Főmenü megnyitása

Unciklopédia β

Szerkesztővita:OsvátA/Archívum 7

< Szerkesztővita:OsvátA

Képli©en©Szerkesztés

Ezennel hivatalosan is megalkotnám a ©cccö... Ezt Boribakter rajzolta, de komolyan. Na jó, komolytalanul. Nem nézed ki belőlem?! :) képlicencemet. :-) Ez már rajta van a feltöltendő képen, ami még nincs feltöltve, de lásd: Vita:Androméda. Boribakter 2009. december 17., 10:26 (UTC)

24 Karát SonySzerkesztés

Köszönöm szépen a köszöntést! Én is viszontkívánok békés és szeretetteljes ünnepeket! Boribakter 2009. december 22., 22:13 (UTC)

Kellemes Ünnepeket KívánokSzerkesztés

És uncis, munkás hétköznapokat!
Örömmel láttam a Kacagj, wikipédiázó! cikkben a friss szöveget. Ez mély gondolatiságával emlékeztet az Indul a Monopédia! c., eddig különösebb visszhangot ki nem váltott szösszenetemre [itt]--Linkoman 2009. december 27., 08:25 (UTC)

SzétírásSzerkesztés

Bár csábít az Unciklopédia Wikipédia-jellegű szerkeszthetősége az ilyen megoldásra, számomra mégis elgondolkoztató, hogy az egy szem Dinnyevágó ötletből hogyan miért keletkezett ennyi szubcsonk, külön-külön lapon, kereszthivatkozások szépen belső linkelve.
Én ezt a téma "szétírásának" tartom és a Wikipédián is többször felléptem e jelenség ellen.
Azt gondolom, hogy eleve humormentes lapokat fenntartani luxus. A dinnyevágót, a miskolci megegyezést és a dinnyeháborút össze kellene vonni, mégpedig a dinnyevágó címén. Demonstráljam?--Linkoman 2010. január 14., 10:42 (UTC)

Brehm rendes volt tőledSzerkesztés

Hogy megajándékoztad a cikkenyőt egy Brehmképpel és kiemelted a cím-poén-kísérletet.
Köszönöm szépen.
Hátsó szándokom is van ezzel a cikkel, hadd mondjam el.
A fantázialényeknek mindenképpen helyük van az Unciban, mivel azok is a magyar elme bájos szüleményei lehetnek.
Még akkor sincs baj, ha Hörp-jellegű, sehonnan sehová nem vezető fantáziával van dolgunk.
De a cikké puffasztott szóvicceket, fantázialényeket nem kedvelem akkor, ha a szóvicc mellett "élete nem ismert", "táplálkozásáról semmit sem tudunk", "szaporodása nem fontos" és hasonló kivattázó mondatokkal van tele az írás.
Ha ugyanis tisztán szóviccről van szó (pl. Megerle), annak az Értelmező szótárban a helye (ott is van, egyébként).
Ha valaki mesterséges lényről ír, legalább minimálisan dolgozza ki a figurát. (Ebből a szempontból a Hörp-pel sincs semmi gond.)
E törekvésemhez is segédeszköznek tartom az Unci-Brehmet: ha valami nem éri el a fentiek szerinti önálló szócikk szintjét, de egyszerű szóviccnél több, itt helye lehet.
Üdv.--Linkoman 2010. január 22., 13:28 (UTC)
Egyetértésem.
Továbbá: a hörpügyek – nehéz ügyek. Az Unciklopédia legalább annyira szabad projekt, mint a Wikipédia, hacsak nem még szabadabb. Hülyeségeket, használhatatlan vackokat is lehet bele írni. Amit lehet tenni, az pl. az, amit te teszel. Aztán át lehet írni, vagy – szavazással – meg lehet semmisíteni cikkeket. Etikai, politikai, ízlésbeli borzalmakat persze azonnal törölni lehet, kell; mindent, ami túllép egy határt, és legtöbbször meg is teszem. De jó lenne, ha nem én lennék az egyetlen, és főmumus. Az azonnali sablont is használhatja minden szerkesztő. Észre fogom venni, ha bármin ott van. Ha nem veszem észre: meghaltam és vidéken vagyok eltemetve. OsvátA Palackposta 2010. január 22., 14:19 (UTC)
Apró javítás: Mengerle. Egyébként javasolnám a táblázatos formát, mert fejléc híján kicsit nehezen követhető ez a hetven lásd. mit is jelent. Gizmóka Gismoticon1.PNGFüstjelek 2010. január 22., 19:09 (UTC)
A táblázattal egyetértek. Csak nem tudom megcsinálni. Linkoman sem. Megcsinálod? Itt a hosszú hétvége... OsvátA Palackposta 2010. január 22., 22:05 (UTC)
Re:Gizmóka:
Remélem, nem a Mengerle-elírás volt a legfontosabb hozzászólásod a témához. Mint szóvicc egyébként sem a kedvencem.
Ha a "lásd még"-re is kis figyelmet fordítanál, láthatnád, hogy ezek a lásd mégek meglevő cikkekre mutatnak. Azaz: ezekből a cikkekből vagy kiderül a vonatkozó adat, vagy sem.
Ha nem tetszik a dolog, akár törölhetők is ezek sorok, ezeket a cikkeket nem én írtam, csupán még egy lapról elérhetővé szerettem volna tenni.
Ha pedig a táblázat fejrészét megcsinálod, állati v. emeberi nagy köszönetet kapsz érte.--Linkoman 2010. január 22., 22:15 (UTC)
Valóban vannak gondjaim a széptáblátozással.
A lásd még-en viszont nincs mit változtatni.

Sejtettem... :) --Hirvekürpa 2010. február 5., 10:43 (UTC)


Bonjour !Szerkesztés

Szia!

Újra köszönöm szépen a javításaidot! Tudni akarod, hogy miért utálom a svájciakat? Képzeld egy patkányt: egy rendes patkány legyen, csak egy különbség van minden másik patkánytól: 25 kantont utál. Ha ez sikerül neked, akkor elképzelsz egy svájcit. Hát te szeretnéd? Pontosan. Különben én nem vagyok svájci, hanem français, csak három év alatt laktam Svájcban ... kellett ... de ne sírj e szomorú történelem miatt, túléltem. Üdv, 83 (virgule) et tout le reste superflu est un rat.  2012. november 31., 27:71 (ÛTC)

Persze, Budapesten nem kell utálni. Dél-Afrikában se. Ott kedvesek az emberek. De Svájc másként: hiszen a svájciakat mindenkinek kell utálnia, annak is, aki maga saját svájci. De minden kantonban azt mesélik egymásnak, hogy mit csinálnak a többi kantonokban (például a Bääärn kantonban azt mesélték, hogy a mienk az egyetlen kanton, ahol nem esznek patkányhúst), ezért a svájci lakosság már nem érzi, hogy mennyire utálja saját kantont: a többieket sokkal többet utálja. Île-de-France-ban is utáljuk az északat vagy a nyugatot, de a mi utálatunk nem olyan szörnyű és erős, mint a svájciaké, akiknek szükséges utálni, mert amúgy ezenkívül unatkoznanak ilyen untató országban.

Látod, hogy Svájc nagyon gonosz és ostoba ország. Elhiheted nekem, hogy én három évi svájci tartózkodás után ismerem ezeket a patkányfejeket. --83 (virgule) et tout le reste superflu Viens me casser les pieds !  2012. november 31., 27:71 (ŰTC) 2010. február 28., 10:27 (UTC)

Szerkesztő:PietroScheisse‎Szerkesztés

Tudod, a "Scheisse" szó németül azt jelenti, hogy "SZ*R". Nem tilos olyan név? 83 (virgule) et tout le reste superflu est un rat.  2012. november 31., 27:71 (ÛTC)

FrisshírSzerkesztés

Próbáltam törölni az Árpád-ház + 1301-et, nem sikerült.
Hugyan kell?--Linkoman 2010. március 1., 12:59 (UTC)

UnMeta announcedSzerkesztés

Hello my dear, come to inform you that in UnMeta due to complaints by several Uncys on the frequent problems of server. Was created this page: Report a problem to serve as interlocutor to the complaints of HU-Uncy, as well as others.

I do not know but I became a bureaucrat Desgalipedia (Galician Uncy) and their relations have been friendly, nominate Ambassador HU-Uncy in Desgalipedia. Rhubella Rat.jpgRhubella Marie, a patkány preppie zoknibábja 129 preppieditsRhubella.jpg 2010. március 10., 01:12 (UTC)

AnyádSzerkesztés

Köszönöm a gondoskodást. Így a satnyareményű csíra is szárba szökkent.--Linkoman

Bérleted vanSzerkesztés

...a köszönetemre az általam megkezdett izékbe csempészett remek képekért. Most éppen a Zsebfáklya kapcsán.--Linkoman 2010. március 20., 20:22 (UTC)

Urgent Message from UnMetaSzerkesztés

I ask attention to all the page to report problems is this link feel free to report the server problems. All 10 major Uncyclopedia with representation in UnMeta (Uncyclopedia, Oncyclopedia, Desgalipedia, Yankisiklopie, Hikipedia, Neciclopedie...) will be convened to report the problems from now. Rhubella Rat.jpgRhubella Marie, a patkány preppie zoknibábja 129 preppieditsRhubella.jpg 2010. április 7., 15:05 (UTC)

DugóbuliSzerkesztés

Magyarországon vagy bármelyik másik országban én is válaszoltam volna a bulit. De Svájcban a szórakozás másként. Már egy-kétszer jártam egy svájci bulira, de csak arról vitattak, hogy melyik patkánynak a legnagyobb csatornája van, melyik kanton a legbutább, ha a bejövő külföldieket rögtön kell megölni vagy előbb kínozni stb. (o)st(o)b(a). Külföldiként inkább nem menni egy svájci bulira. 83 (virgule) et tout le reste superflu est un rat.  2012. november 31., 27:71 (ÛTC)

KezdőlapátSzerkesztés

Kösz, most csak ennyire futotta.:-) Gizmóka Gismoticon1.PNGFüstjelek 2010. június 2., 18:20 (UTC)

TesztSzerkesztés

Üzenek nekem. Mert éppen mintha nemműködés lenne. OsvátA Palackposta 2010. június 23., 17:47 (UTC)

UnMeta mensageSzerkesztés

I apologize for the intrusion of his work, my dear. But I would not mind if I publish a letter of repudiation of UnMeta on your forum. Do not know if I know but besides being Desgalipedia's bureaucrat, sysop of UnMeta too.

I think the more people know the situation that is happening in UnMeta and will be better to avoid any threats coming from Wikia. The case is the next few days Wikia copied the domain of Dutch Uncy that belongs to the server Carlb and one of the sysops there issued a letter of repudiation. [1]

The great threat that hovers all uncys is to solve Wikia also copy a field to unciklopedia. So I am announcing to all uncys where I have good relations with sysops. And how should a sister Uncyclopedia, such as galician uncy.

Please wait for your permission without delay

Regards, Rhubella Rat.jpgRhubella Marie, a patkány preppie zoknibábja 129 preppieditsRhubella.jpg 2010. június 25., 22:01 (UTC)

Igazán szeretném tudni, hol van a kategóriában fórumok (bocs, ha tudásom a magyar nem hatékony) Rhubella Rat.jpgRhubella Marie, a patkány preppie zoknibábja 129 preppieditsRhubella.jpg 2010. június 25., 22:11 (UTC)

OsvátA I need an answer please. Some Uncyclopedia are doing a manifesto against the Wikia. She resolved to create versions of Uncyclopedia for its own profit and disrespecting Carlb and Uncyclomedia. I need to know if you guys have a forum to pass this manifesto. I would appreciate your Uncyclopedia also participated.

If I post in the original English and someone who knows the language and can translate it to Hungarian, so the whole community would know that we are trying to protect those individuals who are disrespecting the Uncyclomedia and aiming their profits.

Therefore, I must indicate the category of forums I hope you understand. Otherwise, one day they resolved to create a version of your copy and your articles uncy go. I am alert to that. If not look in UnMeta very uncomfortable about it. I'm looking for the most other uncys to fight for a common cause.

Regards, Rhubella Rat.jpgRhubella Marie, a patkány preppie zoknibábja 129 preppieditsRhubella.jpg 2010. június 26., 18:06 (UTC)

Lusta szerkesztő és a gépi fordításokSzerkesztés

Kedves Mester, miközben mémként borzongnak a szerkesztőtársak azon, hogy "kispajtás"nak tituláltam egy nyilvánvalóan zsenge és tájékozatlan szerkesztőt (rákutattam: Te is többször alkalmaztad ezt a kitételt, de mindegy).
Nos, a gépi fordításoknál magam is belátom, hogy nem néz ki jól a CTRL C + CTRL V kombináció, csakhogy az elsődleges ennek a kincsnek a megmentése, és csak utána jöhet a takarítás. Hasonlattal: a kaleidoszkópot is rögzítenem kell, ha meg akarom neked mutatni, mi állt éppen össze benne.
Tehát a figyelmeztetéssel egyetértve, azon gondolkodom, hogy esetleg "Gépi magyar - magyar szótár" szócikkbe dugnám az összes eddigi szöveg legmurisabb kifejezéseit (pl. Liverpool az X folyó partján hazudik), a többit meg törölnénk.
Mit szólsz?--Linkoman 2010. június 30., 14:24 (UTC)
Köszi a kedves választ.
De azt komolyan gondolom, hogy több ilyen nyelvészeti kategóriájú cikket össze lehetne kicsit tömöríteni, mert pl. a John Cena az angol Wiki 20 oldalas (!) cikkének a gépi mütyürkézéséből származik , a legépifordított rész szerencsére csak az eleje.--Linkoman 2010. június 30., 15:10 (UTC)

Tárgyak az osztálytermi tábla feletti polconSzerkesztés

Nálunk Samantha Fox volt kifüggesztve. Kár, hogy éppen most veszett meg, mert megharapta egy macska.Olaszországban bezzeg nem fordulna,hogy macskák lófráljanak egy étteremben. Rögtön jönne a grillvillás fickó...
Tapsikolós elvtárs is ki volt függesztve. Mármint egy darabka bőr belőle... :-)
Svejkről nekem a pár forintos Olcsó Könyvek Könytár jut eszembe. A kicsi könyvek között pedig megjelentették a Hódító Roburt is...
Pár napja nem nézem a Híradót. Megint felfüggesztettek valakit?

Gizmóka Gismoticon1.PNGFüstjelek 2010. július 5., 16:10 (UTC)

Friss változtatások lapja már 2 napja nem frissül!Szerkesztés

Gondolom, Te is észrevetted.--Linkoman 2010. július 14., 10:56 (UTC)

SzaporulatSzerkesztés

Örömmel látom, hogy szaporodik az adminállomány. Most már szabad lemondanom? Karmelaposta 2010. július 19., 06:44 (UTC)

Hadd idézzem Luke Skywalkert és Frodót… „NEEEEEEEEEEEEEEE!!!” :-( Boribakter 2010. július 19., 07:54 (UTC)

Lelkiismertfurdalást csökkentendő mentem volna, de ha a teljes tétlenkedésemmel együtt is kellek, akkor jó úgy is. És igen, válasszunk meg téged is bürónak. Jelöltelek, az aláírásod és a dátumok még hiányoznak. --Karmelaposta 2010. július 19., 09:51 (UTC)

Csatlakozom hórukklánynak, amúgy én meg voltam győződve, hogy eddig is büró voltál... Most már digitforma szerint is az leszel :-) Boribakter 2010. július 19., 09:58 (UTC)

SzenthülyékországaSzerkesztés

Nagyon el vagyok keseredve, mert én meg olvastam és rémes élményem van: miközben én próbálom viccesre venni a dolgot, a szerkesztő (aki időközben szerzővé öntudatosult) egyre komolyabbá és eltökéltté válik. ("Ímé, az igazság, hiába röhögtök rajta).
Csakhogy az általa leírtak nem sokban különböznek klasszikus mélypontuktól a Barányia esetében.
Azért kérlek, hogy mégis olvass bele, mert ez a szöveg így, hogy is mondjam: zavarba hoz. Mondjuk pl. O.V-ral kapcsolatban, mert ahogy Gy. F-fel kapcsolatban is nemtelenek voltak némi szövegek, ez meg vele szemben az.
Sajnálnám, ha ezzel megint kihúznám a "demokratikus" gyufát.... --Linkoman 2010. július 20., 17:52 (UTC)
Éppen az a bajom, hogy egyszuszra való szitkozódás az egész, valakinek a véleménye az országról, alulnézetben. Ez még nem lenne baj, ha nem a "mocsok külföldiek megmérgeznek minket a pótkajájukkal" és "O.V. = orbánc stb.) dominálna.
És ő ezt tök komolyan gondolja.
Akkor írja át a blogjába, gondolom..--Linkoman 2010. július 20., 18:07 (UTC)

Ne bántsd a csehszlovákokat: nincsenekSzerkesztés

Eszem ágában sem volt. A Fábry-i mélységeket meg sem céloztam (lásd még: Lenézés, humornak álcázva).--Linkoman 2010. július 22., 12:22 (UTC)

22Szerkesztés

Kérhetném a 22-es csapdája visszaállítását? Végzett vele a törlési fűnyíró. Így béna kacsa lett a kiléphetetlen 22-es kört alkotó három lap. Gizmóka Gismoticon1.PNGFüstjelek 2010. július 22., 16:00 (UTC)

KFTSzerkesztés

Köszi! Nem is tudom, ez hogy juthatott eszébe bárkinek is? Persze, tudom, adott volt, de szegény Karla, meg az emléke. Jaj. Akármit is csinált, csak ember volt... De ezt mi tudjuk. Boribakter 2010. július 28., 20:39 (UTC)

Re: tucker fuckerSzerkesztés

Bocs, fogalmam sincs, ki az a karla tucker, csak nem bírtam ellenállni a rossz viccnek, természettől fogva huncut vagyok :-). Gubb the Skaarj Slayer 2010. július 29., 20:34 (UTC)

A huncutsággal nincs gond. De kell valakinek lenni, hogy ne játsszunk ilyen huncut játékot a nevével? :-) Boribakter 2010. július 29., 20:38 (UTC)
Yes check.svg.png Megoldva


FőzőcskeSzerkesztés

Kösz. Majd Uncinews-ba megy. Csak ne lenne ott az a sok formázás - azért vannak a gyorshírek, hogy megússzam... :-) Gizmóka Gismoticon1.PNGFüstjelek 2010. július 31., 16:56 (UTC)

Tiéd a büróerőSzerkesztés

Érzed amint szétárad az ereidben? Éppen most ruháztalak fel az Erővel. Gratulálok. Karmelaposta 2010. augusztus 1., 22:22 (UTC)

A bitbillegtetés így történik:

  • A biten billentendő szerkesztőnél rákattintasz arra az eszközök menüjében, hogy Szerkesztő közreműködései;
  • A Szerkesztő közreműködései lapon felül katt arra, hogy szerkesztői jogok beállítása;
  • A Szerkesztői jogok beállítása lapon:
  • Bepipálod a bitnek megfelelő négyzetet
  • Beírod az indokot az Ok: mezőbe;
  • Rákattintasz a Szerkesztőcsoportok mentése gombra.
  • Gratulálsz.

Ennyi.

Karmelaposta 2010. augusztus 2., 10:01 (UTC)

Vivát, vivát :)Szerkesztés

Köszönöm szépen, viszont kívánom a bürósághoz. :-) Boribakter 2010. augusztus 2., 08:55 (UTC)

Köszönöm, gratulálok az Unciklokrata kinevezésedhez.:-)Gizmóka Gismoticon1.PNGFüstjelek 2010. augusztus 2., 17:36 (UTC)

KérésSzerkesztés

Megkérhetnélek, hogy töltsd át a Ne légy baromállat! eredeti wikipédiás változatához alkalmazott képet? Az Unciba valónak tartom azt is, csak nem tudom, hogy kell csinálni. Előre is köszönöm (és persze ismételt gratula az Übü-rock-ratataságodhoz. )

--Linkoman 2010. augusztus 6., 20:25 (UTC)

TiborcSzerkesztés

Sajnálom, ha untattalak volna a Sztrana szvjatüh szamoscsedsih szócikk ügyében, de sajnálom, ilyennek hozott a Murillo (bocs, a Goya).
Sajnálom a Tiborc-dumát, de látnom kellett: monobloggerünket ez sem téríti le a monoblog-vágányáról. Töröltem hát.
Remélem, nem azonosítod velem ezt a céltalan szellemtelenséget.--Linkoman 2010. augusztus 6., 20:47 (UTC)

MonoblogSzerkesztés

Megnéztem ennek a szócikknek a laptörténetét, és elhűltem. 2009 februárja óta forralja a kedélyeket az Unciklopédia terében. Megéri ilyen hosszú ideig bosszankodnunk rajta? :-) A szerzője amúgy is komolyan gondolja. Én meg anno nyitottam egy blogot, amikor dettó ilyenem volt, nekiadnám szívesen, én már nem használom. Na, de ezt inkább felvetem neki. Akkor inkább felteszem Szavazás törlésre, addig is megjelenhet, megvédheti, demokratice, vagy mi. Boribakter postája 2010. augusztus 7., 09:41 (UTC)

Fel is tettem. Boribakter postája 2010. augusztus 7., 11:53 (UTC)

Sablonnás tojásSzerkesztés

Átraktam. Most éppen több a hír, bezzeg, amikor kevés, akkor a bal oldali hasáb a hosszabb. Tervbe van véve egy Napi időjárás sablon balra.

(A Tiszántúlon enyhe meteorzápor várható). Gizmóka Gismoticon1.PNGFüstjelek

PipacsSzerkesztés

Köszi a képet, ez így az igazi (mivel én nem szoktam képeket felküldeni, csak az archívban kutakodom és néha csak hasonlókat atlálok. Még 1x: Köszönöm.--Linkoman 2010. augusztus 15., 15:29 (UTC)

Azt hiszemSzerkesztés

Azt hiszem, előveszem az orosz nyelvkönyvet a polcról... Nem árt(ana) használnom. Ócseny szpaszíbám! :-) Boribakter postája 2010. augusztus 18., 16:59 (UTC)

Visszatérés OsvátA/Archívum 7 felhasználói lapjához.