Főmenü megnyitása

Unciklopédia β

Módosítások

Szalonna

951 bájt hozzáadva, 2011. szeptember 6., 08:57
nincs szerkesztési összefoglaló
{{idézet|Élvezd az élet minden egyes pörcét!|szalonna|Franc is Bacon}}
 
A '''szalonna''' egy tipikus húshagyó zsírszegény étel. Minden valamire való, magát vegának kikiáltó egyén alaptápláléka ez a kizárólag növényi eredetű gyümölcs. A termést hozó bokor a szójafélék családjába tartozó kis gyomféle. Hazánkban az utóbbi években hevesen beindult a szalonnacserje honosítása, kisebb-nagyobb sikerrel.
== Felhasználása ==
Konyhában, kertben, de főként éttermek étlapján fellelhető a szalonna-szórási kényszer. Nem csoda, hisz a frissen szedett szalonnapörc kiváló vitaminforrás. 1 pörc szalonna fedezi a napi P vitaminszükséglet felét, továbbá wolfrámban, szerves nitrogénben és egyébb a szervezet helyes működéséhez elengedetlenül szükséges gyomelemekben gazdag gyümölcs.
== Szalonnautánzatok ==
A szalonnát sokféle képpen majmolják. Mivel termesztése elég körülményes, gyári úton próbálják előállítani a kutatók. Első nekifutásként kis szalonkák párlatával próbálkoztak, minimális sikerrel. Majd jött a nagy áttörés, mikor is Norbi rájött, hogy a zsír barát, kitelepítették a medvesajtot, ő méar nem a barátunk és kezdetét vette az apdét. Zsírtól méamoros ajkak lepték el a bevásárlóközpontokat és minden mangalica átkozta a karmát.
{{vanwiki|szalonna}}
[[Kategória:Étel, ital]]
248
szerkesztés