Főmenü megnyitása

Unciklopédia β

Módosítások

Való(tlan) világ

1 204 bájt hozzáadva, 2011. január 21., 07:56
nincs szerkesztési összefoglaló
A másik fontos és lehető legsúlyosabb betegségben szenvedő alany: Majka. Majka patológiai eset, hihetetlen mértékben túlfűtött benne a határt nem ismerő rasszizmus: ez szinte leírhatatlan gyűlöletben nyilvánul meg, amit az értelmes beszéd és az élő, természetes nyelvek iránt érez. Gyűlöl minden értelmes szót, sőt még azokat akik művelik, fejlesztik a nyelvet, az irodalmat és a helyes kiejtést. Feltett szándéka, hogy kiirtja teljesen a nyelveket és helyette a zagyvaság teljes káoszát hozza el a világra. Szűnni nem akaróan összefüggéstelen, érthetetlen hangokat ad ki, vagy pedig nyomdafestéket nem tűrő, leírhatatlanul ocsmány stílusú szavakat harsog és mindezt szünet nélkól. Tisztában van azzal, hogy tevékenységének minden részletét közvetíti a kamera és gyerekek is nézik. Munkája el is érte a célt, mert nemcsak a nézőket, vagy gyerekeket sikerült arra rábírnia, hogy példáját kövessék, de még lemezkiadók, rádiók, tévécsatornák is átvették módszereit és óriási értelmes beszéd- és nyelvellenes hadjáratokat indítottak. Majka meg van győződve kizárólagos isteni mivoltáról, ennek megfelelően Majka papa titulust adományozta magának és jelenleg is követői száma több tízezer fölött van.
 
Az egyik legtovább kitartó beteg, Laci, akit a szociális otthon nézőközönsége a leghülyébbnek szavazott meg, nagy summával és egy autóval lett gazdagabb, melyet a tévénézők adójából vontak le. Laci kórtünetei súlyosbodásának ékes bizonyítéka, hogy a látszólagos győzelem okozta egészségromlás révén fejébe szállt a dicsőség, s úgy gondolta luxusautója a Night Rider típusú fekete turbó, amely elpusztíthatatlan, bárminek nekimegy, azt szétzúzza. Ennek tudható be, hogy új kocsiját tesztelni akarta [[Ózd]] közelében: abban a hiszemben, hogy most már az egész autóút az övé és senki sem látja hatalmas sebességre kapcsolva, magát Michael Knightnak képzelve nekihajtott egy buszmegállónak. A buszmegállóban keletkezett komolyabb kár, de a kocsi gyakorlatilag megsemmisült. Laci zavarai nem súlyosbodtak, mert rájött, hogy mégsem volt elpusztíthatatlan a kocsija, s ő maga mégsem legyőzhetetlen, ezért a szélsőséges önteltségét depresszió váltotta fel, melyhez hozzátett, hogy eddigi hírneve szertefoszlott, a Való(tlan) Világ szociális otthon mégsem emelte Olimposzi magasságokba, ahogy a többi beteget sem.
A Zsuzsi nevű beteg pszichopata hajlamú, aki folytonosan veszélyezteti környezete testi épségét. Fizikai és verbális támadást már mindjárt az elején alkalmazott. A Való(tlan) világ szakképzetlen főorvosa Sebestyén Balázs úgy döntött, minthogy a szociális otthon nem véres összecsapást akar, ezért Zsuzsit az otthon a külső világba helyezik vissza, hogy inkább ott tomboljon és tegyen kárt az emberekben, ne pedig a szociális otthon leendő celebeiben.
49
szerkesztés