„Kolumbusz Kristóf” változatai közötti eltérés

220 bájt hozzáadva ,  2008. március 12., 08:18
há, há ,há. életem legrosszabb favicce beírva
(Ez nem volt más, mint poéngyilkosság. Visszaállítás az előző változatra.)
(há, há ,há. életem legrosszabb favicce beírva)
Édesapja neve Székely Béla, aki a kárpátaljai Lompos községben született. Székely Béla 1429-ben vándorolt ki az Olasz Köztáraságba. Egy tisztviselő egyszer megkérdezte születési helyét, mire Székely éppen köhögött, majd megmondta azt. A buta olasz azonban a köhögést szónak értette, így Lompos helyett Kolompost írt fel. Hamarosan ez a név el is terjed annyira, hogy később nevét Kolompos Bélára változtatta.
 
Kolumbusz 1492-ben indult útnak a ''Sánta Mária'' nevű hajójánjárművön, hogy megkerülje a [[Anyabolygó|Föld]]et és eljusson [[India|Indiába]]. Kortársai döbbenten fogadták az ötletet, azt gondolták ugyanis, hogy majd le fog esni a Földnek a másik oldalán ami lefelé néz. (Ennek volt is némi alapja, mert [[Isaac Newton|Newton]] csak kétszáz évvel később találta fel a gravitációt; szerencsére Kolumbusz nem jutott el addig a pontig, ahol már leesett volna a semmibe, mert útjába akadt Amerika.)
Kortársai döbbenten fogadták az ötletet, és állandóan azt kérdezték, miért nem kolumbusszal indult útnak <ref>Kolumbusz: buszkaravánt alkotó jellegzets busztípus, a column: "oszlop" és "bus": "busz" szavakból összetéve.)</ref>. Sok ellenfele azzal is rémítgette, hogy majd le fog esni a Földnek a másik oldalán, ami lefelé néz. (Ennek volt is némi alapja, mert [[Isaac Newton|Newton]] csak kétszáz évvel később találta fel a gravitációt; szerencsére Kolumbusz nem jutott el addig a pontig, ahol már leesett volna a semmibe, mert útjába akadt Amerika.)
 
Amikor eljutott Amerikába, azt hitte, Indiában van, mert még sosem volt Indiában, és nem vette észre a különbséget. Így aztán abban a boldog tudatban halt meg, hogy Amerika nincs felfedezve. Egyébként egy bizonyos [[Vörös Erik]] nevű izlandi vállalkozó már jóval korábban eljutott Amerikába, de egyrészt ő felismerte, hová jutott, és úgy húzott el onnan, ahogyan csak bírt, másrészt felfedezését mások is igyekeztek eltitkolni, mert Amerikában nem szeretik a vörösöket.
48

szerkesztés