Főmenü megnyitása

Unciklopédia β

Szerkesztővita:OsvátA/Archívum 3

< Szerkesztővita:OsvátA

kat: uncikkekSzerkesztés

Bocs, elkezdtem szétválogatni a kategóriát alkategóriákra. Nem tudtam, hogy akarsz egy listát, ami tartalmaz minden cikket, így nem folytatom ezt a munkát, de megjegyzem, a kategóriát szvsz a Speciális lapok: Az összes lap listája funkció jól pótolja. Gubbubu 2007. március 22., 10:23 (EDT)

Szerintem tévedsz: ez nem a Kategória:Uncikkek-et, hanem a Speciális:Allpages beépített sablont használja. Teszteltem egy lapon: töröltem az "Uncikkek" kategóriából, de nem tűnt el a fent említett, a kezdőlapon linkként szereplő listából. Így továbbra is fenntartom, hogy az "Uncikkek" kategóriába felesleges minden szócikket betenni, mert ha lesz 10 000 cikkünk, kezelhetetlenül nagy lesz a kategória. Már most se semmi, több cikk van benne, mint amennyit egy nap alatt értelmesen be lehet kategorizálni. Gubbubu 2007. március 22., 17:08 (EDT)

Re: Hálás közönségSzerkesztés

Köszönöm a kategorizálásért hálálkodó üzeneteket, folytatni is fogom, de az utóbbi napokban egyszerűen nem működött a szerver, 90%-os lehetetlenségi valószínűségűvé téve mind a munkát, mind a válaszüzenetek küldését. At aktuális szavazáson, ha már okafogyottnak lett minősítve - bár gondolon, az üzeneted küldése után - akkor nem kívánok részt venni. Gubbubu 2007. március 29., 04:46 (EDT)


HOZZÁMSZÓLÁSAIDAT E FÖLÉ A VONAL FÖLÉ, VAGY ALÁ ÍRD!

Csináld magadSzerkesztés

A kórbonctan nem az én leleményem, csak egy kicsit tovább gondoltam. Persze, el lehet gondolkodni egy szócikken. Most viszont nekiálltam egy érdekes dolognak, hamarosan mutatok belőle.Üdv. Hat.

A hogyan cikkekből lehet akár jó kis sorozat is. Javaslom, vezessük be a Csináld magad! kategóriát. (Egyébként nem tudom, jól üzenek-e így, illetve, ha te üzensz nekem, akkor milyen módokon válaszolhatok?) Hat

Te meg énSzerkesztés

Te azt hiszed, hogy én nem értem, én med azt, hogy te. Miután a törléslapon feltettem a kérdéseimet, leültem a TV-vel szemben és újra végignéztem a "Mágnás Miska" c. filmet. Már sokadszor! De színházban is többször láttam, kiváló színészekkel és műkedvelőkkel egyaránt. Biztosan te is láttad valamelyik csatornán, vagy színházban. Hát ez a kis vers az ott elhangzottakhoz képest ...

Jelzőket lehet aggatni, félni is lehet, hogy majd ránk szólnak valami felsőbb helyről, de ez rossz beidegződés. Itt azt a kis kedves humort kellene díjazni, és nem cirkuszt, vagy botrányt szimatolni.

Tudom át irta valaki, de így pont a lényeg veszik el belőle, hát ezért nem értem, meg azért mert nagyon kemény a fejem és ezzel arányosan gyenge a felfogásom is. Ha te így érzed jól magad, akkor most biztos jó kedved van. Örülök neki, - Üdv. » KeFe « * vitalapom 2007. április 1., 12:03 (EDT)

OK. Azthiszem túltárgyaltuk. - Üdv. » KeFe « * vitalapom 2007. április 1., 12:09 (EDT)

Piréz rontásSzerkesztés

Szegény, elnyomott piréz nemzetet megvuduzták. Hogy levetted a rontást, köszönet érte.--Hat 2007. április 2., 21:58 (EDT)

Egy vers, két kérdésSzerkesztés

Szia, hogyan kell átnevezni egy cikket? Konkrétan: a Frottír tapírt kellene Pozitivista verssé minősíteni, mert az a való igazság. Másik: néha elérhetetlen az oldal, miért is; miért nem az ellenkezője (és miért nincs ingyensör csak úgy?)? Számsor 2007. április 3., 03:39 (EDT) --- az én vitalapomnál válaszoltam valamiért , ehhez plusz hozzászólás: volt már unci találka? Számsor 2007. április 3., 05:00 (EDT)

Ezt - erre válaszul - aláírom: nagyon rosszul működik a szerver az utóbbi időben, elérhetetlen az unci- wiki. Gubbubu 2007. április 6., 17:44 (EDT)

AdminkérdésSzerkesztés

Ha blokkolom sajátmagamat, azt vajon fel tudom-e oldani? (Mert már kezdek túl sokat randalírozni.) Én

tapasztalataim szerint igen... sőt elvileg névtelenül is be tudsz jelentkezni hiába ikszeled be azt hogy ne tudj.. de ez utóbbit nem próbáltam élesben csak az önblokkolást. Üdv --Dami 2007. április 8., 17:52 (EDT)

WikiEdSzerkesztés

Nem akarom megállapítani a halált, de van egy olyan érzésem a személyes javascriptek nincsenek bekapcsolva itt az unciklopédián... Ezt arra alapozom, hogy ha megnézed egy oldal forrását, akkor nem találsz benne egy fiányi utalást a monobook.js-edre (én legalábbis nem találtam). Egy kevésbbé álmos időben megkérhetem a fejlesztőket IRC-n vagy a levlistán hogy kapcsolják be, a kérdés, hogy a Wikipédia és az Unciklopédia fejlesztői (illetve a szerverek karbantartói) egybeesnek-e... Üdv--Dami 2007. április 8., 18:27 (EDT)

PiafSzerkesztés

Sorry, de szerintem a szőjáték lényege veszik el, ha kijavítod a helyesírást, és azonnal linkeled. A hivatkozás elég a lábjegyzetben, ha te is úgy gondolod.--Hat 2007. április 23., 03:11 (UTC)

ZoknyiSzerkesztés

  :D a rettenetes zoknibáb 2007. április 26., 21:26 (UTC)

Hogy lehet hogy szerkesztésnél angolul látom a copyright-szöveget?Szerkesztés

Igazából ez még nem is annyira fontos és/vagy érdekes, hogy esetleg problémázzak és/vagy NCurse-nél érdeklődjek; viszont az már interesztálóbb, hogy a lap mentésénél időnként elsőre valami Zero reply-jal kedveskedik. Scootergoblin 2007. április 29., 11:29 (UTC)

IE-t nem igazán használok, legalábbis itt sose szerkesztek azzal. A Wikipédián így-úgy vagyok járatos, néha felmegyek, mer hasznos hely, amúgy nem is vagyok ott szerkesztő, csak IP-címmel néha... :) Lehet, hogy utánakérdezek a dolognak, kösz a tippet. Gabriel vita 2007. április 30., 18:56 (UTC) (most csak két órát késik...)


Re: k&k sorokSzerkesztés

  1. A noinclude tag bekategorizálja a sablont a megadott kategóriákba; de megakadályozza, hogy a kategóriába minden lap bekerüljön, amelyben a sablon szerepel. Ez hasznos, mert minden sablont be szoktam tenni a Sablonok kategóriába, de tag nélkül bármely cikk is idekerülne, amibe beilleszted a sablont.
  2. Megpróbálom.
  3. Sajnos, botozni csak a tanítványaimat tudom, ha az ombucman nem figyel oda :-)). Gubbubu 2007. május 3., 16:00 (UTC)

AmnéziaSzerkesztés

Nekem jó az Amnézia is. Bár lehetne valahol egy olyan alkategória, amely csoportosítja a (fiktív) országokat... vagy már van is csak Amnéziában jártam.

User:Gizmóka

Aha.Né, mán tudok unciklopédül. Kösz. Gizmóka 2007. május 4., 15:09 (UTC) Részemről mehet. Bár konkrétan a Világvége szélén Agorafóbia áll, de ettől függetlenül még oda fognak találni Amnéziába. Vissza meg úgyse' jönnek.Gizmóka 2007. május 4., 15:29 (UTC)

Idióta törvényekSzerkesztés

Kérek bizalmatlansági szavazást, érdemes lenne-e magyarra átfordítani a világ legostobább törvényeit (mármint a hazánkon kívülieket :) ) egy új kategóriában. Nem feltétlenül/eredendően kreatív, de mit lehetne még hozzátenni például olyan sírvavigasztó jogi leleményekhez, mint például: Kaliforniában vadászati engedély nélkül nem lehet egércsapdát kihelyezni, Alaszkában nem lehet kilökni jávorszarvast mozgó repülőgépből?! Gizmóka 2007. május 14., 16:02 (UTC)

PörgőrúgásSzerkesztés

Én csak poénnak szántam, semmi személyes indokom nem volt az elkövetésre. Különben is, vannak tanúim. Jól megfizetem őket.... :) (Minden nagyon szép, mindennel meg vagyok elégedve. Nem emlékszem ezt ki mondta, de utána mintha fejbe puffantották volna egy kocsiban. Talán JFK?) Ne mán, hogy Chuck Norris nem járt még az Unciklopédiában...Gizmóka 2007. május 16., 07:22 (UTC)

90 fokSzerkesztés

Azt hiszem, a másik perjelet kellett volna használnom, mert így létrehoztam egy teljesen értelmetlen új felhasználót (bár az eredeti felhasználó is értelmetlen...) Ha a slash felső csúcsát 90 fokkal elforgatnám jobbra (pozitív irányba?) az alsó csúcsa, mint centrum körül, akkor megkapnám a "/" karaktert... Gizmóka 2007. május 18., 12:46 (UTC) Ma nem(sem) vagyok formában, mert nem láttam ikonocskát, akárhogy frissíttetem a Rókát, meg a Sydney Operát. Valamit a "beállításaimnál" szúrhatok el, vagy akárhol máshol.Gizmóka 2007. május 18., 18:16 (UTC)

Na, győztem. Kiírtottam a megjegyzéseket és most műxik. (Mázli, hogy a javascript konzol plug-in-em nyaffogott a "vélt" hibák miatt a megjegyzéseknél). A gratulációt köszönöm. (Akkor a szokásos módon fizetek érte a telefonos futárnál).Gizmóka 2007. május 19., 13:30 (UTC)

101 tippSzerkesztés

Fogyókúra: Erősen töprengek a többin. Britney fotója nem a példakép, ő maga a kezelés... Hízókúra: El nem tudom képzelni, hogyan lehetne elhízni. Jelenleg a "101 tipp a szüzességünk elvesztéséhez" munkanevű oposszumomon dolgozom. (A kedvencem a 101 (157) dolog, amit nem akarsz hallani a varázslóinasodtól,de ez csak egy szimpla fordítás lenne , meg jónéhány csak a hasonszűrű fantasy fanatikusoknak okozna feledhetetlen könnycsorgulászást). [2] [3]

Pap: A francba, ez zsákutca. Papnövendék: Fel tudod támasztani, Mester? Gizmóka 2007. május 21., 18:15 (UTC) Egy enyhén füstölgő pocsolya esetében aligha lehet beszélni tetszhalottakról. Gizmóka 2007. május 22., 07:08 (UTC)

(Re → ugyanitt, az egyszerűség kedvéért): Már-már értem. OsvátA Palackposta 2007. május 22., 07:13 (UTC)

101 hibaüzenet: Én szóltam... (Akárhogy számolom, nincs meg az 51, még lábjegyzetekkel sem. Ez a kedves vásárló megtévesztésére alkalmas cselekménynek minősülhet bizonyos konzervatív jogértelmező körök véleménye szerint). Gizmóka 2007. május 29., 07:39 (UTC)

101 OKJ. Nekiállok. Bár a szervezeti munkatervemben az iraki útjelző táblák lennének soron.Gizmóka 2007. június 15., 08:01 (UTC)

TemplatesSzerkesztés

Ismerős dolog nekem is ez a fajta sablonozás, átírom a kategóriát. Az öt inglis-sablon meg szerintem most már maradjon ha van... Scootergoblin 2007. május 15., 15:40 (UTC)

LolpédiaSzerkesztés

Ja, hát mindegy, törölheted, annyira nem vicces, inkább érdekes. Az unciklotron jobb;) Számsor 2007. május 16., 19:36 (UTC)

101Szerkesztés

Ja, bocsánat... üzenetet vettem. Scootergoblin 2007. május 31., 17:39 (UTC)

KatedzsoriSzerkesztés

Vettem kapitány, legközelebb figyelek a kategóriásdira. Meg javítom amit kihagytam:)

A láírásSzerkesztés

LÁLÁLÁ... uppsz pardon.
(MetaMorfoziS 2007. június 10., 16:39 (UTC))

KezdőlapSzerkesztés

Csak egy halkan nyüszítő ötlet: lehetne a kezdőlapon egy " a nap mondása" bejegyzés. Például: Te ma már megölelted a BKV-ellenőrödet? (Hátha sikerül közben visszalopnod azt a pénzt, amit az előbb fizettél ki neki büntetésként).

↑ Ezt nem tartom jó ötletnek, részben azért mert nem követendő magatartás, részben azért mert morbid, ami nem egyenlő a humorossal... KeFe

Re:Szerkesztés

Egy piros linket szüntettem meg vele, a szöveg pedig nem fontos, maradhat így! - Üdv. » KeFe « * vitalapom 2007. június 12., 05:13 (UTC)

BékaSzerkesztés

Ez most csak poén volt? A kép copyright-free. [4]

A copyright-free képek már csak ilyenek. Ha jók, nem szabad felhasználásúak, ha meg azok, gyengék (vagy nem léteznek). Momentán nem volt saját békás fényképem, pedig direkt csináltam nekik egy kerti tavat, de csak nem jönnek a nyavalyások, amikor a szakirodalom szerint maguktól oda kellene találniuk... :}) Gizmóka 2007. június 13., 09:48 (UTC)

KRESZSzerkesztés

Kösz a galériát. Még visszavan az éretlen aknaszedés és a dinamitrudakkal tilos a bemenet táblám... Meg a többi hétszáz.... (Gombafelhő; depressziós/öngyilkos zóna; hittérítőveszély; olajmező: nyílt torkolattűz használata tilos; szeretkezz, ne háborúzz+egy felajzott teve...; Vigyázat, diplomáciai küldöttség: sebességhatár vége...)Gizmóka 2007. június 17., 18:09 (UTC) Ezek az arab jelek megbolondítják a lábjegyzetet, megcseréltem a sorrendet.Gizmóka 2007. június 19., 08:02 (UTC)

Tilos a b☻menet:Szerkesztés

  • Tilos a b☻menet: (←) Közösülés tiltása.

Az a zárójeles balramutató nyíl azt próbálja mondani, hogy a mutatott irányba olvasandó. A takart betű pedig visszafelé olvasva felesleges. Ha csak ezért örölted, bár ez is egy ok, de lehetne még más kifogásod is... - te tudod. - Üdv. » KeFe « * vitalapom 2007. június 17., 19:44 (UTC)

BejelentkeztemSzerkesztés

Villy voltam, csak más géphez ültem, és nem vettem észre idejében, hogy nem vagyok bejelentkezve :) Most amúgy e fölé kellene írnom? Fővárosi 2007. június 18., 19:32 (UTC)

ÉletszerűSzerkesztés

Valahol volt egy kért lapok szócikk, csak nem találom... Megírásra bocsátom szócikk ötletemet többségi részvényért cserébe: "Életszerű" és/vagy "nem életszerű" címmel. Egyre többször hallom egyértelmű bűnügyekkel kapcsolatban ezt a kétértelműsítő kifejezést, és egyre kevésbé értem. (Ár)verés indul. Gizmóka 2007. június 26., 16:31 (UTC)

Visszatérés OsvátA/Archívum 3 felhasználói lapjához.