Főmenü megnyitása

Unciklopédia β

Módosítások

Kőmíves Kelemen

egy bájt hozzáadva, 2008. május 11., 06:01
a
Élete
Tehetsége már egész fiatalon megmutatkozott, ugyanis egy karácsonyi estén befalazta a kandalló bejáratát az épp a kéményben lefelé igyekvő [[Mikulás]] előtt, aki nem találván a füstben a megszokott lenti kijáratot, harmad- és negyedfokú égési sérüléseket szenvedett a tűzben.
Kőmíves gyakran játszott szüleivel „derékigbeáslakot” és”afejedsemlátszikkit” és ”afejedsemlátszikkit” a bányában, amit bújócskával kombinált. Egy alkalommal eltévesztette a számolást százig, <ref>Ami nem meglepő, ugyanis egyáltalán nem tudott számolni.</ref>, így rokonai végleg a kövek alatt maradtak.
A szülői házból korán kirepült Kelemen várépítészeti szakközépiskolába jelentkezett, ahol vizsgamunkája félig befalazott galambokból állt. Művének a Csontvári fantázianevet adta.
Kelemen ekkor meglátta a lehetőséget cserfes felesége elhallgattatására, és indítványozta, hogy falazzák be a feleségét. A másik tizenegy szakértő elszörnyedt a javaslat hallatán, mert inkább saját feleségüket találták alkalmasabbnak a befalazásra. A szóváltásból Kelemen került ki győztesen.<ref>A többiek a dévai temetőben elmélkednek meggondolatlanságukról.</ref>
 
==Munkái==
Kelemen elismert falszakértővé vált, a világ minden tájára hívták anyóseltüntető művészete miatt. Fontosabb munkái a következők: