Főmenü megnyitása

Unciklopédia β

Módosítások

Való(tlan) világ

Nincs méretváltozás, január 30
Vagyis
==Vagyis==
Egy [[tampontévé|kereskedelmi csatorna]] propagandájában a ''Való világ'' a valódi, reális kép az emberről, egy közel 190 m²-es összterületű, luxuslakásnak (a luxuslakás pedig villának) álcázott szociális otthon, amely speciális mentális zavarokban szenvedő emberek ideiglenes<ref>Legalábbis ők azt hiszik...</ref><ref>Nincsenek ugyan rácsok, de feltűnt, hogy innen sem lehet kijönni?!</ref> szálláshelye. A Való(tlan) világ tudományos céllal született: nem szakosodott a betegek gyógyítására, hanem állapotuk súlyosbítására, hogy a világ előtt feltáruljon, meddig képesek ezek betegségükben eljutni. Akik ide bekerülnek , a következő tünetekkel rendelkeznek: feltűnési viszketegség, túlzott jólét, szánalmas és semmit érő semmitérő létezés, beképzeltség, átmeneti celebbé válás vágya, pénzhajhászás, masszív és többszörös szenvedélybetegség miegymás.
A Való(tlan) világ létrehozása mögött rendszerint a féktelen embergyűlölet lappang. Távolabb szemlélve azonban egy határozott cél mozgatja mindezt. Az emberek a rendszeres szociális támogatásból annyira ki tudnak jönni, hogy képesek legyenek egész nap a tévé előtt ülni. A szociális támogatás kiosztása nem kerül sokba, így rengeteg pénzt meg lehet takarítani, ha minél több alacsony képzettségű, csak alkalmi munkára képes ember termelődik ki Magyarországon, amely jó fogyasztója lesz a kereskedelmi csatornáknak, s fittyet hány az életre. A tévé készülék így felléphet a magyar emberek kizárólagos iskolája és templomaként, a [[politikus]]ok pedig mentesülnek attól, hogy a szokványos munka<ref>Pasziánsz, egy pártállástól függően kiosztott napilap elolvasása hét-nyolc óra alatt</ref> helyett más komolyabb, integratív és építő tevékenységet végezzenek.
Ezidáig négyszer 9-szer nyitották meg a Való(tlan) világ szociális otthon otthont és a mind a négy 9 esetben az elzárt betegek állapota súlyosbodott: három hónap elteltével klausztrofóbiát kaptak.
===Az Ápoltak Köre===
Oki kórtünetei súlyosbodtak néhány hónapon belül és társait csaknem a teljes idegösszeomlás szélére sodorta.
A másik fontos és lehető legsúlyosabb betegségben szenvedő alany: Majka. Majka patológiai eset, hihetetlen mértékben túlfűtött benne a határt nem ismerő rasszizmus: ez szinte leírhatatlan gyűlöletben nyilvánul meg, amit az értelmes beszéd és az élő, természetes nyelvek iránt érez. Gyűlöl minden értelmes szót, sőt még azokat , akik művelik, fejlesztik a nyelvet, az irodalmat és a helyes kiejtéstis. Feltett szándéka, hogy kiirtja teljesen a nyelveket és helyette a zagyvaság teljes káoszát hozza el a világra. Szűnni nem akaróan összefüggéstelen, érthetetlen hangokat ad ki, vagy pedig nyomdafestéket nem tűrő, leírhatatlanul ocsmány stílusú szavakat harsog és mindezt szünet nélkül . Tisztában van azzal, hogy tevékenységének minden részletét közvetíti a kamera és [[Kis undokok|gyerekek]] is nézik. Munkája el is érte a célt, mert nemcsak a nézőket, vagy gyerekeket sikerült arra rábírnia, hogy példáját kövessék, de még lemezkiadók, rádiók, tévécsatornák is átvették módszereit és óriási értelmes beszéd- és nyelvellenes hadjáratokat indítottak. Majka meg van győződve kizárólagos [[isten]]i mivoltáról, ennek megfelelően Majka papa titulust adományozta magának és jelenlegi követői száma több tízezer fölött van.
Az egyik legtovább kitartó beteg, Laci, akit a szociális otthon nézőközönsége a leghülyébbnek szavazott meg, nagy summával és egy [[autó]]val lett gazdagabb, melyet a tévénézők adójából vontak le. Laci kórtünetei súlyosbodásának ékes bizonyítéka, hogy a látszólagos győzelem okozta egészségromlás révén fejébe szállt a dicsőség, vagyis az akut stohlizmus, s úgy gondolta luxusautója a Knight Rider típusú fekete turbó, amely elpusztíthatatlan, bárminek nekimegy, azt szétzúzza. Ennek tudható be, hogy új kocsiját tesztelni akarta [[Ózd]] közelében: abban a hiszemben, hogy most már az egész autóút az övé és senki sem látja hatalmas sebességre kapcsolva, magát Michael Knightnak képzelve nekihajtott egy [[Hogyan utazzunk távolsági buszon?|busz]]megállónak. A buszmegállóban nem keletkezett komolyabb kár, de a kocsi gyakorlatilag megsemmisült. Laci zavarai nem súlyosbodtak, mert rájött, hogy mégsem volt elpusztíthatatlan a kocsija, s ő maga mégsem legyőzhetetlen, ezért a szélsőséges önteltségét depresszió váltotta fel, melyhez hozzátett, hogy eddigi hírneve szertefoszlott, a Való(tlan) Világ szociális otthon mégsem emelte Olimposzi magasságokba, ahogy a többi beteget sem.
A Zsuzsi nevű beteg pszichopata hajlamú, aki folytonosan veszélyezteti környezete testi épségét. Fizikai és verbális támadást már mindjárt az elején alkalmazott. A Való(tlan) világ szakképzetlen főorvosa, Sebestyén Balázs úgy döntött, minthogy a szociális otthon nem véres összecsapást akar<ref>Legalábbis amíg elég chemoton nézi a műsort.</ref>, ezért Zsuzsit az otthon a otthoni, külső világba helyezik vissza, hogy inkább ott tomboljon és tegyen kárt az emberekben, ne pedig a szociális otthon leendő celebeiben.
Éva hagyományos idegbetegségben szenved, dühkitöréseivel alaposan megnehezíti társai életét és folytonos összecsapásokat gerjeszt az otthonban. Gyakorta nyúl konektorbakonnektorba, amit önkéntes elektrosokként használ. Sajátos hajviselete a kb. 320 voltos áramütés eredménye, amely átmeneti ideggörcsöt, vagy idegbénulást okoz nála, majd miután ez megszűnik újabb dühkitörések következnek.
===(Anti) szociális interakciók===
Az állandó semmittevés következtében a betegek értelme hamar lelassult. Kikerülve a Való(tlan) világ szociális otthonból teljesen elfelejtettek [[facebook|közösségi élet]]et élni, gondolkodásuk lelassult. Többen abban a szent meggyőződésben voltak, hogy élőben közvetített Való(tlan) világ villabeli életükkel elhozták a harmadik, negyedik, vagy sokadik megváltását a világnak. Ám a külső környezet néhány csoportot eltekintve nem reagált minderre és hónapokon belül már nem is emlékezett rájuk. Kommunikáció és beszédképességüket is rontották, mert miután mindenki nem volt hajlandó az utcán leborulva imádni őket, ez pszichikailag súlyosan megviselte őket.
A negyedszer 9-edszer is elindított Való(tlan) Világ betegeinek kifejezetten kóros az állapota, mert kleptománia és beteges szemtelenség alakult ki közöttük, amelyhez szexuális exhibicionizmus is párosult már.
A lakók két táborra oszlottak, akik rivalizálni kezdtek egymással: kölcsönösen bosszantják és idegesítik egymást mint a ketrecbe zárt állatok, beleesznek egymás ételébe, hogy még a nyálukat is az ételen hagyják, színlelt átpártolásokat hajtanak végre, stb. Ezek végeredménye kemény verbális és pszichikai összetűzések, bár Sebestyén Balázs képzetlen főorvos véleménye szerint nem kell attól félni, hogy a betegek akár fegyveresen<ref>Bár egyszer még ők is rájönnek, hogy egy üveg étolajjal is fel lehet gyújtani a jakuzzit.</ref><ref>A benne ülőkkel együtt.</ref> is egymás torkának ugranának.
Szexuális exhibicionizmusok exhibicionizmusuk megnyilvánulásaként megpróbálják egymást lefektetni a kamerák előtt, hogy ezzel a gyerekek számára pornófilm-esti meséket biztosítsanak. Egy-egy férfi, vagy női beteg ilyenkor kap a homoszexualitásra, vagy leszbizmusra, holott szexuális beállítottságát tekintve nem túl válogatósak<ref>Kicsim, tarts ki. Otthon vár a [[lóhere|ló]] és a parasztházam!</ref> a külső világban sosem volt bennük azonos nem<ref>Inkább hajlottak az igenre.</ref> felé való hajlam.
Az azonos neműek iránti vonzódás kialakulását a betegekben egy spekulatív kedélyváltozás okozza<ref> Eltekintve attól, hogy a lakók három negyedéről nem lehet eldönteni, melyik nembe tartozik. Ha egyáltalán...</ref>, amellyel a még nagyobb hírnév és minél több pénz bezsebelése érdekében, ami elmélyíti az elméjük kórságát, s további materiális és hírnévi hasznot remélve sokkal szélsőségesebb fokozatokba tolják nemcsak szexualitásukat, hanem feltűnési viszketegségüket, agresszivitásukat, amely utóbb súlyos következményekkel járhat a külső környezetben.
Névtelen felhasználó