatokat, akik nem ennek a szellemében viselkednek a sérelmükre elkövetett cselekmény alatt.
 • Különadót kell kivetni riasztóberendezések, önvédelmi gázspray-ék és széfek forgalmazására, a bevételeket a börtönben sínylődők életkörülményeinek javítására kell fordítani.
 • A ritka és kreatív, vagy tipikusan magyar bűncselekmény-típusok hazánk jelenének fontos értékőrzői, amelyek akár a nemzeti büszkeség feltámasztására is alkalmasak lehetnek, ezért e cselekmények büntethetőségét meg kell szüntetni.

A CU biztos benne, hogy sikerül tervei mögé társadalmi támogatottságot szereznie.

(CU sajtóközlemény nyomán)


Emlékplakett Demszky Gábornak

2009.11.29.

Tiltakozó (nagy)gyűlést tartott az Autóklub, az AEE és az Négykerék Tradíció Szövetsége Budapesten.

"Elég volt a jogtiprásból, elég a megaláztatásból! Az autózás hanyatlása jelentős kárt okoz a nemzetgazdaságnak, miközben azért is harcolnunk kell, hogy az útfelületek 20 százalékát megtarthassuk magunknak." – mondta a városháza előtti téren Kovács Kázmér, a Magyar Autóklub ügyvédje kis számú közösség jelenlétében. Tiltakozott az elmúlt 20 év kedvezőtlen változásait konzerválni akaró politikai elit autóellenes és vonatpárti magatartása miatt. (Az autózás hanyatlásának történetéről lásd keretes írásunkat.) Többen tiltakozó táblákat emeltek a magasba, amelyen a kerékpáros társadalom türelmetlenségét kifogásolták. Kovács Kázmér utalt a pár nappal korábban megesett példátlan akcióra, amikor egy budai kerékpáros durván bántalmazta az elé kanyarodó autóst. A jelenlegi elégedettlenség a városi önkormányzat legújabb terve miatt robbant ki, miszerint bezárnák a Margit hídon átvezető egyetlen autóssávot. „Lehetetlen, ezzel teljesen elvágnák az autóval utazók számára Pestet Budától, kénytelenek lennénk kerékpárosok között lavírozni. (vagy lavorozni. Ez majd megnézzük egy szótárban). Persze ez nem érdekli Rogán urat, hiszen neki komoly érdekeltségei vannak a Csepel Kerékpárgyárban.”– méltatlankodott a tüntetés szónoka.

A gyűlés végén az Autóklub elnöke Ford emlékplakettet adott át Demszky Gábornak, Budapest nyugalmazott főpolgármesterének, amelyet az autósok érdekeinek védelmével és a tömegközlekedés visszaszorításában végzett eredményes tevékenységével érdemelt ki. Demszky Gábor, aki ezen a héten az Szabad Magyarországért Liberális Fórum képviseletében próbálja meg újraszervezni az egykori SzDSz–es szavazókat, megköszönte a kitüntetést és elmondta, hogy megtiszteltetés olyan kitüntetettek társaságába kerülni, mint a 29 vasútvonal bezárásáért jutalmazott Hónig Péter vagy az egykori Emberibb Parkolásért csoportból kivált, radikálisan autópárti Autókkal az Emberek Ellen mozgalom bebörtönzött elnöke. „Szabadságot Apáthy Istvánnak!”– kiáltotta Demszky zárásként.

Demszky felszólalását a téren állók heves, a városháza ablakából nézelődő képviselők pedig gúnyos tapssal jutalmazták. „Ostobaság” – summázta az önkormányzat közlekedési bizottságágának jobbikos elnöke. – „Mindenki tudja, hogy az autózás képtelen lenne kiváltani a Budapesti Közlekedési Szövetség járműveit és a kerékpárokat. Teljesen fölösleges egy olyan elavult, lassú és kis kapacitású közlekedési módra áldozni a szűkös városi forrásokat, mint az autózás. A Jobbik elvárja a kormánytól, hogy álljon ellent az ilyen pazarlásra ösztönző nemzetrontó törekvéseknek. Hatalomra jutásunk esetén számonkérésre számíthat mindenki, aki részt vesz a nemzeti erőforrásainkat arab olajsejkek és kínai autógyárosok kezére játszani akaró mutyipartiban.”

Budapest nem kíván szembemenni a nemzetközi fejlődési trendekkel. A jövő a kötött pályás közlekedésben és a kerékpározásban van. Nem kívánjuk az autózást támogatni egy olyan időszakban, amikor a kormány előrehaladott tárgylásokat folytat az Audi egy villamosgyártó üzemegységének Győrbe telepedéséről, ez határozottan rossz üzenet lenne az üzleti szféra irányába. A város már különben is nemzetközi közbeszerzési eljárást írt ki a nemrégiben felszámolt sávok helyére telepítendő facsemetékre, ennek visszacsinálása több millió eurós kárt okozna.” – nyilatkozta lapunknak Rogán Antal, LMP–s közlekedési miniszter, budapesti főpolgármester.

Egy ágazat hanyatlása:
Az autózás visszaszorulása a 2010-es évek közepén kezdődött, a folyamatban több tényező is jelentős szerepet játszott. A 2013-ban kitört harmadik világháború során, India és Kína arab országok elleni hadjárata alatt az üzemanyag szinte elérhetetlenné vált a szegény európai országok, így hazánk számára is. A világháború idején az európai kormányok igyekeztek szakítani a méregdrágává vált fosszilis üzemanyaggal, a krízisre vasútfejlesztési programokkal és a városi kerékpározás támogatásával reagáltak. A háború idején az autógyártást leépítették; emlékezetes, amikor a Mercedes vadonatúj kecskeméti üzemét néhány hónap alatt villamosgyárrá alakították át. A kínai és venezuelai erők mekkai bevonulása után érte el az olajkrízis a csúcspontját: az Európai Unió teljes területén kimondták a magánautók használatának tilalmát, az autóikat beszolgáltató polgárok ún. roncsprémium keretében 5 darab, a járművükből gyártott kerékpárt vagy 3 éves BKV-bérletet vehettek át. A háború 2018-as befejeződése után az autózást korlátozó intézkedéseken enyhítettek, de az ágazat már sohasem nyerte vissza erejét. Az újból megnyitott vidéki vasutak és a drága üzemanyag szinte teljesen reménytelenné tették az egykor virágzó autóipar jövőjét.

(Unciklopédia, Nostradamus Nachrichtendienst nyomán)


Bokros megbokrosodott

2009.11.26.

Bokros Lajos szlovákul rótta meg Szlovákiát.

A nyelvtörvény elleni magyar kampány európai színterén Bokros Lajos tegnap azzal lepte meg a brüsszeli hallgatóságot, hogy magyar nemzetiségű képviselőként szlovákul szólalt fel a brüsszeli parlamentben. A korábbi magyar pénzügyminiszter tiltakozott a magyar nyelvhasználatot bizonyos esetekben vétség kategóriába soroló és pénzbírsággal büntető szlovák rendelkezés ellen. Bokros az emberi jogokat és az európai értékeket sértő törvénynek nevezte a szlovák nyelvtörvényt. Kritizálta, hogy annak megalkotásakor nem vették figyelembe a kisebbségi magyarság véleményét, illetve hogy visszaélésekre alkalmat adó végrehajtási utasítást adtak ki hozzá, amely alkalmas a magánéletbe és az üzleti életbe történő beavatkozásra is.

(Wikihírek)
Hírarchívum
Aktuális híreink

Kampánycsend | Cáfolat | Az Overdose-paktum | Szőnyeg alá söprés | Terjed a politikuspestis | Kívánságláz | Rendőrök a villamosszékben | Súlyos tálib vereség | UnciLeaks | Ekszpícsájn | Criminals Union | Emlékplakett Dempseynek | Bokros megbokrosodott

A múltatokban turkálunk

Védőbeoltás | Énekelni fog a madárka | Letartóztatták Veszprém megyét | Iskolaév | Disznóság | Belharcok az Al-Kalyibában! | Parlamenti kommentár | Látogatás Putyinisztánban? | Végzetes H1N1 | IMF Panelfűrész-program | Tép a miniszter | Szabadlábon a szabad pápa | Közbiztonsági akció | Bizonyítványdíj | 1000 | Szemlélőbotrány | Kultúr a balhé | Az igazság odaát van | Szipolyvész | Gáz: van! | Karácsonyi híradó | Afrika nagy bajban! | Neked kakukk! | Pusztán (a) celebek | Farkasvadászat | Vesztegzár! | McKáin bukta | Gyilkos részvényesek | Konyhai IQ-zsonglőr | Vegyészmetró | Megalázó díj | Médiapiaci tőzsdekrach | Istenítélet | Uborkaszezon | Robin Hood | Európai szupergyorsító | A Wikipédia butít! | Kemény adóellenőrök | Hírhiány | Kínai szökevények | Távmunka | Giccsadó | Mellbedobás | Borg magánegyetem | Mentőmellény | Megállási tilalom | Biző Boyz | Géppisztolyos feminista | Képviselőellenes törvénycsomag | Tárgyalások | Oscar-díj | Kis késes | Párizs – Dakar

Alig kimúlt híreink

Karácsonyi pánik | Lábakelt gyógyító | Grandma-díj 2007 | Mikulásvadászat | Szánkó KRESZ | Kétéves gyorshajtó | Pisivadászok bevetésen | Éhenhalt értelmiségi | Fogy a magyar!

A közelben kimúlt híreink

Új női edző | Lázadás Los Angelesben | Aranyat érő tojás | Feszült helyzet | Újabb bombariadó | Kényszerleszállás Ferihegyen | Logisztikai malőr | Változik a KRESZ | Rejtélyes eltűnések | Érmecsere | Borzalmas helikopterbaleset | Nem kell mindig kaviár | Élőboncolt | Ellenőrjárvány a Combínókon | Kormányesőzések | Pánik New Yorkban | Fizikoterápiai Nobel-díj | Gyorsulók a mogyoródon | Szennyezett guargumi

Uborkának eltett híreink

Gólyahír | Zuhanyhíradó | Rablónyárs | Baljós árnyak | Szülinapi buli | Kémmókus Iránban | Magyar Hegyihorgász VB | Spammerfogás | Új főkapitány | Utolértük Ausztriát | Megverték Kaszparovot! | A kommunizmus szelleme

Tegnapról maradt híreink

Teddy-katasztrófa | Esztelen észtek | Álombrigád | Napkelte | Kenuszökevények | Ünnepi rövid hírek | Bolgár névváltoztató | Gyerekbarát öngyullasztó | Hajmássy megint dőzsölt | Marhalevél | Döbbenetes galéria! | Rajongó grúzbarátok | Ebdepresszió | Palikék | Meteorológia bulvárjelentés | Örökölt szerelem | Sajtószemle (-sütve) | Gyufamizéria | Afrikai palik | Vándor patkányok | Nyilatkozat

Tegnapelőttről maradt híreink

Vatikáni pacsirták | Csőtörés | Gyilkos vandálok | Szervkereskedelem | Vérfürdő a borkóstolón | Önbántalmazás | Tömegtüntetések Orrbaverőcén | Orvos jutott a Parlamentbe | Rice hadüzenete

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.