Főmenü megnyitása

Unciklopédia β

Módosítások

Magyar ember

418 bájt hozzáadva, 2008. március 8., 08:00
pofozgatás
<div style="font-family: trebuchet ms, arial, helvetica;">
==Bevezető==
A [[Magyarok|magyar ember]] egy olyan különleges népcsoport, amely a Kárpát-medencében él, és a többi néptől a nyelve mellett sok más különös szokása is megkülönbözteti.
==Miről ismerszik meg egy magyar?==
Az egyik különös szokásuk, hogy sírva vigadnak. A másik, – talán még különösebb – hogy evés közben nem beszélnek. A harmadik, hogy a túrót csokival képesek fogyasztani. A negyedik, hogy gyűlölik egymást és társadalmuk alapvető kohéziója ez a masszív érzelem, amelyhez hasonlatosat talán csak Orwell 1984-ében lehetett olvasni (amely egy szörnyű negatív utópia), de náluk bizony valóság.
A [[Magyarország|magyar]] hierarchia a „felfele bukás” különös elvét követi, amely a társadalmukban minden szinten ellentmondásokat okoz, de amelyre minden magyar rászokott. S csakugyan: a szenvedéshez nagyon értenek.
A magyar fiatalok mind külföldre vágynak, de mivel nem tudnak más nyelveket beszélni, ezért nem mernek a legtöbben nekivágni, és amiért még jobban utálkoznak itthon. A legtöbb kivándorlásvágy valószínűleg genetikai eredetű. Annyi magyar azt hiszi magárólemigrált már, hogy gazdag, pedig nem a bárhol isszólalsz meg magyarul; elmés kritikádra egy egészen váratlan szögből ''az elmész te a p...ba!'' választ kapjuk.<ref>Független kutatók szerint, de ezt persze titkoljaha egy néptelen sivatag közepén elhajítasz egy követ, így mindig adóssága van, amiért szomorú lesz és iszik, általában keményebben mint azelőtt. Ugyanis nagyon sokat isznakaz is tutira egy magyar fejére fog esni.</ref>
Az öregebb magyarok hipochondriával küszködnekA legtöbb magyar azt hiszi magáról, mert hogy gazdag, pedig nem tudnak mit csinálni magukkalis, de ezt persze titkolja, így mindig adóssága van, ráadásul a fiatalabbak utálják is őketamiért szomorú lesz és iszik, általában keményebben mint azelőtt. Ugyanis nagyon sokat isznak.
Az öregebb magyarok [[Vértunkolók|hipochondriával]] küszködnek, mert nem tudnak mit csinálni magukkal, ráadásul a fiatalabbak utálják is őket.
==Magyar népségek==
Sokféle magyar népcsoport van még, akik ugyancsak nem szeretik egymást.
Vannak ''székelyek'', akiknek száz évvel ezelőtt sértés volt, ha lemagyarozta őket valaki, és akik most a legnagyobb magyarok lettek, pedig Czeizel Endre – egy Magyarországon világhírű magyar genetikus – „''A magyarság genetikája''” c. könyvében megírt kutatásai szerint [[ Japán|iráni ]] <ref>Mások szerint: piros.</ref> vér csörgedez az ereikben.
Vannak ''csángók'', akiket a székelyek cigánynak, a magyar viszont románnak tart.
Vannak kárpátaljai magyarok, akik lassan kiirtják magukat. Különös kedvteléseik egyike ugyanis az öngyilkosság, ami a búbánat és az önsajnálás különös kevercse.
== Egyedi jellegzetességek (avagy hogyan ismerjük fel a magyar embereket) ==
*Egy levegővétellel tíz percig is képes káromkodni.