„Isten” változatai közötti eltérés

11 bájt hozzáadva ,  2011. június 16., 07:24
(tessenek megtekinteni)
Mások szerint<ref>Akikkel az [[Unciklopédia]] nem vállal közös, utolsó vacsorát sem.</ref> egy olyan figura, akit a különböző vallások meglehetősen eltérően képzelnek el, és ez jó ürügyet szolgáltat nekik arra, hogy Isten nevében gyilkolásszák egymást, amikor épp nem pénz-, területszerzési okokból, bosszúból vagy más okokból gyilkolásszák egymást. Könnyű rákenni az amúgy ártatlan Istenre, mivel ő többnyire láthatatlan, így mindenki azt állít róla, amit akar. Sajnos ezt legtöbbször Isten rovására állítják (aztán csodálkoznak, ha egy Láthatatlan Kéz átírja a szócikkeiket). Lehet a fehérbőrűek szerint Isten fehérbőrű, a feketék szerint fekete, a [[a férfi|férfiak]] szerint férfi, a [[a nő|nők]] szerint nő, az Alfa Centauriról származó hatlábú űrlények szerint pedig Isten egy, az Alfa Centauriról származó hatlábú űrlény. Ezek az eltérések további okokat szolgáltatnak a háborúzáshoz, ami Istent különben nem szórakoztatja, mert ő szívesebben olvasgat Unciklopédiát, inkább.
 
Ha mindez még nem lenne elég, Isten könyveket is írt, többek közt a [[Biblia|Bibliát]], a Koránt, amelyeket komoly írásműnek szánt. Az Unciklopédiát nem ő írta, így ez garantálja Isten szórakoztatását is.
 
Isten nevével kapcsolatban sokáig komoly teológiai viták zajlottak szerte a világon. Egy nemrég megjelent mű szerint végre sikerült megfejteni ezt a nehéz kérdést. Isten neve: „Szenteltessék Meg.” Erre a bizonyítékot a Szent Könyvben találták meg, így hangzik: „Miatyánk, ki vagy a mennyekben, Szenteltessék Meg a Te neved”.
131

szerkesztés