Főmenü megnyitása

Unciklopédia β

Módosítások

Szomszédok

2 206 bájt hozzáadva, 2016. május 16., 08:42
Mellékes nézőbosszantók
Kreatív nevű vállalhatatlanozó, piperetta-független filmes pénzzsonglőr. Általában sokat markol, de keveset fog. Pénzben. Nőben. Kamerában. A stúdió ad hoc női és Oli szakszervezetével szemben te(l)hetetlen.
Sokak szemében ő a magyar Jockey Ewing. Persze messze nem olyan gazdag, hiányzó anyagi fedezetét azonban szellemmel, leleménnyel és stílussal pótolva nemcsak hasonló, de jobb végeredményt kapunk amerikai megfelelőjénél. Céltudatból vállalt modorossága ellenére Gábor úr az intellektuális hódítás pápája. Casanovaként elcsábít, Rocco Siffrediként magévá tesz, Peter Northként befejez. Ja, és az egészet még Pierre Woodmanként végig is fotózza. Univerzális karaktere alá körként képzelhetjük a sorozat összes többi férfialakját, hogy belőlük kinőve egymagában törjön kis nyílként az ég felé.
 
===Kerei Gusztáv===
Az arkangyalok karában első hely illeti meg a Quak kapitány-állú szarrágó csinovnyikot, Kereit, akinek pitiánersége és a „szar sem elég büdös” mentalitása görbe tükör sok-sok jószándékú magyar honfitársunknak. Kereinek már az óvodában is besúgó volt a jele, ez egy alattomos, alávaló, kisstílű szemétláda, kisstílű ambíciókkal. A sorozatbeli színrelépése első pillanatától fogva fenekedik a Lantos utca 8. közös képviselői posztjára. Ő a disszonáns hang Taki bácsi fütyülős jókedvében, az arzén Kutya úr kávéjában, és a szálka leendő szerelme, Janka szemében. Kerei Gusztávnak nincs múltja, nincs jövője, csak a konstans jelen, mert teljes vértben pattant ki Kádár János fejéből, amikor az a magyar népet leszoktatta az ingviselésről, a késsel-villával evésről, és a nyelvtanulásról. Kerei a nemzet rossz lelkiismerete, a kellemetlen alak, aki mindig belekotnyeleskedik abba is, amihez az égvilágon semmi köze.
 
===Rozsomák===
Leánykori nevén Rozmár úr, Kafka visszafordított karikatúrája, egy ember, aki szeret tisztafosó lenni. Rozsomák bölcsője a KSH-ban ringott, s bár neve ismerős lehet a természetbúvároknak, vagy az X-Men fanoknak, a történet szerint egy nagymúltú felvidéki család nevét viseli. Lelke rajta. Ő a sokadik közös képviselője a 8-as számú lépcsőháznak. Adminisztratív intézkedései megölik az embert a betonfalak között. A természetben előforduló egyetlen ellenfele Sümeghy, akitől Rozsi lényegében folyamatos életveszélyes fenyegetéseket kap. A lakók adatai takaros kis kartotékrendszerben vannak nála nyilvántartva. Az ember itt adat, szám és statisztikahalmazzá válik, ezen embertelen rendszer kazánkovácsa pedig Rozsomák. Hatalomra kerülése első lépéseként kurta kocsmát csinált a lépcsőház olvasószobájából a lakók felháborodására és Janka néni legnagyobb örömére. De a Szomszédok népe anarchoszindikalista közösség, amely prímán igazgatja magát a Tanács vagy a Jóisten beleszólása nélkül is, ezért gyorsan kiebrudalták Rozsomákot közös képviselői posztjáról.
===Dénes bácsi===
Névtelen felhasználó