Főmenü megnyitása

Unciklopédia β

Tojer bär

Egy német nyelvű lapra jutottál!
Szerk. megj: Igazából Tojer bär neve Bärenmarke, de ez minket ne zavarjon, hiszen kit érdekel?!

KiejtéseSzerkesztés

Tojer bär - ejcsd: Tojjer ber

Története rövidenSzerkesztés

Tojer bär egy Németországból származó maci, ki egykor tejjel kereskedett.

Története hosszanSzerkesztés

Tojer bär estete az egyik ügyfelénél

Tojer bär kikiáltónak indult élete kanyargós útján. Eleinte nem vitte sokra, hisz ki akar újságot venni egy vérszomjas grizzlytől? Végül a pályafutásának harmadik napján eladott egy darab újságot. Egy tejes vette meg. Tojer bär élete innét egy kicsit fellendült, mert a tejes előfizetést rendelt.
Azonban a fellendülés nem tartott sokáig: A mackó élete sanyarú fordulatot vett, mikor a kikiáltóigazgató kirúgta, azzal az indokkal, hogy nem ad el egy lapnál többet naponta, ami 5 cent bevételt jelent naponta a kikiáltócégnek. És mivel csak egy kikiáltója volt a kikiáltócégnek, és ez pedig Tojer bär volt, érthető is, hogy elégedetlenkedtek.
Tojer bär élete mélybe veszett volna, ha a tejes meg nem szánja. Felvette tejkihordónak, és mivel Tojer bär olyan tehetségesnek bizonyult, hogy már a tejkihordó is külön tejkihordó céget alapíthatott.
Ezek után Tojer bär sorsa megintcsak sokat csúszott a mély felé. Mivel a tejes kapzsi lett, és nem adott többet 5 centnél naponta, és még rendszeresen le is szidta, ócsárolta a medve gyámoltalan lelkét. Ezt Tojer bär bírta egy darabig, de az állandó éheztetés következtével a tejet megrendelő emberhez csak üres tejesbödönök érkeztek.
Ezt persze még nagyobb éheztetést vont maga után. Tojer bär nem bírta sokáig, ki is lépett, akármilyen nagy összegről hazudozott neki a tejesember!
Tojer bär kipróbálta a festészetet, a pékmesterséget, és még kórusban is énekelt. Legmélyebb kétségbeesésében próbálkozott tehénkereskedéssel is. Ám egyet sem talált olyan jónak, mint a tejkereskedést. Visszakullogott a tejeshez, aki már örömmel várta vissza.

 
Tojer bär egykoron főleg kávéfehérítésben jeleskedett

Tojer bär élete nagy fordulatott vett, mivelhogy a tejes a kilencedik év után adott egy nap szabadságot neki. Persze Tojer bär erről mit sem tudott, így ledolgozta azt a napot is.
Ám megint változott Tojer bär élete, mert az akkor már dúsgazdag milliárdokkal kibélelt tejcég-igazgató a medve 49. szülinapján egy tejcéget alapított neki.
Tojer bär persze nagyon örült, mert így végre tudta igazgatni saját magát. Úgy döntött, hogy a cég neve a Bärenmarke lesz, végül pedig híres tejcége reklámját is létrehozta, amit ekkor a világ első TV csatornáján is sugároztak. Tojer bär reklámja benne volt a világ első TV adásban, pontosabban az M1 tévéműsorában.
Ezután sajnos Tojer bär ellustult, és már csak a reklámokban osztotta az észt. Így nem szállította senki a tejet, ugyanis ő volt a cég egyetlen alkalmazottja, vezetője és egy szem tagja. A tejkihordó cég hamarosan tönkre is ment volna, ha Micimackó el nem adja neki négy csupor mézért Róbert Gidát, a Százholdas Pagony Elmegyógyintézet igazgatóját, így a cégnek lett végre egy igazi alkalmazottja is.
Ám Róbert Gida öt évnyi rabszolgamunka után megszökött a tejkihordó cég teljes bukszájával. Így Tojer bär cége örökre a mélybe veszett. Később, három év után, ugyan kézre kerítették Róbert Gidát, de Tojer bär akkor már valamelyik sikátort bújta korgó gyomorral, és nem nagyon gondolt a sikertelen vállalkozására. Így Róbert Gidát egy szanatóriumban helyezték el, ahol nyugodtan élhette tovább a világát, mint azelőtt.
Tehát a mackó élete mélypontjára ért. Később, állandó tejmániája és egyébb beteges hajlamai miatt lecsukták a Százholdas Pagony Elmegyógyintézet legaljára[1]. Később, mikor állapota javult, leütötte ápolóit, és megszökött. Jelenleg a GDBO-ban tengeti mindennapjait, és valahol az isten háta mögötti falvacskában kallódik.


  1. Az RK vezetőjének, Vuknak a nyomására...