Főmenü megnyitása

Unciklopédia β

Módosítások

Magyar királyok

1 354 bájt törölve, 2009. szeptember 3., 19:19
nincs szerkesztési összefoglaló
Felvilágosult uralkodó volt, aki annak dacára vallotta, hogy [[Több mint 101 jel, arra, hogy a szomszéd csaj egy boszorkány|boszorkányok]] momentán nem léteznek, hogy közös háztartásban lakott feleségével és annak anyósával.<ref >Te is hasonlókat kiabálnál ki az erkélyről a népednek, ha a mellvéd takarásában tüzes vasfogókkal szorongatnák a golyóidat.</ref> Estván tudományos érdeklődését örökölte, és nagy érdeklődéssel folytatta a szemgolyó tűvel, illetve tüzes vassal szembeni ellenállóképességének mérését. Saját testvérét, Álmost, és annak fiát, Bélát (Vak Béla) választotta önkéntes kísérleti alanynak.
 
=== Nagy Lajos ===
Uralkodása idején három tenger mosta hazánk partjait. A Jegestenger, az Indiai Óceán, és a Balaton. Mosta, de hiba, mert egy darab hal sem volt egyikben sem. Uralkodásának az Ural hegység mögül jövő mongolok vetettek véget. Lásd alább:
 
=== IV. Béla ===
A Magyar-Mongol háború idején lett király egy farsangi bál közepedte. Egyszerű zsellérfiú volt, eredeti nevén Paszuly Béla. A bálon királynak öltözött. II. Lajos tudomást szerzett az esetről, és azon nyomban rohant ő is a bálba, hogy saját kezével végezze ki a gúnyolódó parasztot. Berontott a mulatozó tömeg közé, kivonta a kardját, és elkezdte kergetni a királyi ruhába bújt parasztot. Béla rohat, ki az utcára, át a nagyerdőn. Már majdnem utolérte, és egyszer csak eltalálta egy nyíl Lajos királyt. A bozótból kiugrottak a mongolok, de Béla elkezdett tárgyalni velük. A Mongolok azt hitték, hogy ő az igazi király, és benyújtották neki az ultimátumot, miszerint megkímélik az országot, amennyiben letelepíthetik nálunk a Hindusztáni Alföldről származó bevándorlóikat. Béla ráált a dologra, ugyanis egy pestisjárvány tizedelte meg az országot, és szükség volt a munkáskézre.
IV Béla ezek után tényleg király lett, el is nevezték tettéért második honalapító királynak.
=== Az Ismeretlen Király ===
Névtelen felhasználó