Főmenü megnyitása

Unciklopédia β

Módosítások

Miskolc

729 bájt hozzáadva, 2012. szeptember 9., 09:31
a
Visszaállítottam a lap korábbi változatát: 91.82.34.155 (vita) szerkesztéséről OsvátA szerkesztésére
[[Image:MiskolcV1V2.jpg|right|thumb|250px|'''Legfrissebb!!!''' Kattintsanak a képre a részletekért...]]
'''Miskolc''' a legszebb város lenne az <s>ország</s> <s>Föld</s> <s>galaxis</s> univerzumban <s>a romhalmazok között</s> <small><-- A romhalmazt egy sunyi [[pécs]]i írta bele!<ref>Romhalmazok terén a pécsiek profik. Értő szemmel felismerik a romhalmazt, ha látják. Márpedig szülővárosukban látnak eleget.</ref></small>, de bár ezt a világon élő 6&nbsp;000&nbsp;000&nbsp;000 emberből legalább 65&nbsp;999&nbsp;999&nbsp;999 vitatja,<small>(ezt is a sunyi pécsi írta)</small> de hát a maliciózus az igazi kultúrát soha nem a tömegek értékelték, mert a tömeg az általában okos, debreceni bunkó emberekből áll, ők intézik nézik a [[világvalóságshow]] sorsát -kat is. (Különösen nem kell odafigyelni a [[Tirpákok|nyíregyháziak]] véleményére, ők csak irigyek.) Ezért hála Istennek nem Ennek ellenére valamiért mégsem ők nyerték el az [[EKF 2010|EU kulturális fővárosa]] címet, valószínüleg a város lepusztultsága és infrastruktúrális fejletlensége miatt. Itt jegyezném meg, hogy Miskolc nagyon büszke saját és szomszédos törmelékdombjaira, tudniillik azokat a debreceniek hordták ide, és azokat a miskolciak azóta is szentként tisztelik (ezen [[fetisizmus]] utalhat visszamaradott kultúrájukra is.), tehát nyugodtan nevezhetjük ezeket összefoglaló néven szeméremdombnak is. Nagy port nem kavarnak, de a helyet azt foglalják, imádják kerülgetni, azt vallják, hogy Debrecen lelkének egy darabját hordozza, így gyógyító erővel bír, pedig tudományosan bizonyított, hogy abszolút destruktív a környezetére nézve. Emiatt kellett anno Miskolcot bebetonozni, de mivel sajnos még ott is esik az eső, az ócó(sic!) miskolci cementből készült betont is oldja <ref>Tehát ha valakinek kultúrára van szüksége, [[Pécs|Pécsre]] menjen. Ugyan ott sincs szobor [[Bartók Béla|Bartók Béláról]] és [[Johann Sebastian Bach]]ről, viszont Bartók tartott koncertet a Palatinus szálóban, oszt van emléktábla. Ez is azt bizonyítja, hogy Miskolcra nem érdemes menni, mivel még Bartók se látogatta meg, pedig az a legszegényebb vidékeken is járt.</ref><ref>Ezt még visszakapod, olyan cikket írok Pécsről mindjárt, hogy arról koldulsz. Miskolc biztos nem volt olyan csóró, hogy eljöjjön ide Bartók, meg annyi dépdalt danolászó részeg [[101 jel, amiről könnyen fel lehet ismerni egy parasztot|paraszt]] se volt itt.</ref><-- Ezt az előző mondatot is a pécsi írta, képzelhetitek, milyen szinten áll ott a kultúra, ha azt se tudják helyesen leírni, hogy „kulturális”, „infrastrukturális” és „valószínűleg”.
==Fekvése==
Miskolc a [[Bükk]] mellett fekszik, amire nem irigyek a [[Debrecen|debrecen]]iek, mivel ők a világ uraimert nekik csak pusztájuk van. Itt folyik a Sajó és a [[Szinva|Szinva]], amik most ugyanannyira nem annyira koszosak, mint régen. Az előbbi főleg azért mert már nem annyira aktív a gyár [[Kazincbarcika|Kazincbarcikán]].
Ez persze nem jelent semmit. A miskolciak rendszeresen járnak manapság is a vízen - elsősorban a lakótelepről a kocsmába, onnan a munkanélkülisegélyezőbe/internet presszóba, onnan haza -, ileltve a víz által tömör felületté összehordott, radioaktív olajon álló vegyipari hulladékokon. Érdekesség, hogy egyes kutatók szerint idővel az elegy betonná fog összeállni, majd antirészecskéket termel - a polgármesterjelöltek ezt felhasználva "nagyléptékű ásítási útépítési programról" beszélnek, amely valóban nem fog egy fillérjébe sem kerülni a városnak.
== Mérete ==
==Demográfiai adatok==
A városnak 185&nbsp;<s>000</s> lakosa van, 1,00%-uk a rendkívül kiemelkedő intelligenciájú ''Homo sapiens <s>miskolci</s>debrecensiensismiskolciensis'' fajba tartozik, ami az evolúciós lépcsőfokok között a ''Homo sapiens sapiens'' és a ''Homo sapiens sopanaiens'' között helyezkedik el. <small>az ''sopianaensis'' akart lenni, te latintudós? -- Ez speciális pécsi nyelven van, amit te nem érthetsz meg...</small>
(Figyelem! A ''Homo sapiens'' alatt itt a tréfás kedvű, alkoholista természettudós, [[Carl von Innék]] sosem publikált disszertációjának, a ''Megvetendő alapok taxikológiájának'' felosztása alapján a bordásmedúzák értendők. Ugyaneszerint a felosztás szerint az embert a ''Humanista [[Budapest|Budapestiensis]] ssp. Budanis'' név jelöli. Mindez remekül bizonyítja, hogy Carl von Innék ezen művének megírásakor is be volt [email protected]@* mint állat.) (a homo sapiens alacsonyrendű, kihalófélben lévő fajta, a jelenlegi trend a homo mathematicans sumeriensis gubbi). (jé, a Gubbubu is itt kontárkodik, ahelyett, hogy a [[Gottlob Frege]] cikket nézegetné... amit a Gubb ír, abból természetesen semmi sem igaz.)
==Története==
Miskolc az ősidők kezdete óta lakott (a lakosság nem változott sokat azóta) mert valószínűleg már az ősemberek se tudtak szagának neki ellenállni, de még igazabbnak tűnik az ókori egyiptomiak történelemszemlélete, akik szerint régen istenek járták a földet, eszerint Miskolcot ezek az istenek teremtették ilyen tökéletlenre tökéletesre és ők is itt laktak, mivel teljes figyelmüket lekötötte az ottani népek tökéletlensége, és csak néha ruccantak át Egyiptomba piramist építeni. Aztán jött a honfoglalás, és Árpád vezér itt akart letelepedni, csak a gonosz sámán rávette, hogy <s>ne</s> itt telepedjen le, szegény Árpádnak emiatt meg is szakadt a szíve és meg is halt.
The EndEzután pár száz év múlva jöttek a bunkó [[tatárok]], akiket a hős miskolciak úgy legyőztek, hogy nem is maradt a tatár seregből semmi, tehát nem igaz, hogy Magyarországot elpusztította a tatárjárás, csak a korrupt helyi polgármesterek hazudták a királynak, hogy a tatárok letarolták őket és ezért nem tudnak adót fizetni. Sajnos erről nem maradt fenn adat, tehát valószínűleg ez itt hazugság. <small>Ezt az előző mondatot is a pécsi betyár írta, mint látható a rövid ü-s ''valószínüleg''ből. Különben meg mi az, hogy nincs róla adat? Te csak annak hiszel, amit a szemeddel látsz? Azt is elhiszed, hogy a Föld lapos, mi?</small> Később török megszállók is jöttek, de amikor látták, hogy Miskolc milyen szép város, inkább nem volt szívük elfoglalni, sőt, kivonultak egész Magyarországról, csak később a Habsburgok állították azt, hogy ők üldözték ki őket, mert mégiscsak ciki lett volna bevallani, hogy mégse. Az meg persze nem is csoda, hogy Miskolcon volt Nagy Lajos király kedvenc vára és Rákóczi fejedelem főhadiszállása is. Sőt, Mátyás király is építtetett itt egy palotát, de ezt titkolni kellett mindenki elől, hogy legalább ide ne kövessék a lesifotósok, de tulajdonképpen ez a mai Palotaszálló, nem véletlenül hívják az egyik termét Mátyás-teremnek. A miskolci fellegvár (a nehézipar füstfellegvára) magyarországi viszonylatban igen jelentős, hát még a világökörség részének nyilvánított, többtíz éves építészeti csodák, a lakótelepek. Ugyanis a Homo sapiens miskolciensis telepesen fészkel. Hangos telepeiken különleges szimbiózis létezik munkanélküliek, Wikipédia-szerkesztők és a nyugdíjasok között. Ezeket az előző mondatokat valami putrilakó írta ide, akinek a városa még a lakótelepekig se jutott el. Most épp Miskolc szépségét nézegetem az ablakomból (igen, itt lakom, lehet irigykedni), ezért nincs kedvem megnézni a laptörténetből, hogy a pécsi vagy a budai gazember írta ezt, de nem számít, egykutya mind.
==Gazdaság==
Miskolcon mindenki nagyon gazdag, vagy legalábbis hallotta már ezt a szótmegérdemelné. A pécsiek szerint mindez azért következhetett be, mert egy szemétdombon nagyon alacsonyak a megélhetési költségek, de nézd meg, a Mecsek milyen kis domb a Bükkhöz képest, most akkor hol is van a szemétdomb? Miskolcon található Magyarország legnagyobb teherpályaudvara, valamint az ország GDP-jének 0,97%-a.
==Címere==
===Diósgyőr===
<s>Itt születnek a [[zoknibáb]]ok meg a Nobel-díjas tudósok. [[Győr]]höz még véletlenül sincs köze, csak – egy bizonyos valaki elmélete szerint – nem tudtak mit kitalálni a helyiek, hogy hol lakjanak. Diósdra és Győrre esett a választásuk, ahol már megfordult néhány földijük, és hallottak róla. A miskolci nyelvjárás mindenek felett álló (és rendkívül logikus) "egyszerűsítő-szabályának" értelmében a "d" már kiesett, de az idők folyamán valószínűleg az egész egy "ióő" hangsorrá fog kopni, amit könnyű kimondani (még hányva is, bár hogy a hányás mennyire gyakori itt, arról nincsenek információink). (hányás az itt egyáltalán nem szokott lenni, mert a miskolci kaják nagyon finomak, attól senki nem rontja el a gyomrát, a seggrészegség meg nem szokás itt, de a miskolciak amúgy is bírják a piát, mert nem nyámnyilák.)
Intelligensebb emberek (azaz a Miskolcon nagy arányban előforduló 200-as IQ-jú tudós nyelvész- és történészprofesszorok) szerint azonban Diósd és Győr lopták a nevüket Diósgyőrről. Ez amiatt is valószínű, hogy míg Diósgyőrt említi az Aranybulla, Szent István intelmei, a Biblia, a Korán, a Bhagavad-Gíta és Hammurapi törvényoszlopa, addig azt a másik kettőt semmi.
::Aki ezt írta, jeles orientalista és ókortudós <small>lesz</small> az alábbi törvények természetesen nem vonatkoznak rá. A cáfolat helytelen.
:::Aki a cáfolatot írta, jeles miskolctudós, míg a jeles orientalista még nem járt Miskolcon, ahová ilyen alakokat úgyse engednek be. Különben meg [[Unciklopédia:Idézd forrásaidat|Idézd forrásaidat!]]</s> Tökmindegy
===Miskolctapolca===
Külön érdekesség, hogy semmi köze [[Bélapátfalva|Bélapátfalvához]].
Megj.: Ennek a bekezdésnek gyakorlatilag semmi értelme nincs, csak azért íródott, hogy kitöltse a Miskolc leírásakor keletkezett űrt. Mindenki tudja, hogy a világ közepe igazából Debrecen, ezt nem is érdemes tovább taglalni. Más kérdés, hogy igazából a hegy amelyre büszkék, földanyánk egyik próbálkozása, hogy minél távolabb kerüljön tőle Miskolc.
==Egyéb==
Miskolc az [[Európai Unió]] 2400000000240. legnagyobb városa, bár lehetne az első is, mert ugye mindenki itt akar élni, akit a többiből kitagadtak, csak hát nem engedünk letelepedni mindenkit helyhiány miattminden jöttmentet. Miskolcot csak azért nem választották meg a galaxis fővárosának, mert <s>akkor ide kellene hogy települjenek a [[politikus]]ok, azoknak pedig</s> az átlagos IQ-szintje nem üti meg az elvártat, legfeljebb a csótányokét, de azok nincsenek Miskolcon. Meg egyébként is, az indoklást lásd feljebb.
Ha be lehetne tenni ide képeket, látnátok, mennyire szép város, de a Commonsból nem lehet linkelni, és most nincs kedvem feltölteni. A címert meg nem szabad idetenni, mert azt nagyon őrzik, éjszaka a polgármester a kispárnája alatt tartja, és csak úgy szabad felrakni a netre, hogy ne legyen letölthető, ott meg még nem jár a technológia.