Főmenü megnyitása

Unciklopédia β

Módosítások

Szalonna

Nincs méretváltozás, 2011. szeptember 6., 13:43
a
nincs szerkesztési összefoglaló
== Kinézete ==
[[Fájl:Bacon F.jpg|thumb|Francis Bacon is a szalonnafélék családjába tartozik]]Jellegzetesen lapos kocka alakú henger négyszögről van szó, alakját tekintve inkább hosszú mint széles. A beérett szalonnacserje gyümölcsét,a szalonna-éket szeptemberben gyűjtik, szárítják majd felaggatják a lócára és hagyják lógni. A szalonna nagyon szeret lógni. [[Fájl:Bacon_F.jpg|thumb|Francis Bacon is a szalonnafélék családjába tartozik]] 
A szalonna, keresztmetszetét tekintve kérgesen erezett, hevített zsírba mártva megszívja magát és bepöndörödik a gyümölcs felső része.
== Íze ==
Bogyós jellegű, édesen fanyarul sós, enyhe szamócás utánízzel.
Bogyós jellegű, édesen fanyarul sós, enyhe szamócás utánízzel.
== Felhasználása ==
== Szalonnautánzatok ==
 A szalonnát sokféle képpen sokféleképpen majmolják. Mivel termesztése elég körülményes, gyári úton próbálják előállítani a kutatók. Első nekifutásként kis szalonkák párlatával próbálkoztak, minimális sikerrel. Majd jött a nagy áttörés, mikor is Norbi rájött, hogy a zsír barát, kitelepítették a medvesajtot, ő már nem a barátunk és kezdetét vette az apdét. Zsírtól mámoros ajkak lepték el a bevásárlóközpontokat és minden mangalica átkozta a karmát.  
{{vanwiki|szalonna}}
[[Kategória:Étel, ital]]