Főmenü megnyitása

Unciklopédia β

Módosítások

Turista

9 bájt hozzáadva, 2009. augusztus 4., 18:35
a
jav. typok
== [[Nagy-Britannia|Brit]] turista ''Hospes albionus frigidus'' ==
[[Image:Battlebus.jpg|250px|thumb|Deszantjármű.]]
A brit turisták előszeretettel vonzódnak a vízhez.<ref>Ösztönösen tudják, hogy van valami ilyesmi abban a lapos üvegcsében is, amit a kabátjuk alatt rejtegetnek.</ref> Előfordulásuk tehát a partmenti part menti városokban várható: hazánkban például Siófok, Fonyód,[[ Budapest]]. <ref>Legalábbis amíg léteztek ezek a városok. Mármint mielőtt a brit turisták porig nem rombolták őket. </ref> Nagyon alacsony az igény-, és a ingerküszöbük, így rajonganak az olcsó bárokért,[[ a sör]]özőkért, az út mentén gumicserére váró hölgyekért, és a balhékért.<ref>Több szupertitkos kormányjelentés szerint mindig többszörösére ugrik a brit turisták száma, amikor a hagyományőrző színtársulatok újra eljátszák eljátsszák a nagy októberi tankos ellen/ellen elleni/ellen elleni elleni/forradalmat</ref>.
Csoportokban kószálnak, nyers angolsággal beszélnek, az alkoholtól pirospozsgás az arcuk, és nagyon zajosak. Az általuk kibocsátott zaj régi focislágerekből áll, és csak arra a kis időre szakad meg, amíg újabb adag sört töltenek fel az arcukba.
==[[Németország|Német]] turista ''Serhasisch enormicus'' ==
A szandálos kommandó tagjai a közvélekedés szerint az ''ordinarii vulgarum'' többszörös mutációjával jöttek létre titkos amerikai géntechnológiai laboratóriumokban. Ezt a proto-életforma utánzatot legkönnyebben akkor ismerhetjük fel , ha kimerészkedik a tengerpartra. Amint elvégzik a partraszállást, azonnal egy kis erődöt építenek maguk köré, ami logikus elővigyázatosság, mivel korábbi szervezett útjaik során a meglátogatott népek nem szereztek róluk túl kedvező benyomást.
Az erőd a homokba ásott nagy lyukból áll, benne egy napozószékké előléptetett függőággyal, amit rögtön el is foglalnak, közvetlenül az üreget elárasztó tengervíz után. Időnként kicsiny teknősbékák, és sósvizi sós vízi krokodilok másznak elő termetes hátsójuk alól, ha sikerült kifogniuk egy elásott tojásrakást.
A német turista étrendje főként erjedt dolgokból áll:
==Tengeri hajójáró turista ''Hospes titanic decapprionis'' ==
[[Image:Titanic_sink.gif|250px|thumb|right|A hajókázáshoz ingyenes csónakázás is jár. Legalábbis a jobb helyeken.]]
Vizi Vízi változat, amely kifejezetten a partmenti part menti városok lerohanására szakosodott. Tengerjáró hajókat használnak hordozó ágensként. A hajóról elszabadult egyedek fél naptól akár egy teljes hétig is képesek fertőzőképesek maradni egy nagyobb városban. Főként hamis aranypénzeket, polipokat, és néhány tonnányi kagylóhéjat<ref>A környezet megóvása érdekében a kagylóhéjak nagyobb nem kagylóból állítják elő. Hanem elefántcsontból. </ref> zsákmányolnak ilyenkor.
A védekezés ellenük jéghegyekkel történhet.
Különösen idegbeteg fajta. A külföldiek fohásza sokat elárul róluk: „Ó, csak a magyarok turistáitól ments meg, Uram, minket!”
Felismerésük egyrészt kérdéseik <ref>Az idegenvezetőtől a halottkémig csak az érdekli őket, hogy '' ő mennyit keres?'' A turisztikai látványosságok másodlagosak.</ref>, másrészt tahó viselkedésük alapján történhet, illetve a benzinkutaknál pisiszünetre megálló [[Hogyan utazzunk távolsági buszon?|buszoknál]] keresik a fasírt és főttojás főtt tojás szagokat.<ref>Amiket követve sikeresen rá is lelnek utastársukra, amint zokniját szellőztetve épp komoly pusztítást végez a helyi élővilág képviselői között.</ref>
Igen türelmetlenek, semmi sem elég jó nekik, mindenért panaszkodnak:
===''Hospes vinum väinämöinensis'' ===
Ez az alfaj a fagyálló folyadékokra, és az erős párlatokra specializálódott. Jellemzőjek Jellemzőjük a pirospozsgás arc, a nagy has, és néhány rénszarvas. Könnyen összekeverhető a [[Mikulás]]sal.
Egyetlen életcéljuk, hogy minél több olcsó italt vegyenek, és csempésszenek ki az országból, ahol éppen tartózkodnak.<ref>Ha a szülőföldjükön vannak, akkor onnan.</ref>
*Tilos szeszes italt be - és kihozni az országból. Ez a rendelkezés vagy az alkohol azonnali kiöntésével, a vagy a teljes üveg turista általi megitatásával foganatosítható, ami a repülőtéri wc-k fokozott használatát fogja eredményezni. <ref>A tervek szerint a repülőtéri wc fülkék kilincsét belülről letörik, illetve betiltják a wc-papír használatát. </ref>
*A turistának a motozás megkezdése előtt le kell vetnie a cipőit. Gondoskodni kell arról, hogy ez szőnyegmentes helyen, jéghideg és/vagy nedves padlón történjen. A soron következő utasok egy csoportját olyan közel kell állítani a cipőtlen egyedhez, hogy annak átható lábszagát biztosan midegyikük mindegyikük érezze. A vizsgálat után a turistákat egy rendkívül kicsi átjáróba kell vezetni, ahol csak állva férnek el, hogy újra felvehessék a cipőjüket.
==Turista szindróma==