Főmenü megnyitása

Unciklopédia β

Módosítások

Turista

56 bájt hozzáadva, 2008. április 7., 09:16
a
Mezei turista Hospes vulgaris
Nagyon elterjedt népség. Szinte bármelyik országban képes felbukkanni, emiatt például könnyen összetéveszthető a magyarokkal, bár kifejezetten magyar turisták is léteznek, de róluk majd később. Legfőbb ismertetőjelük, hogy kicsinyke útikönyveket cipelnek magukkal, néha épp azét az országét, ahol tartózkodnak. Szókincsük meglehetősen szegényes, így bármit látnak, azzal kommentálják, hogy „pont ilyen van a mi országunkban is”.
Az útikönyvekben többnyire szokott lenni társalgási szótár is, ami tele van olyan hasznos kifejezésekkel,mint:*Önnek nagyon szépek a [[lóhere|heréi ]] asszonyom.
*Ide a lóvét!
*Önök is a tervgazdaságban élnek?
*Igazán szenzációs dolog ez a nanoszonda. Bárcsak látnám, hol van.
*Houston, van egy kis problémánk.
*Mit ért Ön azon, hogy [[Hét Kilenced|minden ellenállás hasztalan]]?!
Sajnos az útikönyvekben található kiejtési táblázatok vagy kiejthetetlenek, vagy olyan fonetikus átírásokat szenvedtek el, hogy a bennszülöttek egy kukkot sem értenek abból, amit a turista mondani kíván.
Az útikönyveket többnyire olyan személyek írják, akik nem jártak az adott országban, mert még a hetedik ősüket kitiltották valamiért. Jó példa erre Karl <s>Marx</s> May 2. 1941., aki életében nem látott még igazi [[Dakota közmondások|indiánt, ]] a délszláv és keletnémet törzseken kívül. <ref>[http://hu.wikipedia.org/wiki/Gojko_Miti%C4%87 Gojko Mitić]</ref>
==<s>Hátiszákos</s> Hátizsákos turista ''Hospes crumens'' ==