Főmenü megnyitása

Unciklopédia β

Módosítások

Való(tlan) világ

1 375 bájt hozzáadva, 2011. március 14., 16:04
Az Ápoltak (Batthyány) Köre
A Zsuzsi nevű beteg pszichopata hajlamú, aki folytonosan veszélyezteti környezete testi épségét. Fizikai és verbális támadást már mindjárt az elején alkalmazott. A Való(tlan) világ szakképzetlen főorvosa, Sebestyén Balázs úgy döntött, minthogy a szociális otthon nem véres összecsapást akar<ref>Legalábbis amíg elég chemoton nézi a műsort.</ref>, ezért Zsuzsit az otthon a külső világba helyezik vissza, hogy inkább ott tomboljon és tegyen kárt az emberekben, ne pedig a szociális otthon leendő celebeiben.
 
A sokadik súlyos, torzult személyiségű betegként Szandika jutott be, akinek betegsége a pszichopatikus önelégedetlenségben nyilvánul meg. Szent és ellentmondást nem tűrő meggyőződéssel hiszi, hogy az univerzum legszebbjének teremtetett, de ez a szépség még mindig nem elegendő, így minden pénzét állandó plasztikásztatásra költi. A külső megjelenésben viszont a folytonos műtétek nyomán eltorzult külsejűvé és személyiségűvé változott. Sohasem tanult, kizárólagosan csak a szexből hajlandó élni, minden férfit a rabjának tekint, úgy ítélve, hogy állítólagos szépsége minden férfit elcsábít, bárki legyen is az. A nézők döntése alapján nem kezelhették tovább, amit szörnyű dühkitöréssel fogadott és azóta sem hajlandó tudomást venni. A közeljövőben az események teljes pszichikai megsemmisülést eredményezhetnek Szandiban.
 
Alekosz, a görög származású beteg magát mindentudónak véli származásából adódóan. A görögök, akik sok nagy bölcset, tudóst, művészt adtak a világnak azt valószínűsítettik Alekoszban, hogy minden görög születésétől fogva okos. Emiatt Alekosz sosem végezte el az általános iskolát, nem volt képes szociálisan integrálódni, nincs semmilyen szakmája, csak betanított munkás, de váltig állítja, a világon mindenhez ért.
 
===(Anti) szociális interakciók===
Az állandó semmittevés következtében a betegek értelme hamar lelassult. Kikerülve a Való(tlan) világ szociális otthonból teljesen elfelejtettek [[facebook|közösségi élet]]et élni, gondolkodásuk lelassult. Többen abban a szent meggyőződésben voltak, hogy élőben közvetített Való(tlan) világ villabeli életükkel elhozták a harmadik, negyedik, vagy sokadik megváltását a világnak. Ám a külső környezet néhány csoportot eltekintve nem reagált minderre és hónapokon belül már nem is emlékezett rájuk. Kommunikáció és beszédképességüket is rontották, mert miután mindenki nem volt hajlandó az utcán leborulva imádni őket, ez pszichikailag súlyosan megviselte őket.
49
szerkesztés