Főmenü megnyitása

Unciklopédia β

Módosítások

Való(tlan) világ

93 bájt hozzáadva, 2011. február 5., 12:05
Vagyis
Ezidáig négyszer nyitották meg a Való(tlan) világ szociális otthon és a mind a négy esetben az elzárt betegek állapota súlyosbodott: három hónap elteltével klausztrofóbiát kaptak.
===Az ápoltak (Batthyány) Köre===Az első, az Oki nevű beteg, személyiségzavarban szenvedett: a beteg úgy került be a Való(tlan) világba, aki azt képzeli magáról, hogy ő Besenyő István idomított házi jetije. A személyiség zavarhoz nudista infantilizmus és állandó provokációra való hajlam is párosul, lantpengetésre való teljes alkalmatlanság mellett. Mint meggyőződéses házi jeti, nem viselt ruhákat, testét csupán az emberi szőr fedi, amely nem képes eltakarni szemérem területét. Nemiszervének Nemi szervének vizsgálatára a kamera egyenesen ráközelített, amely hivatott volt a házi jeti péniszének nagyságát felmérni, illetve, hogy miként alakul ez a [[szex]]uális vágy hatására. Az adás főműsoridőben adták le, hogy minél több 4 és 12 év közötti gyerek láthassa, amelynek révén a gyerekek rájöhettek, hogy a házi jeti tulajdonképpen impotens.
Oki kórtünetei súlyosbodtak néhány hónapon belül és társait csaknem a teljes idegösszeomlás szélére sodorta.
A Zsuzsi nevű beteg pszichopata hajlamú, aki folytonosan veszélyezteti környezete testi épségét. Fizikai és verbális támadást már mindjárt az elején alkalmazott. A Való(tlan) világ szakképzetlen főorvosa, Sebestyén Balázs úgy döntött, minthogy a szociális otthon nem véres összecsapást akar<ref>Legalábbis amíg elég chemoton nézi a műsort.</ref>, ezért Zsuzsit az otthon a külső világba helyezik vissza, hogy inkább ott tomboljon és tegyen kárt az emberekben, ne pedig a szociális otthon leendő celebeiben.
===(Anti) szociális interakciók===
Az állandó semmittevés következtében a betegek értelme hamar lelassult. Kikerülve a Való(tlan) világ szociális otthonból teljesen elfelejtettek [[facebook|közösségi élet]]et élni, gondolkodásuk lelassult. Többen abban a szent meggyőződésben voltak, hogy élőben közvetített Való(tlan) világ villabeli életükkel elhozták a harmadik, negyedik, vagy sokadik megváltását a világnak. Ám a külső környezet néhány csoportot eltekintve nem reagált minderre és hónapokon belül már nem is emlékezett rájuk. Kommunikáció és beszédképességüket is rontották, mert miután mindenki nem volt hajlandó az utcán leborulva imádni őket, ez pszichikailag súlyosan megviselte őket.
A lakók két táborra oszlottak, akik rivalizálni kezdtek egymással: kölcsönösen bosszantják és idegesítik egymást mint a ketrecbe zárt állatok, beleesznek egymás ételébe, hogy még a nyálukat is az ételen hagyják, színlelt átpártolásokat hajtanak végre, stb. Ezek végeredménye kemény verbális és pszichikai összetűzések, bár Sebestyén Balázs képzetlen főorvos véleménye szerint nem kell attól félni, hogy a betegek akár fegyveresen<ref>Bár egyszer még ők is rájönnek, hogy egy üveg étolajjal is fel lehet gyújtani a jakuzzit.</ref><ref>A benne ülőkkel együtt.</ref> is egymás torkának ugranának.
Szexuális exhibicionizmusok megnyilvánulásaként megpróbálják egymást lefektetni a kamerák előtt, hogy ezzel a gyerekek számára pornófilm-esti meséket biztosítsanak. Egy-egy férfi, vagy női beteg ilyenkor kap a homoszexualitásra, vagy leszbizmusra, holott szexuális beállítottságát tekintve nem túl válogatósak<ref>Kicsim, tarts ki. Otthon vár a [[lóhere|ló]], és a parasztházam!</ref> a külső világban sosem volt bennük azonos nem<ref>Inkább hajlottak az igenre.</ref> felé való hajlam.
Az azonos neműek iránti vonzódás kialakulását a betegekben egy spekulatív kedélyváltozás okozza<ref> Eltekintve attól, hogy a lakók három negyedéről nem lehet eldönteni, melyik nembe tartozik. Ha egyáltalán...</ref>, amellyel a még nagyobb hírnév és minél több pénz bezsebelése érdekében, ami elmélyíti az elméjük kórságát, s további materiális és hírnévi hasznot remélve sokkal szélsőségesebb fokozatokba tolják nemcsak szexualitásukat, hanem feltűnési viszketegségüket, agresszivitásukat, amely utóbb súlyos következményekkel járhat a külső környezetben.
===A PISA-teszt===
A betegek megpróbálják megjátszani magukat és elhitetni mind önmagukkal, mind a többi emberrel, hogy ők okos, értelmes lények.
A kezdeti normális stádiumból ez beteges übermensch meggyőződésbe megy át. Egyszerű szakmunkástanulóknak öltöznek, akik a hét végén már gimnazista egyenruhát viselnek és a Való(tlan) világot a Szent Tudományok Megcáfolhatatlan Hetvenuniverzumos Akadémiájának kiáltják ki.
Előadásaikon viszont nem a szellem művelése, hanem az egész világ megváltását célzó hatalmas elképzelések ún. megvalósítása zajlik, amelynek során a saját elképzeléseiknek megfelelően teljesen átformálni igyekeznek minden egyes tézist, eseményt, személy, írásos munkákat, különféle típusú dolgokat, ahogy [[Magyar királyok#Estván király|I. István]] művének tulajdonítják a Kalevalát.
Az übermensch elmebaj ezt követően elhatalmasodik rajtuk és felfogásukkal ellentétes dolgokra gyilkos gyűlölettel tekintenek, ami lehetetlenné teszi későbbi esetleg visszailleszkedésüket a társadalomba. Az a hihetetlenül szilárd meggyőződésük alakul ki, hogy ők a legtökéletesebb lények a világon, vagy épp a Való(tlan) világ egy külön bolygót, külön univerzumot alkot, a rajta kívül levők egész egyszerűen az untermenschek, a semmik, amik nem is léteznek.
 
==A szavazás==
A műsornak és az ápoltak megfigyelésének egyetlen oka van: szavazz! Bármire! A szavazások erejét jól mutatja, hogy képesek megmozgatni a teljes magyar [[maffia|alvilágot]]. Jó példa erre a fickó, aki két telefon segítségével behavazta kedvesét. Vagy a másik keresztapa, aki személyesen jelent meg, nehogy idő előtt ejtsék ki pártfogoltját, így jelentősen csökkentve ismertségét, és jövőbeli üzleti értékét.